Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΧΕΛΥΔΟΡΕΑ

xelidorea01
Στα βουνά της βόρειας Πελοπονήσσου, στο χωριό Τρίκαλα, βρίσκεται ένα ξενοδοχείο, του οποίου οι πελάτες επιστρέφουν ξανά και ξανά. Αποτελείται από δυο πέτρινα σπίτια που τα έκτισε ένα ζευγάρι Αθηναίων, με σκοπό να περνούν εκεί τα Σαββατοκύριακά τους μαζί με τους φίλους τους. Απολάμβαναν να καλούν κόσμο τόσο πολύ που στο τέλος το μετέτρεψαν σε ξενοδοχείο.
Πήγα & σου προτείνω... Το Ξενοδοχείο Χελυδορέα σας κάνει να αισθάνεστε πραγματικά ευπρόσδεκτοι. Όταν φτάσετε, θα σας προσφέρουν ένα ποτό στο καθιστικό, ένα ζεστό χώρο με ξύλινα τραπέζια και καρέκλες, μια χτιστή γωνιά καθιστικού και ένα τζάκι. Έπειτα, θα σας οδηγήσουν στο δωμάτιό σας, είτε στο κυρίως κτίριο, είτε στη σουίτα σας στον κήπο. Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό, αλλά όλα είναι διακοσμημένα σε χωριάτικο στιλ με ξύλινα ή πλακόστρωτα πατώματα, χτιστά ή παλιά μπρούτζινα κρεβάτια, τζάκι σε ορισμένα, και μικρά χαριτωμένα μπάνια. Κάποια δωμάτια έχουν καταπληκτική θέα στο βουνό.

Το ξενοδοχείο δεν έχει κανονικό εστιατόριο αλλά το βράδυ υπάρχει πάντα φαγητό για τους επισκέπτες. Δεν υπάρχει κατάλογος φαγητού, αλλά ένα απλό, σπιτικό φαγητό. Το πρωί έχετε περισσότερες επιλογές. Μπορείτε να φάτε οτιδήποτε θελήσετε: φρούτα και δημητριακά για αυτούς που προσέχουν την υγεία τους, αυγά και μπέικον εάν πεινάτε πολύ, ή σοκολατένια κρουασάν και κέικ, αν είστε γλυκατζήδες.
Αποστάσεις:

170 χιλ., από αεροδρόμιο, 25 χιλ., από θάλασσα

Ο Ταξιδευτής
zoomout.gr