Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η Ομιλία του Βουλευτή Κορινθίας της Ν. Δ Κώστα Κόλλια στην Βουλή στα πλαίσια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2011.

Στην ομιλία του ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η αποτυχία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, η πολιτική της ύφεσης, του πληθωρισμού και της ανεργίας, αποτυπώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στον δεύτερο Προϋπολογισμό της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Από τις εκλογές του 2009 μέχρι το Μνημόνιο και τον Προϋπολογισμό του 2011 μεσολάβησαν διγλωσσία, αστοχίες, εμπαιγμός και ολιγωρία. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις υποσχέσεις για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πέρα από τον πληθωρισμό; Τα λεφτά που υπήρχαν και στη συνέχεια χάθηκαν και τώρα θέλετε να τα διαγράψετε;

Η Ομιλία της Βουλευτή Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Φαρμάκη - Γκέκη στην Βουλή στα πλαίσια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2011.

Κατά την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2011, η βουλευτής κυρία Κατερίνα Φαρμάκη κατέθεσε την θέση της για την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας και τους στόχους του προϋπολογισμού. Τα βασικά σημεία της ομιλίας της είναι τα εξής:

Κλέφτης «χτύπησε» αρτοποιείο στο Ξυλόκαστρο

Στις 10:25΄ το βράδυ της Δευτέρας στο Ξυλόκαστρο, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου ένας άνδρας ημεδαπός ηλικίας 30 ετών, για κλοπή χρηματικού ποσού από αρτοποιείο. Ο συλληφθείς με τις δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ιερά Σύνοδος: «Χώρα υπό κατοχή η Ελλάδα»


Επιλέξτε εδω γιά να διαβάσεται ολόκληρο το κείμενο

Πυρά εναντίον των ηγετών της χώρας εξαπολύουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου στο φυλλάδιο «Προς το Λαό» με τίτλο «Η Εκκλησία απέναντι στη σύγχρονη κρίση» , που διανεμήθηκε και αναγνώστηκε την Κυριακή σε όλες τις εκκλησίες της χώρας.
Το κείμενο προέκυψε από τις εισηγήσεις Μητροπολιτών στη Σύνοδο του Οκτωβρίου που είχε θέμα την οικονομική κρίση, όπου οι Ιεράρχες επισημαίνουν ότι οι ηγέτες της χώρας είναι οι υπεύθυνοι «γιατί υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας στους κυρίαρχους δανειστές μας.»

Ποιοι εκλέχτηκαν στην Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ- Τα ποσοστά και οι έδρες των παρατάξεων


Ο Σπύρος Παπασπύρος, επανεκλέχτηκε πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ μετά τη συγκρότηση της 17μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής, με βάση τους συσχετισμούς που προέκυψαν από το 34ο συνέδριό της. Δείτε ποιοι εκλέχτηκαν, τα αποτελέσματα των παρατάξεων σε ψήφους και έδρες και την ανακοίνωση συμμετοχής της «Αυτόνομης Παρέμβασης» στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικότερα την 17μελή Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ απαρτίζουν οι:

Ποιο είναι το χειρότερο; Η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ή οι πρόωρες εκλογές;

Ως τέλος εποχής για τον τρόπο λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να χαρακτηρισθεί η συζήτηση για το νόμο-ζούγκλα που διαλύει κάθε στοιχειώδες δικαίωμα των εργαζομένων σ’ αυτή τη χώρα.

Καμπανάκι για τους αγρότες

ΜΙΑ μικρή, αλλά άκρως ενδιαφέρουσα είδηση μεταδόθηκε χθες από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, το πραγματικό εισόδημα των αγροτών στην Ελλάδα μειώθηκε φέτος κατά 4,3% σε σύγκριση με το 2009.

Έδειξε χαρακτήρα ο Αστέρας

Το προχθεσινό ματς του 7ου ομίλου , στο περιφερειακό πρωτάθλημα , μεταξύ του γηπεδούχου Αστέρα Μαγούλας και της Θήβας πέρα του χαρακτήρα του ντέρμπι είχε και αυτόν του crash test μεταξύ των δύο ομάδων. Ειδικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήθελαν να αποδείξουν ενάντια στο μεγάλο τους αντίπαλο πως η πορεία που είχαν διαγράψει μέχρι στιγμής κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Και τα κατάφεραν.

Θεατρική Παράσταση από τις Ελληνικές Μαριονέτες στο Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Ξυλοκάστρου

 
Το Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός την Πέμπτη 23/12 & ώρα 19.30 να παρακολουθήσετε θεατρικό από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ το "Μυστικό του Αη Βασίλη" και τον "Κρυμμένο Θησαυρό", μία εύθυμη Χριστουγεννιάτικη χιουμοριστική ιστορία και ένα παραμύθι γεμάτο δράση και περιπέτεια που θα ενθουσιάσει μικρούς & μεγάλους.
Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Οξύτατο πρόβλημα η διάβρωση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

 

Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών της παραλιακής ζώνης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, είναι οξύτατο. Κάθε χρόνο το πρόβλημα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο με τεράστιες περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις.
Στο δήμο μας η διάβρωση απειλεί άμεσα δημόσιους χώρους, κοινόχρηστους χώρους, δρόμους αλλά και κατοικίες πολιτών. Η θάλασσα έχει στην κυριολεξία εισέλθει στα θεμέλια τους με άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης των σπιτιών τους.
Το τελευταίο διάστημα οι θυελλώδεις άνεμοι έκαναν την κατάσταση απελπιστική!!!!


Πιστεύουμε πως η αντιμετώπιση του φαινομένου απαιτεί:
  1. συνολική επιστημονική μελέτη σε ολόκληρο το τμήμα της ακτογραμμής του Κορινθιακού Κόλπου.
  2. γενναία χρηματοδότηση για την κατασκευή των αναγκαίων έργων προστασίας από τη διάβρωση.
  3. προστασία των νόμιμων κατοικιών και των δρόμων και κοινόχρηστων χώρων που κινδυνεύουν άμεσα.
Σήμερα όμως, που βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει οι αρμόδιες αρχές να παρέχουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τις σχετικές αδειοδοτήσεις, προκειμένου να προστατευτούν οι νόμιμες κατοικίες και οι δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι.
Οφείλουμε να δώσουμε άμεση προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του φαινομένου και στην αποκατάσταση των ζημιών και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την πολιτεία. 


Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου
Αντώνης Κλαδούχος

Κληρώθηκαν τα μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου


Από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κληρώθηκαν τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (11μελούς και 15μελούς).
Ειδικότερα, τακτικά μέλη του 11μελούς ΑΔΣ είναι:

Στον αέρα το Πατρινό Καρναβάλι - Καταργείται ο οργανισμός λόγω Καλλικράτη

Με 20.000 ευρώ στο ταμείο και καμία σύμβαση ένα μήνα πριν την Τελετή Έναρξης


Τρία χρόνια κυοφορείτο από την απερχόμενη δημοτική αρχή και πάνω που περιμέναμε ότι φέτος θα αναλάμβανε επιτέλους δράση, καταργείται… Ο λόγος για τον Καρναβαλικό Οργανισμό, ο οποίος δεν είχε προβλεφθεί ότι θα έπρεπε να έχει διαφορετική νομική μορφή για να μπορέσει να εξαιρεθεί του Καλλικράτη.

Και άλλος ΠΑΟ χωρίς Πρόεδρο!


Απογοητευμένος από τις αντιδράσεις του κόσμου μετά την ήττα από τον Απόλλων Σμύρνης ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΟ ΡΟΥΦ, Θανάσης Καφέζας , ο οποίος , έδωσε το παρών στη χθεσινή προπόνηση και ανακοίνωσε στους παίκτες της ομάδας του,  την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» φέρεται να τόνισε στους παίκτες:
«Φεύγω! Όλα αυτά που γίνονται δεν με αντιπροσωπεύουν. Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω, με δεδομένες και τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις».

Η γελοιογραφία της ημέρας

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Απούσα η μειοψηφία του Δήμου Ξυλοκάστρου από τη χθεσινή συνεδρίαση για τα πεπραγμένα έτους 2009


Χωρίς τη συμμετοχή της μειοψηφίας πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου, με μοναδικό θέμα στην ημερησία διάταξη, την έκθεση πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής έτους 2009

H oμιλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά, στην παρουσίαση του βιβλίου του Wilfred Martens, “Europe: I struggle, I Overcome” (20/12/10)



"Ο αγαπητός φίλος μου Γουίλφριντ Μαρτένς, έγραψε ένα βιβλίο για την Ευρώπη. Τη στιγμή μάλιστα, που η Ευρώπη το χρειαζόταν περισσότερο.
Ένας μεγάλος Ευρωπαίος, αφοσιωμένος στις αξίες της Χριστιανοδημοκρατίας, κάνει, με το σύντομο βιβλίο του, δύο πράγματα:

Που μας πάει ο "Επενδυτής" ;

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι υψηλής ανάλυσης. Πατάτε πάνω τους και τις ανοίγετε για να μπορείτε να διαβάσετε.

Ορκίστηκε ο Αννίβας Παπακυριάκος…. παραιτήθηκε ο Θεόδωρος Λαμπρόπουλος

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου και του νέου Δ.Σ. που εξελέγη από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα, ο νέος Δήμαρχος δέχτηκε πολλές ευχές από συνεργάτες του κα όχι μόνο.

H επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Δέδε στον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες επισκέφτηκε τη Μητρόπολη Κορίνθου και συναντήθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, με το Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δέδες έκανε την εξής δήλωση:
« Η σημερινή συνάντηση με το Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο δεν ήτανε μια συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα αλλά ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας δύο θεσμικών φορέων, όπως είναι η Μητρόπολη Κορίνθου και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Σε μια εποχή κρίσης, είναι πολύ σημαντικό το έργο που επιτελεί η Μητρόπολη Κορίνθου μέσα στα πλαίσια της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου είχαμε την ευκαιρία να επεκταθούμε και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας μας, αλλά και σε ιδιαίτερα ζητήματα, αφού όπως είναι γνωστό η απερχόμενη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στεγάζεται σε πολλά κτίρια που ανήκουν στη Μητρόπολη Κορίνθου. Μέσα στα πλαίσια της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα οι κτιριακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες, να διέπονται από ένα ευχάριστο περιβάλλον και να είναι λειτουργικές. Η συνεργασία μεταξύ της Μητρόπολης Κορίνθου και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα συνεχιστεί γιατί το έχουμε ανάγκη όλοι μας προς όφελος της κορινθιακής κοινωνίας.»

Παράδοση παραλαβή στην ΕΝΑΕ…Έφυγε ο Δράκος ανέλαβε ο Σγουρός….

Σε μια σεμνή τελετή, στα γραφεία της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, έγινε τελετή της παράδοσης και παραλαβής της διοίκησης της Ε.Ν.Α.Ε. στο νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας...Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέδωσαν τη διοίκηση στον Α’ Αιρετό Περιφερειάρχη Αττικής και ασκούντα καθήκοντα Προέδρου κ. Γιάννη Σγουρό.
Στη σύντομη ομιλία του, ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε. κ. Δημήτρης Δράκος αναφέρθηκε με συγκίνηση στη συμβολή του ιστορικού θεσμού της Νομαρχίας και επέδωσε φόρο τιμής στα πρόσωπα που σηματοδότησαν τους κύριους σταθμούς της πορείας της αιρετής Νομαρχίας.
Με τη δράση και τη λειτουργία της, τόνισε ο κ. Δ. Δράκος, η Ε.Ν.Α.Ε. πέτυχε να εξελιχθεί σε έναν αξιόπιστο και σοβαρό θεσμικό φορέα και συνέβαλε στη νέα πορεία της Αυτοδιοίκησης που αρχίζει με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Τελειώνοντας, ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε. ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους παρευρισκόμενους νέους Περιφερειάρχες.
Ο Α αιρετός Περιφερειάρχης κ. Γ. Σγουρός δήλωσε πως θα αγωνιστεί για την επιτυχία του «Καλλικράτη» και την εξέλιξη του Β βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

www.report24.gr

Τραγικός θάνατος ηλικιωμένου στο Ξυλόκαστρο

Τραγικό θάνατο για έναν ηλικιωμένο άνδρα στο Ξυλόκαστρο όταν στο σπίτι του ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί να χάσει τις αισθήσεις του από τον πυκνό καπνό και χάσει την ζωή του…
Η πυροσβεστική υπηρεσία με 2 οχήματα και 6 άνδρες κατέφθασαν αμέσως και έδωσαν για αρκετή ώρα μάχη με τις φλόγες. Όταν η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και μπήκαν στο σπίτι είδαν τον άτυχο άνδρα απανθρακωμένο.
Τα αίτια τις φωτιές εξετάζονται από τους εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Χρίστος ή Χρήστος; Τι σημαίνει η λ. Χριστός;


24grammata.com/ από τη ζωή των λέξεων
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Παρουσίαση με λίγα λόγια: Χρίστος και Χρήστος: πρόκειται για δύο ομόηχες λέξεις, οι οποίες, συχνά, συγχέονται.