Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ήττα του Αστέρα Δερβενίου στους Αγίους Θεοδώρους απο τις αλλοπρόσαλες αποφάσεις του διαιτητή Κακριδή!

Ο Αστέρας Δερβενίου ηττήθηκε με σκορ 2 – 1 στους Αγ. Θεοδώρους, σ’ έναν αγώνα που οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις μιας απαράδεκτης διαιτητικής τριάδας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Βέβαια και η απόδοση των περισσότερων παικτών του Αστέρα κυμάνθηκε κάτω του μετρίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Αστέρας έπρεπε να ηττηθεί με αυτόν τον τρόπο. Και εξηγούμαστε : Το δεύτερο τέρμα των Αγ. Θεοδώρων ξεκίνησε από καταφανέστατη θέση οφσάιντ, που το παραδέχτηκαν προς τιμήν τους και οι παράγοντες και προπονητής των Αγ. Θεοδώρων μετά τη λήξη του αγώνα. Ο βοηθός κ. Βλαχοπάνος άφησε το κραυγαλέο οφσάιντ υποκύπτοντας στις δίκαιες διαμαρτυρίες των Αγ. Θεοδώρων για την αμέσως προηγούμενη φάση, που υπέδειξε οφσάιντ χωρίς να ήταν. Τους “δώρισε” τη φάση, διορθώνοντας το λάθος του με ένα άλλο μεγαλύτερο. Και ο διαιτητής κ. Παν. Κακριδής τι έκανε; Στις δίκαιες διαμαρτυρίες του αρχηγού του Αστέρα Βορινιώτη, εξομολογήθηκε ότι “δεν μπορούσε να το ακυρώσει” !! Αμέσως μετά ο διαιτητής αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γερμάνοφ, όταν αυτός προσπάθησε επιτιθέμενος να ελευθερωθεί πάνω στη φάση από το αγκάλιασμα του αντιπάλου του. Μια αποβολή που δεν υπάρχει !! Μετά τη μείωση του σκορ από τον Αστέρα, ο έτερος βοηθός κ. Βασιλείου έκοψε με επιθετικά ανύπαρκτα φάουλ δύο φορές τον Δάνη και στις δίκαιες διαμαρτυρίες του πιο ήσυχου παίκτη του Αστέρα, ο διαιτητής τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα !! Ο διαιτητής κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά καθυστέρηση, όταν μετά το 2 – 1 οι παίκτες των Αγ. Θεοδώρων ήταν κάθε λίγο στο έδαφος από “τραυματισμούς”, οι φίλαθλοι έριξαν τρεις φορές δεύτερες μπάλες στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν πέντε αλλαγές παικτών. Μήπως είναι καλύτερα οι αγώνες να γίνονται με φιλάθλους για διαιτητές, για να μην τους πληρώνουμε κι όλας ; Τουλάχιστον θα ξέρουμε ότι αυτοί, οι φίλαθλοι, ενδεχομένως να μην γνωρίζουν τέλεια τους κανονισμούς και έτσι θα τους δικαιολογούμε !!

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, οι Αγ. Θεόδωροι έδειξαν στο γήπεδο ότι θέλουν περισσότερο τους βαθμούς, αναλογιζόμενοι και τη δεινή βαθμολογική θέση τους. Ο Αστέρας δεν έπαιξε, για άλλη μια φορά, παθιασμένα και δεν έβγαλε στο γήπεδο τίποτε που να δικαιολογεί την ποιότητα των παικτών που διαθέτει. Ήταν αγνώριστος. Η αλλαγή πλάνων με την είσοδο στο 60’ του Μερκούρη και την προώθηση του Δάνη στην επίθεση, βοήθησε κάπως την εικόνα του Αστέρα, που έπαιζε μέχρι τότε ανορθόδοξα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς να κυνηγούν τον χαρακτηριστικά αργό Θανάση Οικονόμου, που παρ’ όλα αυτά πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του !!

Στο 18’ ο Ρούτση κατά κύριο λόγο και ο Μετεβελής δεν συνεννοήθηκαν και ο Οικονόμου που μπήκε ανάμεσά τους με ξερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή πέτυχε το 1 – 0. Ήταν ένα ακόμα φτηνό τέρμα από αυτά που δέχεται πρώτος ο Αστέρας στους περισσότερους αγώνες φέτος. Στο 31’ από κακή εφαρμογή του οφσάιντ, ο Γκοτζιάς ήρθε τετ-α-τετ με τον εξελθόντα Ζώη, πέρασε την μπάλα από πάνω του, αλλά ο Ρούτσης πρόλαβε και έδιωξε πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος. Κατά τ’ άλλα και οι δύο ομάδες μόνο από στημένες μπάλες προσπαθούσαν να μεταφέρουν την πίεση στις αντίπαλες εστίες. Βέβαια οι Αγ. Θεόδωροι ήταν μπροστά στο σκορ και ο Αστέρας δεν έδειχνε ικανός να ισοφαρίσει.

Στο β’ μέρος, μετά την αλλαγή του Μερκούρη στο 60’ και την οπισθοχώρηση των γηπεδούχων ίσως λόγω και της κούρασής τους, ο Αστέρας άρχισε να δημιουργεί καταστάσεις στην εστία των Αγ. Θεοδώρων, αλλά αυτές γίνονταν ανορθόδοξα με γεμίσματα. Στο 66’ ήρθε το δεύτερο τέρμα των Αγ. Θεοδώρων πάλι με τον Οικονόμου που ξεκίνησε από εμφανή θέση οφσάιντ και πλάσαρε από μακριά και πάνω από τον εξερχόμενο Ζώη. Στο 73’ αποβλήθηκε ο Γερμάνοφ, όταν ο Αστέρας είχε “θυμώσει” και πίεζε περισσότερο με τον Νιάνγκ να έχει χάσει μια ευκαιρία από κοντά να πετύχει τέρμα. Στο 75’ σε πλάγιο φάουλ του Πιλιαφά, ο Δάνης σκόραρε από χαμηλά με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Ακλούθησαν άλλες δύο χαμένες ευκαιρίες με τον Νιάνγκ, που ελευθερωνόταν από τους αμυντικούς έφθανε πολύ κοντά στην εστία, αλλά σούταρε άστοχα. Και προς το τέλος του αγώνα, όταν ο Αστέρας είχε ανέβει ψηλά, ο Ράτης βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή του Αστέρα, αλλά σούταρε ξεψυχισμένα και ο Ζώης μπλόκαρε εύκολα.

Ο διαιτητής κ. Παν. Κακριδής, αν πρόκειται να συνεχίσει στο μέλλον, γιατί είναι νέος, με τέτοιες διαιτησίες τότε θα δημιουργήσει κάπου - κάποτε μεγάλα προβλήματα. Γιατί δεν θα υπάρχουν πάντοτε ψύχραιμοι στους αγωνιστικούς χώρους. Μάλιστα αν καταγράφονταν οι βρισιές από τους φιλάθλους για τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τότε θα γέμιζαν λεξικό πρωτοτυπιών. Οι δε βοηθοί του κ. Βλαχοπάνος και Βασιλείου καλύτερα να αφήσουν το άθλημα. Δεν τους πάει …

Θα πρέπει κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις διαιτητικές παρωδίες που κάθε αγωνιστική δοκιμάζουν τα νεύρα όλων όσων ασχολούνται με το τοπικό πρωτάθλημα.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Βορινιώτης (87’ Γώγος), Μετεβελής, Ρούτσης, Δάνης, Νιάνγκ, Λαφαζάνος, Πιλιαφάς, Γερμάνοφ, Τσιπάς, Κουτρούλης (60’ Μερκούρης).

asterasderveniou.gr