Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Υπό κατάληψη τελούν από τους μηχανικούς, οι πολεοδομίες στην Πελοπόννησο

Eλλάδα: Υπό κατάληψη τελούν από τους μηχανικούς,  οι πολεοδομίες στην Πελοπόννησο

Οι μηχανικοί υλοποιώντας απόφαση του περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ στην Πελοπόννησο, έχουν προχωρήσει, από το πρωί, σε κατάληψη των πολεοδομικών γραφείων στις πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειας Πελοποννήσου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση κι αφορά τα λεγόμενα ''κλειστά'' επαγγέλματα.
  Η πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου, Χαρίκλεια Τσιώλη, με δηλώσεις στο ΑΠΕ, σημειώνει ότι ''προχωρήσαμε σήμερα σε συμβολική κινητοποίηση προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για την απαξίωση του επαγγέλματός μας, που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα''.
   Η κ. Τσιώλη προσθέτει πως ''αυτή την στιγμή που οι μηχανικοί στην Πελοπόννησο δεν έχουν δουλειά, η οικοδομή έχει νεκρώσει, δημόσια έργα δεν υπάρχουν και στους εργολάβους χρωστούν χρήματα από το 2007, το ΕΣΠΑ δεν προχωρά και πολλοί συνάδελφοί μου ετοιμάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, αυτό που δείχνει να ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι οι ελάχιστες αμοιβές μας. Αναρωτιέμαι μήπως ζουν σε άλλη χώρα; Εμείς λοιπόν σήμερα είμαστε εδώ για να τους δώσουμε να καταλάβουν, συνολικά στην κυβέρνηση ότι στην Ελλάδα του μνημονίου οι μηχανικοί και όλοι οι επιστήμονες πλήττονται βάναυσα, ισοπεδώνονται, σπιλώνεται το κύρος τους και η αξιοπρέπειά τους''. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι ''ο μηχανικός είναι επιστήμονας όχι έμπορος και μεταπράτης, η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι έχει ανάγκη το επιστημονικό δυναμικό της χώρας για να προστατεύει τους πολίτες το δημόσιο συμφέρον και να προχωρήσει στην ανάπτυξη. Αντί να ισοπεδώνουμε τους επιστήμονες και να παίρνουμε οριζόντιες δράσεις που ισοπεδώνουν τον κοινωνικό ιστό του κράτους, ας πάρουν μέτρα για την ανάπτυξη που περνάνε μόνο μέσα από την αξιοποίηση του επιστημονικού κεφαλαίου των ελλήνων και φέρνουν ανταγωνιστικότητα, τεχνολογία, καινοτομία και παραγωγικότητα''.
Οι μηχανικοί θα αποχωρήσουν από τις πολεοδομίες με τη λήξη του ωραρίου εργασίας στις 3.00 το μεσημέρι.
AΠE