Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Σοβαρευτείτε εκεί στην Δυτική Κορινθία!! "Δημοδίαιτοι" και "εκλεγμένοι" σοβαρευτείτε πρίν είναι αργά!!





   Γράφει ο

Στάθης Ντάγκας

Διαβάζω καθημερινά στον τοπικό τύπο αλλά και στα ειδησεογραφικά site για υπερχρεωμένους δήμους, μάλιστα εδώ στην Κορινθία κρατάμε γερά τις καλές πρώτες θέσεις όσον αφορά την Πελοπόνησο και με πιάνει θλίψη. Καμία σχέση δεν έχει αυτή με τοπικιστικά συναισθήματα ή κάτι τέτοιο απλά εδώ ζούμε και θα μας άρεσε τα πράγματα να είναι λίγο διαφορετικά σε μια Κορινθία που αργοσβήνει. Μια Κορινθία που άλλοτε όλοι θα θυμόσαστε ακόμα και απο τα βιβλία ιστορίας υπήρξε κραταιά κυρίως λόγω της γεωγραφικής της θέσης και όσων παρήγαγε αυτός ο ευλογημένος τόπος.
Μαζί με αυτή λοιπόν την κατάσταση έρχονται κάθε τόσο κάποια νούμερα, νούμερα που αφορούν χρήματα κυρίως απο την Δυτική Κορινθία να με κάνουν να βγαίνω απο τα ρούχα μου. Φαντάζομαι πως όχι μόνο εμένα! "Δημοδίαιτοι", "επαγγελματίες πολιτικοί" και άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα παίζουν τελευταία πολύ έντονα στο προσκήνιο(παρασκήνιο).
Μαζί με το παρασκήνιο όμως μην ξεχνάμε παίζουν και εκείνα τα νούμερα. Τα νούμερα που μόλις τα διαβάσει κανείς που αμοίβεται πλέον με 500 ευρώ και ίσως αύριο το πρωί να αμοίβεται με τα 2 τελευταία μηδενικά απο αυτά τότε αισθάνεται κορόϊδο. Αποζημίωση γιατί εκλέχθηκες να κάνεις την δουλεία που εσύ ζήτησες μέσα απο την ψήφο των συμπολιτών σου! Αυτά στην Ελλάδα μόνο μπορεί να τα δεί κανείς και μάλιστα νομοθετημένα και απολύτως δίκαια! Γιαυτό άλλωστε δεν φθάσαμε μέχρι εδώ; Αποζημίωση σε πρόσωπα αλλά όχι έργα για την διάβρωση των ακτών που τρώει τα σπίτια του κόσμου μέρα με την ημέρα. Γίνομαι γραφικός; Καλύτερα αληθινός γραφικός παρά τετραπέρατος νορμάλ μονοφαγάς.
Κύριοι που εκλεχθήκατε και μάλιστα εκλέγεστε χρόνια για να υπηρετήτε τον Δήμο σας, τον εκάστοτε δήμο σας και τους συμπολίτες σας, το έχετε επιλέξει, κάνετε λειτούργημα και όχι δουλειά. Πληρώνεστε μάλιστα και καλά για αυτό το λειτούργημα επαναλμβάνω. Αφήστε λοιπόν τα περί δικαίου και νόμιμης αποζημείωσης στην άκρη, κάντε κάτι για να μας αποδείξετε πως όντως δεν υπήρξαμε βλάκες και κορόϊδα που επιλέξαμε εσάς για εικόνα μας όποιοι και να νομίζετε πως είσαστε. Δέν είσαστε τίποτα παραπάνω απο την δική μας εντολή, των πολιτών η εντολή και μην το ξεχνάτε. Κάντε κάτι για να μας αποδείξετε επιτέλους πως η πολιτική, τα κοινά δεν είναι επάγγελμα στα μάτια σας. Οι καιροί επιβάλεται να αλλάξουν και αν το καταλαβαίνετε καλώς. Αλλιώς όσες κόντρες και άν προκαλέστε σε αυτά τα λυσσασμένα φυλλάδια της βλακείας και του δήθεν ρεπορτάζ, όσο και να προκαλέσετε το δήθεν κοινό αίσθημα για εξυπηρέτηση του δικού σας συμφέροντος πλέον δεν πρόκειται να κερδίσετε τίποτα. Η τσεκούρα της ιστορίας θα πέσει και στα δικά σας κεφάλια βαριά και ασήκωτη κάποια στιγμή. Πλέον δεν μπορείτε να ξεγελάστε κανέναν.
Σοβαρευτείτε εκεί στην δυτική Κορινθία!!!

mykorinthia.gr