Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου – Η δι(ς)κέφαλη «ασέλγεια»

ΑΕΚ- Ολυμπιακός Βόλου 0 - 4


Ε αυτό ούτε ο Μπέος δεν το φανταζόταν και ασφαλώς δεν μπορούσε να το προβλέψει. Μπορεί χάρην αστεϊσμού στον πρώτο αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρολεύκων» του Βόλου να βγήκε αληθινός από σπόντα για την τριάρα, το χθεσινό καρέ όμως δεν γινόταν να το προβλέψει ούτε η Πυθία.
Μπορεί να ακούγεται βαρύ όμως τα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ μόνο σε πελατειακή σχέση μεταξύ των δύο μπορεί να παραπέμπουν. Στο Πανθεσσαλικό με γκολ των Σανκαρέ, Μπρέσκα και Ουμπίντες οι «ερυθρόλευκοι» της Θεσσαλίας διασύρουν την ομάδα του Μπάγεβιτς με 3-1 και τον εξωθούν στην έξοδο, αφού πρώτα δέχεται επίθεση με καρεκλιές από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Και χθες με την ΑΕΚ ερχόμενη από θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού, ο Χιμένεθ είδε αστράκια στον ουρανό του Καλατράβα. Τέσσερις φορές «πυροβόλησαν» οι παίκτες του Τσιώλη και τέζα! ΟΑΚΑ και πάλι ΟΑΚΑ θέλει να παίζει ο Ολυμπιακός Βόλου. Δύο στα δύο και μάλλον δια περιπάτου θα λέγαμε με Κίτρινους και Πράσινους.
Και η ΑΕΚ… από την έκσταση στο άγριο ξενέρωμα
Τι κακό με αυτή την ΑΕΚ… Μία καλή νίκη κάνει χαίρεται τρεις μέρες και μετά την παίρνει η κάτω βόλτα. Από το «πω πω τι ομαδάρα έχουμε» στο «να φύγουν όλοι» πηγαίνουν οι οπαδοί του «δικεφάλου» που βλέπουν το ίδιο έργο των αλλοπρόσαλλων αποτελεσμάτων να μην έχει τελειωμό.
Πέντε φορές μέσα στην σεζόν που διανύουμε οι παίκτες των Κιτρινόμαυρων έφτασαν στο ζενίθ και λίγα 24ωρα αργότερα έχυσαν την καρδάρα με το γάλα και οι διακόπτες έπεσαν. Σας θυμίζουμε τα δύο πρόσωπα της ΑΕΚ που κάνουν τη εμφάνιση τους με διαφορά λίγων ημερών…

Έκσταση: 16/9 κερδίζει την Χάιντουκ για το Europa League με 3-1
Ξενέρωμα: 19/9 φέρνει ισοπαλία 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης μέσα στο ΟΑΚΑ.

Έκσταση: 17/10 θριαμβεύει μέσα στο «Κ. Βικελίδης» επί του Αρη με 4-0
Ξενέρωμα: 21/10 χάνει με κάτω τα χέρια στο Βέλγιο από την Αντερλεχτ με 3-0

Έκσταση: 12/12 κερδίζει την Λάρισα στο ΟΑΚΑ με 4-0
Ξενέρωμα: 16/12 θέλει ένα βαθμό για να πάρει την πρόκριση στο Europa League και χάνει από την Ζενίτ με 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Έκσταση: 23/12 επικρατεί της Λάρισας εκτός έδρας με 4-0
Ξενέρωμα: 5/1 λευκή ισοπαλία με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ

Έκσταση: 19/1 με δύο γκολ του Λυμπερόπουλου βάζει τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με το 0-2 επί του Παναθηναϊκού
Ξενέρωμα: 22/1 διασυρμός με 4-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ.


Σοκαριστικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός Βόλου διέλυσε την ΑΕΚ με 4-0, την ανάγκασε στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα της! Θλίψη η ΑΕΚ, πυραυλοκίνητοι οι παίκτες του Σάκη
Στο 11' ο Καπετάνος εκτέλεσε το κόρνερ, ανενόχλητος ο Σανκαρέ με κεφαλιά-δυναμίτη ανοίγει το σκορ για την ερυθρόλευκη ομάδα. Τραγική έξοδος από τον Σάχα. Στο 19' απόλυτη κυριαρχία των Βολιωτών, κόντρα επίθεση, ο Καπετάνος δίνει πάρε-βάλε στον Ουμπίντες και ο Αργεντίνος το... έβαλε! 0-2!
Στο 61' σαν σε προπόνηση ο Μπρέσκα ξέφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Καράμπελα και έδωσε γκολ πάρε-βάλε στον Μόνχε. Σε άδεια εστία αυτός, πως να το χάσει; 0-3! Στο 80' ο Καπετάνος διασύρει την ΑΕΚ, σαν σε προπόνηση πλασάρει και το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού Βόλου, ύστερα από ασίστ του Μπρέσκα είναι γεγονός. Η αποδιοργάνωση σε όλο της το μεγαλείο, στο 87΄ο Αργυρίου πήγε να γυρίσει τη μπάλα στον Σάχα και παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ! Θλίψη για την ΑΕΚ, ο Τσιώλης ζητά και πέμπτο γκολ!
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας (20' λ.τρ.. Αργυρίου), Γιάχιτς, Μάκος (74' Γκερέιρο), Ντιόπ, Λαγός (38' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο.
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Ούμπιντες (51' λ.τρ. Μητρόπουλος), Μπρέσκα, Καπετάνος (81' Ακόστα), Άλβαρες, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Σολάκης (61' Μάρτιν).
Με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη ο Αχιλλέας Μπέος έφυγε από το ΟΑΚΑ. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις μπροστά στις κάμερες που τον περίμεναν εκεί και το μόνο που είπε είναι: «Δε μιλάω μετά από τσόντες»