Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" ΣΤΟΝ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟ


Με ανοιχτή επιστολή τους , οι υποψήφιοι της «Δημοτικής Αναγέννησης» διαμαρτύρονται έντονα προς τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Αντώνη Κλαδούχο,
όπου αναφέρουν τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε Ξυλοκάστρου,

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την τακτική σας, να καθυβρίζετε χωρίς αφορμή ακόμα και μετά τις εκλογές, τον επικεφαλής του Συνδυασμού μας Δημήτρη Σκούρα.
Πιστεύουμε ότι οι ακραίοι προσωπικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήσατε εις βάρος του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ακόμα και εναντίον πολλών από εμάς, υποβιβάζουν το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου, προσβάλλουν τους συμπολίτες μας και απαξιώνουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κύριε Δήμαρχε, όταν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών είναι οριακό, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο θεωρείται αυτονόητη η επαναμέτρηση των ψήφων και ο έλεγχος νομιμότητας κάθε πράξης που επηρεάζει το αποτέλεσμα.
Γιατί λοιπόν τέτοια αντίδραση για τις αυτονόητες δικές μας ενέργειες, γιατί τόσο μένος και σε κάθε περίπτωση γιατί δεν ανοίγετε διάπλατα τους φακέλους των μεταδημοτεύσεων, για να λάμψει η αλήθεια και να αποδείξετε το όποιο δίκιο σας;
Γνωρίζετε καλά ότι νομικό κώλυμα περί δήθεν προσωπικών δεδομένων δεν υφίσταται, έχει κριθεί οριστικά και μόνο ως πρόσχημα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.
Σε κάθε περίπτωση κ. Δήμαρχε οι συμπολίτες μας απεφάνθησαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και όταν κριθεί οριστικά το αποτέλεσμα, τότε οφείλουμε να το αποδεχθούμε.
Όπως άλλωστε γνωρίζετε δεν έχει γίνει ακόμη ανακήρυξη του αποτελέσματος από τον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου.
Τότε και αν τίποτα δεν αλλάξει, όπως εσείς θα δικαιούστε το σεβασμό μας λόγω του θεσμικού αξιώματος που σας έδωσαν οι συμπολίτες μας, έτσι οφείλετε και σεις τον ίδιο σεβασμό στο θεσμικό ρόλο που οι συμπολίτες εμπιστεύτηκαν και ανέθεσαν στο δικό μας συνδυασμό.
Ελπίζουμε να λάβετε υπόψη σας την παρέμβασή μας
».

Οι υποψήφιοι του Συνδυασμού

Δημοτική Αναγέννηση

Η Λυκοποριά 2 – 0 τον ουραγό Άρατο


Αν και αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις η Λυκοποριά , η ομάδα του Γιάννη Δορμπαράκη , νίκησε με 2 – 0 τον Άρατο Βασιλικού με 2-0. Η ερυθρόλευκη ομάδα της Δυτικής Κορινθίας υπερείχε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ιδίως στο δεύτερο μέρος όπου σημείωσε και τα δύο της τέρματα με το πλασέ του Σιετή στο 62’ και του Φειδάκη στο 75’. Το σκορ για την ομάδα της Λυκοποριάς θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις, αν οι παίκτες τις ήταν περισσότερο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Βασιλικού αγωνίστηκε και αυτή με πάρα πολλές εςλλείψεις. Πρέπει να τονίσουμε ότι ο Άρατος αγωνίστηκε χωρίς τερματοφύλακα λόγω απουσίας του Γάλλιου, ενώ υπερασπιστής της εστίας του ήταν ο μέσος Πανιάρας, ο οποίος μάλιστα έκανε αρκετές σημαντικές επεμβάσεις, ενώ δεν ευθύνεται σε κανένα από τα γκολ που δέχθηκε
Η κατάσταση για την ομάδα του Βασιλικού , που ακόμα δεν έχει σημειώση νίκη, είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς παραμένει ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα.
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ: Ντρέτσα, Χαραλάμπης, Λίρας, Σιάπικας, Μούγιος, Νικολακόπουλος, Κάσσιος, Αλογογιάννης (75’ Καυκάς), Ψαρρός (63’ Φειδάκης), Κατσούλης (78’ Λίβας), Σιετής Δ.
ΑΡΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ: Πανιάρας, Ραυτόπουλος, Πετούμενος, Χωρέμης, Μακάροφ, Μουζάκης, Δουβής, Θεοδωρόπουλος, Τσαγκλής (45’ Γεωργίου), Ξένος (70’ Ζιούβας), Πάνου.

Οδικός χάρτης για το νέο Καλλικρατικό δρόμο

Του Νίκου Βασιλειάδη

Έτσι λοιπόν στους Δήμους:

Πάτρα: Ένταση μεταξύ επιβατών και φοιτητών από τις καταλήψεις των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ

Οι φοιτητές διεκδικούν την δωρεάν μεταφορά τους από και προς το Πανεπιστήμιο


Ένταση και παρ ολίγον επεισόδια είχαμε το πρωί στην οδό Κορίνθου, σε στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας, μεταξύ φοιτητών και επιβατών των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ. Οι φοιτητές έκαναν μπλόκο στα λεωφορεία, με σκοπό την δωρεάν επιβίβαση για την μεταφορά τους στο Πανεπιστήμιο, όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μετά από την εντολή της διοίκησης του αστικού ΚΤΕΛ, την ακινητοποίηση των λεωφορείων εν μέση οδό από τους οδηγούς.
Η μεγάλη καθυστέρηση έκανε τους υπολοίπους επιβάτες των λεωφορείων να αντιδράσουν και προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ κάποιων επιβατών και των φοιτητών, οι οποίοι με την σειρά τους αντέδρασαν με συνθήματα και φωνές.
Οι οδηγοί προσπαθούσαν να διευθετήσουν το ζήτημα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ από την συνεχιζόμενη στάθμευση των λεωφορείων, δημιουργήθηκε τεράστιο μποτιλιάρισμα στην οδό Κορίνθου.
Μετά από πολλή ώρα και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και τα λεωφορεία συνέχισαν το δρομολόγιό τους, ενώ είναι άγνωστο εάν και τις επόμενες ημέρες οι φοιτητές θα επαναλάβουν την διαμαρτυρία τους.
Δείτε τις εικονες που κατέγραψε η κάμερα του thebest.gr

thebest.gr

Απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών ο πρώην πρύτανης του Πάντειου Αιμίλιος Μεταξόπουλος.


Λίγο πριν μεταβεί στη Γερμανία για σοβαρή εγχείρηση μεταμόσχευσης
Σε ηλικία 55 ετών, ο πρώην πρύτανης του Πάντειου Αιμίλιος Μεταξόπουλος έχασε τη μάχη με το θάνατο, υποκύπτοντας στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια.

"Έφυγε" από τη ζωή ο Λάκης Αλεξάνδρου


Έφυγε στα 69 του χρόνια ο "Αλ Μπάνο" της Ελλάδας, ο τραγουδιστής Λάκης Αλεξάνδρου. Το πτώμα του βρέθηκε την Πέμπτη στο σπίτι του όπου ζούσε μόνος του, τελευταία χρόνια. Τα παιδιά του "πάγωσαν" στο άκουσμα του θανάτου του. Ο Ηλίας ο οποίος είναι τετραπληγικός και η Σοφία που κάνει καριέρα στο τραγούδι ήταν οι δικοί του άνθρωποι.Τα παιδιά του και οι ελάχιστοι φίλοι που είχε και οι οποίοι τον συνόδευσαν στην τελευταία κατοικία του το Σάββατο στον Ωροπό.
Ο Λάκης Αλεξάνδου εννήθηκε στις 4-1-1941 στη Πέλλα στις 4 Γενάρη του 1941. Ήταν από τις καλές λαϊκές φωνές της δεκαετίας του '70 με πολλές επιτυχίες όπως το"όνειρο" , Η ώρα της αλήθειας" , "Το κόσμο κυβερνώ" , "Σε καρτερώ" . Σταθμός στη καριέρα του ο δίσκος "Η ώρα της αλήθειας" σε μουσική Νίκου Ιγνατιάδη.

Συνάντηση του Αντ. Σαμαρά, με δημάρχους από όλη τη χώρα

Συνάντηση με δημάρχους απ' όλη την Ελλάδα που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές με τη Ν.Δ,στο ίδρυμα Θεοχαράκη, είχε το μεσημέρι, ο Αντώνης Σαμαράς όπου συζήτησε με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης τα θέματα που τους απασχολούν ενόψει και του "Καλλικράτη". Ο κ. Σαμαράς τους κάλεσε να σταθούν «σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο δίπλα στους συμπολίτες τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους». . Θητεία που «θα περάσει μέσα από τις Συμπληγάδες της πολιτικής του Μνημονίου και του Καλλικράτη» εκτίμησε ότι θα έχουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες ο Αντώνης Σαμαράς.«Πρέπει να φανείτε χρήσιμοι στους πολίτες, σε θέματα κοινωνικής προστασίας, να τους βοηθήσετε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της ανεργίας, της ανέχειας, της ακρίβειας, της μείωσης των εισοδημάτων, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.λπ.» τους είπε. «Πρέπει, μεταξύ άλλων, να δείξετε επίσης ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος, στα θέματα καθαριότητας του δήμου σας, αλλά και στα θέματα της ασφάλειας της ζωής των πολιτών και της περιουσίας τους».
Η συνάντηση ήταν κλειστή και σε αυτή μετείχαν, μεταξύ των άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.



ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απέτυχαν με το έλλειμμα

ΣΕ ΧΡΟΝΟ-ΡΕΚΟΡ ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΑΝ από τις εξελίξεις οι προεκλογικοί ισχυρισμοί του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών ότι με τον Προϋπολογισμό του 2011 δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα που θα θίγουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Εκτακτο δελτίο -Πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες

Πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που μπορεί να είναι επικίνδυνα κατά τόπους προβλέπει από το απόγευμα η ΕΜΥ στη δυτική Ελλάδα
αλλά και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη Θράκη αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία το βράδυ το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί στα βόρεια τη νύχτα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις ανωτέρω περιοχές.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

newsit.gr

«Έφυγε» η μητέρα του Άγγελου. Μανωλάκη

Θερμά συλλυπητήρια στέλνουν πολλοί Κορίνθιοι για το χαμό της αγαπημένης μητέρας του, στον βουλευτή Αγγελο Μανωλάκη. Η κηδεία έγινε το μεσημέρι στις 3:30 στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου.

ΔΑΚΕ/ΠΕ Σικυώνας – Ξυλοκάστρου : Ως πού θα φτάσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία;



Από τη ΔΑΚΕ/ΠΕ Σικυώνας – Ξυλοκάστρου αναφέρονται τα εξής:
«Μόλις τρεις μήνες μετά τις διθυραμβικές εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών και για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης του Μνημονίου για υπαγωγή των εργαζομένων που ασχολούνται με την εκπαίδευση των παιδιών του ελληνικού λαού σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα. Παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και για την άμεση καταβολή των μισθών τους, η πραγματικότητα αποδεικνύει στην πράξη ότι οι συνάδελφοι έχουν μειωμένα εργασιακά δικαιώματα.
Το Υπουργείο τους μετατρέπει σε ημερομίσθιους αφού θα πληρώνονται μόνο για τις ημέρες που εργάζονται, χωρίς να γνωρίζουν ούτε το ποσό μισθού ή ημερομισθίου που θα παίρνουν, χωρίς να γνωρίζουν το πότε θα πληρωθούν!!! Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία από την πλευρά του Υπουργείου δεν έχει προηγούμενο. Η κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» και «όλοι μαζί τα φάγαμε» δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί του Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς: Να πάρουν πίσω τη σύμβαση της ντροπής.
Να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες για να πληρωθούν οι συνάδελφοι. Να τηρήσει τις ελάχιστες δεσμεύσεις του σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.
Καλούμε τη ΔΟΕ να δράσει αποτελεσματικά για να υπερασπίσει στην πράξη τους συναδέλφους μας
».

korinthiannews.gr

Τό παιδικό πρωτάθλημα Κορινθίας


Α’ όμιλος
5η Αγωνιστική

ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                    3 - 0
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  10 - 0
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                          8 - 0
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ   9 - 0


Η βαθμολογία
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                     5 12
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                  5 11
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                     4 10
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ          4  9
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                5  6
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                  4  4
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ              4  3
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                        5  3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.   4   0

Β’ όμιλος
5η Αγωνιστική
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ              1 - 2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                       5 - 3
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                  0 - 4
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ  1 - 1


Η βαθμολογία
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ           5 13
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                    4 12
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                      4 10
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                5  6
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                 5  6
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                     5  6
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                            4  3
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                4  1
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.               4  1

Γ’ όμιλος
5η Αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ. - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                       1 - 2
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                                  1 - 1
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ          4 - 1
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.     0 - 9


Η βαθμολογία
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ               4 10
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ             5 10
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ               5  9
ΑΠΕΣΣΑΣ                         4  8
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.       4  6
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.              5  6
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ   5  6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣ.     4  3
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ  4  0

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ο Αγιάννης «έπιασαν» τα Νέα Αστέρια στην κορυφή στο Α΄ όμιλο. Το Βοχαϊκό προελαύνει στο Β'


A’ ΟΜΙΛΟΣ
4η Αγωνιστική
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ                               0 - 3
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ                 2 - 1
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ                                          3 -1
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΣΟΦΙΚΟ '05                                         -
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ           4 - 0


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 4 αγώνες)
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ                       9
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.            9
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ                     7
ΑΟ ΜΑΨΟΥ                              7 -2 απο περυσι
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ       5 -2 Βαθμοί
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                4
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                    4
ΣΟΦΙΚΟ '05                               3
ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ     3
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ                3 -2 Βαθμοί
Τα Ελάφια και το Σοφικό έχουν ένα αγώνα λιγώτερο.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

4η Αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ         5 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ          2 - 3
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ                   2 - 3
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤ.    1 - 2
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΟΡΦΕΑΣ                               2 - 0

Η Βαθμολογία
( Σε 4 αγώνες)
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                  10    -2 Βαθμοί
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ             9
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ                  8
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ                            6
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ              4
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ       4   -2 Βαθμοί
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ                          4
ΟΡΦΕΑΣ                                   4
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ           4   -6 Βαθμοί
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ   2   -6 Βαθμοί

Οι προσπάθειες του Δήμου Ξυλοκάστρου για την προστασία του "Πευκιά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Το τελευταίο δίμηνο για την προστασία του έγιναν οι παρακάτω εργασίες:
1)Καθαρισμός αναδασώσεων από ζιζάνια που ανταγωνίζονται τα νεαρά δενδρύλλια.
2)Υλοτομίες ξερών πεύκων και απομάκρυνση των κλαδιών και υπολειμμάτων υλοτομίας.
3)Κλαδεύσεις υπορόφου προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος για τη δημιουργία:
α) αναγεννησιακών κέντρων
β) αντιπυρικής ζώνης
γ) μονοπατιών προσπέλασης για τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους
δ) ελεύθερου χώρου γύρωθεν κρουνών, πυροσβεστικών φωλεών κ.λ.π.
4)Πλύσιμο των κορμών των πεύκων προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός του εντόμου marchalina hellenica (βαμβακάδα). Το έντομο αυτή την εποχή μετακινείται προκειμένου να εντοπίσει θέσεις διαχείμανσης και είναι δυνατή η καταπολέμησή του.
5)Επάλειψη του κορμού των πεύκων με βιολογική κόλλα στην οποία κολλά το έντομο καθώς μετακινείται πάνω στον κορμό και πεθαίνει (μηχανική καταπολέμηση).
6)Διαμόρφωση λεκάνης για συγκράτηση ύδατος στα νεαρά πεύκα που φυτεύτηκαν τα προηγούμενα έτη.
7)Συμπλήρωση αναδασώσεων με πεύκα και άλλα κατάλληλα είδη από έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.
8)Το επόμενο διάστημα και εφόσον το Δασαρχείο Λιβαδειάς μας χορηγήσει τα κατάλληλα φυτά, θα φυτευτούν αυτά στο θαλάσσιο μέτωπο των περιφραγμένων συστάδων του "Πευκιά" για την προστασία των αναδασώσεων από τους θαλάσσιους ανέμους.

Η Ντ. Μπακογιάννη, δημιούργησε νέο κόμμα, για λόγους προσωπικού πείσματος, εκτιμά, ο Π. Παναγιωτόπουλος

«Η κυρία Μπακογιάννη προχώρησε στη δημιουργία κόμματος για λόγους προσωπικού πείσματος, προκειμένου να μην γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν θα το πετύχει» επισήμανε μιλώντας στον Real Fm, o Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι κόμμα μπορεί να κάνει ο καθένας στην Ελλάδα, όμως «το ερώτημα είναι αν το όποιο κόμμα προσπαθεί να γεννηθεί, έχει αναφορές και εκφράζει κοινωνικές αντιστοιχήσεις» και συνέχισε:

Η Κόρινθος «ξύπνησε» αργά και έχασε έδαφος



Στο «μηδέν» έμεινε το μεγάλο ντέρμπι του 1ου ομίλου της Football League 2 ανάμεσα στην Κόρινθο και τον ΠΑΟ Ρουφ, με τους δύο «μονομάχους» να χάνουν έδαφος στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναιγιάλειου, μένοντας πλέον στο -3 από το «ρετιρέ». Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν το τρίποντο. Από την άλλη, η ομάδα του Τάσου Τασιόπουλου ήταν αξιόπιστη αμυντικά και με σωστό πλάνο, πέρασε αλώβητη από μία από τις καλύτερες έδρες της κατηγορίας.

Πρώτη εκτός έδρας νίκη του Αστέρα Δερβενίου , 2 – 1 τον Α. Ο. Σπαθοβουνίου



Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Αστέρας Δερβενίου στο γήπεδο του Σολομού επί του ΑΟ Σπαθοβουνίου με σκορ 1 – 2. Ο Αστέρας, σε γενική εικόνα, ήταν καλύτερος του αντιπάλου του και παρά την απουσία των δύο νεαρών επιθετικών του (Κουτρούλη και Γερμάνοφ) έπαιξε ψυχωμένα, δημιούργησε περισσότερες φάσεις και τελικά ανέτρεψε το αποτέλεσμα. Ο ΑΟ Σπαθοβουνίου, που βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση, έπαιξε δυνατά, προσπαθούσε όμως ανορθόδοξα με μεγάλες μπαλιές να μεταφέρει την πίεση στην άμυνα του Αστέρα, όπου κατά κανόνα οι αμυντικοί απομάκρυναν. Στην πρώτη επίθεση του ΑΟ Σπαθοβουνίου στο 6’ σε πλάγιο φάουλ, η μπάλα “κόλλησε” στο ύψος του πέναλτι με την άμυνα του Αστέρα να μην μπορεί να την διώξει σε διαδοχικές προσπάθειές της και ο επερχόμενος Μπίκος να τη στέλνει με ψύχραιμο σουτ στα δίχτυα. Ο Αστέρας, μετά τη ψυχρολουσία αυτή, ανέλαβε σιγά-σιγά την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να παίξει με την μπάλα κάτω και στο 27’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Δάνη. Ο Πιλιαφάς που το χτύπησε, ισοφάρισε σε 1 – 1. Στις αρχές του β’ ημίχρονου, όπως και στο α’ ημίχρονο, οι αμυντικοί του ΑΟ Σπαθοβουνίου απομάκρυναν την μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας τους, όταν ο Σεραφείμ απέκρουσε δύσκολα φάουλ του Πιλιαφά και ο Δάνης με τον Πετρόπουλο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Ο Πετρόπουλος σε διάστημα 3 λεπτών είχε μια εξαιρετική προσπάθεια όταν με δύσκολη κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από οριζόντιο δοκάρι και μια άτσαλη ενέργεια όταν σούταρε άστοχα, ενώ ο Δάνης τον περίμενε σε εξαιρετική θέση. Ο εξαιρετικός τον τελευταίο καιρό Ρουμελιώτης και αυτός με τη σειρά του μεταξύ 60’ και 65’ αποσόβησε με εντυπωσιακή εκτίναξη ένα καλό σουτ του Σινιέρ και με το πόδι ένα πονηρό πλασέ του Στεργιόπουλου. Στο 75’ ο Πιλιαφάς με εξαιρετική ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους, πάσαρε στον Δάνη που πιεζόμενος έδωσε πλάγια στον αμαρκάριστο Πετρόπουλο, οποίος με γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι έδωσε την ευκαιρία στον επερχόμενο Πιλιαφά να σκοράρει σχεδόν εξ επαφής με κεφαλιά σε κενή εστία. Ένα τέρμα ποίημα σε δημιουργία και εκτέλεση. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα ο ΑΟ Σπαθοβουνίου προσπάθησε να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα με σπασμωδικές κινήσεις, κέρδισε κάποια κόρνερ και πλάγια φάουλ, αλλά μεγάλη φάση δε δημιούργησε γιατί η άμυνα του Αστέρα με τους Βορινιώτη, Ρούτση και Ρουμελιώτη ήταν απροσπέλαστη. Οι δε Πιλιαφάς, Δάνης, Ζήσης και Λαφαζάνος διαχειρίστηκαν με επαγγελματικό τρόπο τον υπολειπόμενο χρόνο και ο αγώνας έληξε χωρίς άλλες φάσεις.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒENIOY: Ρουμελιώτης, Μερκούρης (73’ Γώγος), Μετεβελής, Ρούτσης, Βορινιώτης, Λαφαζάνος, Ζήσης, Πιλιαφάς, Πετρόπουλος, Τσιπάς (88’ Πεθαίνος), Δάνης.

Η Κόρινθος «ξύπνησε» το τελευταίο 20λεπτο, 0 – 0 με το Ρουφ

Στο «μηδέν» έμεινε το μεγάλο ντέρμπι του 1ου ομίλου της Football League 2 ανάμεσα στην Κόρινθο και τον ΠΑΟ Ρουφ,με τους δύο «μονομάχους» να χάνουν έδαφος στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναιγιάλειου, μένοντας πλέον στο -3 από το «ρετιρέ».
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν το τρίποντο.Από την άλλη, η ομάδα του Τάσου Τασιόπουλου ήταν αξιόπιστη αμυντικά και με σωστό πλάνο, πέρασε αλώβητη από μία από τις καλύτερες έδρες της κατηγορίας.Στο 23’ ο Αράπογλου έχασε την πρώτη μεγάλη φάση για την Κόρινθο, ενώ στο 35’ ο Δημητριάδης δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Βουτσινά. Στο 48’ και πάλι ο Αράπογλου έχασε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία.Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ξεκίνησαν Κόρινθος και ΠΑΟ Ρουφ να δημιουργούν ευκαιρίες για να σημειώσουν κάποιο γκολ και να πάρουν τους βαθμούς της νίκης στο ντέρμπι, με αποκορύφωση τη φάση στο 90’ όταν μία οβίδα του Ζάρκου υποχρέωσε τον πορτιέρο της αθηναϊκής ομάδας σε εντυπωσιακή απόκρουση.
Έτσι οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 1500 οπαδοί και στο ημίχρονο υπήρξαν ορισμένα επεισόδια.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Φραγκάκης, Φίλης, Σπυρόπουλος, Ψυχογιόπουλος, Ντόμας (81' Ιακωβάκης), Παυλίδης, Δημητριάδης, Νικολάου, Παπαευθυμίου (55' Καφαντάρης), Αράπογλου (59' Ζάρκος).
ΠΑΟ ΡΟΥΦ: Βουτσινάς, Μπίνας, Σίμος, Βιδάλης, Ξενιτόπουλος (76' Μανιάς), Χαλιμούρδας, Θεοδωρόπουλος, Τύρπος, Κακκάβας (46' Καπουράνης), Σουλελές, Καφές (76' Κοκολάκης).

Κυρίαρχος ο Παναιγιάλειος - Ικανοποίηση Δημήτρη Σπανού


Ο προπονητής του Παναιγιαλείου, Δημήτρης Σπανός, σε δηλώσεις του για τον αγώνα της ομάδας του με την Χερσόνησο στην Κρήτη τόνισε ότι στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του κυριάρχησε στο ματς:

"Ήταν ένα παιχνίδι κέντρου στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος κυριαρχήσαμε. Δημιουργήσαμε 5-6 φάσεις για γκολ και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει νωρίτερα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, που κατάφεραν να πάρουν μία νίκη σε μία δύσκολη έδρα. Είναι ένα τρίποντο μεγάλης αξίας. Συνεχίζουμε χωρίς πολλά λόγια με πολύ δουλειά, κοιτάμε το επόμενο ματς με τον Πλατανιά.
Ξέραμε τη Χερσόνησο την είχαμε μελετήσει, ήταν αήττητη τόσους αγώνες και για εμάς είναι πολύ σημαντικό αυτό που καταφέραμε. Θέλω όμως να δώσω συγχαρητήρια στη Χερσόνησο για το αθλητικό της παιχνίδι, να ευχαριστήσω τη διοίκησή της για τη φιλοξενία. Θα επιδιώξουμε να την ανταποδώσουμε πλήρως
".

Πηγή: sportfmpatras.gr