Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Αιγιάλεια: Μπήκαν στο κτήμα του και του έκλεψαν...τις ελιές


Αγρότης από τον πρώην Δήμο Συμπολιτείας, ξεκινάει ένα πρωί, να πάει να μαζέψει τις ελιές από το κτήμα του. Μαζί του παίρνει και εργάτες και φυσικά όλα τα απαραίτητα εργαλεία και ελαιόπανα. Φτάνοντας όμως στο κτήμα του τον περίμενε μία μεγάλη έκπληξη.
Κάποιος τον είχε… προλάβει και με περίσσιο θράσος, είχε μαζέψει όλες τις ελιές από τα δέντρα του και μάλιστα είχε κάψει και τα κλαριά! Ο άνθρωπος κόντεψε να τρελαθεί και «έφαγε» τον τόπο για να μάθει ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν αυτό το πράγμα στην περιουσία του! Για καλή του τύχη, μετά από λίγες ημέρες, βρήκε κάποιον που έτυχε να περνάει από το κτήμα του, την ώρα της «κλοπής», ο οποίος και του ανάφερε ποιος είχε μπει στο κτήμα του.
Μάλιστα, όπως του είπε, του έκανε εντύπωση που δεν τον είχε δει και αυτόν να μαζεύει τις ελιές του, αλλά δεν έδωσε τότε μεγάλη σημασία. Ο παθών έσπευσε αμέσως στον… δράστη και του είπε ότι έχει και μαρτυρία ότι τον έκλεψε. Ο δράστης, που ήταν και γνωστός του κιόλας, παραδέχτηκε την πράξη του και τον παρακάλεσε να μην τον μηνύσει.
Τελικά τα βρήκαν, αφού ο ιδιοκτήτης του κτήματος αποζημιώθηκε παίρνοντας όλο… το λάδι που είχε βγάλει ο πονηρός γνωστός του, από την δική του περιουσία!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΙΤΣΟΥΔΗΣ

thebest.gr