Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Κυκλοφορεί αύριο η "Απογευματινή των Εργαζομένων" - ΔΩΡΕΑΝ

Η “Απογευματινή των Εργαζομένων” κυκλοφορεί αύριο, 22 Νοεμβρίου, ΔΩΡΕΑΝ.

Αναζητήστε την εφημερίδα μας σε όλα τα σημεία διανομής free press.
 


Οι 130 απλήρωτοι και υπό την απειλή της πτώχευσης εργαζόμενοι της “Απογευματινής” κάνουμε αύριο πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο: Η δική μας εφημερίδα, η “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ”, κυκλοφορεί ως free press έντυπο. Αναζητήστε την σε όλα τα σημεία διανομής δωρεάν εφημερίδων.

Επιθυμία μας με την έκδοση της “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ” είναι να αναδείξουμε όχι μόνο το δικό μας πρόβλημα, ιδιαίτερα εν όψει της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” και εκδικάζονται στις 23 Νοεμβρίου, αλλά μέσω του ρεπορτάζ και τα προβλήματα που “καίνε” την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους. Προσφέρουμε ουσιαστική και αδέσμευτη ενημέρωση. Ζητάμε συμπαράσταση από τους αναγνώστες μας. Και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Είμαστε παρόντες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τη σωτηρία της ιστορικής αυτής εφημερίδας.

Το περίεργο είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” κ.Κώστας Σαραντόπουλος από την πλευρά του κάνει και σήμερα ό,τι μπορεί για να βυθίσει το σκάφος: Προκειμένου να εμποδίσει τους 130 απλήρωτους εργαζόμενους να εκδώσουμε την “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ”, έστειλε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής εξώδικο στο πρακτορείο ΑΡΓΟΣ, ζητώντας απ’ αυτό να μην διανείμει την εφημερίδα στα περίπτερα! Το ΑΡΓΟΣ βρήκε την ευκαιρία να “κρυφτεί” πίσω από ένα απλό εξώδικο , το οποίο δεν έχει καμία πραγματική νομική αξία, για να μη διανείμει το φύλλο, παρόλο που δεν ήταν υποχρεωμένο να το κάνει, δεδομένου ότι ο κ.Σαραντόπουλος δεν έκανε ασφαλιστικά μέτρα (και αφού άλλωστε ο τίτλος “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ” είναι κατοχυρωμένος από εμάς).
Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε γιατί ο κ.Σαραντόπουλος προέβη σε αυτή την επιθετική ενέργεια, τη στιγμή που η έκδοση της “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ” ουσιαστικά ενισχύει τον τίτλο “Απογευματινή”. Εάν νόμιζε ότι με τον τρόπο αυτό θα μας σταματούσε, έκανε προφανώς λάθος. Η εφημερίδα δεν θα κρεμαστεί στα περίπτερα, αλλά θα κυκλοφορήσει κανονικά ως free press έντυπο. Και φυσικά, δε λέμε εδώ "αντίο". Λέμε "εις το επανιδείν".

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η “Απογευματινή” είμαστε εμείς. Και εμείς θέλουμε αυτή η φωνή να μη σιγήσει. Για αυτό και εκδίδουμε αύριο την “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ”, με “μασκότ” τον Φειδία. Και ελπίζουμε η σοφία της δικής μας κουκουβάγιας να οδηγήσει το σκάφος αυτό σε ασφαλές λιμάνι.

Εχουμε μπροστά μας ένα μακρύ και δύσκολο δικαστικό αγώνα. Η αίτηση πτώχευσης θα εκδικαστεί στις 2 Φεβρουαρίου. Αύριο, 23 Νοεμβρίου έχουμε το πρώτο από τα δικαστήρια (ασφαλιστικά μέτρα) που έχει καταθέσει η επιχείρηση εναντίον μας και με το οποίο ζητά να μην επιτρέπεται πλέον στους 130 απλήρωτους εργαζόμενους ούτε η προσπάθεια είσπραξης των χρημάτων μας , με κατασχέσεις ή άλλους νόμιμους τρόπους. Εμείς όμως έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Καλούμε παράλληλα τον κ.Σαραντόπουλο έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να αλλάξει στάση, για να μπορέσουμε να σώσουμε την ιστορική αυτή εφημερίδα. Tα δικαιώματα μας όμως είναι αδιαπραγμάτευτα.


Εργαζόμενοι στην "Απογευματινή"

Νίκησε ο Πέλοπας - έχασε ο ΑΟΛ


Πέλοπας Κιάτου-Κρανίδι 3-1


Με πρωταγωνιστή τον Μπαλτζή ο Πέλοπας Κιάτου πήρε τη νίκη απέναντι στο Κρανίδι (3-1). Ο άσος του Πέλοπας πέτυχε δυο γκολ (31', 54') για να μειώσει ο Τζώρτζης στο 61ο λεπτό. Ο Λίλιος στο 76' διαμόρφωσε το τελικό 3-1 ενώ στο 65' ο Τόλιας είχε δοκάρι.
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Χασαμπέλι, Στασινόπουλος Δ., Τόλιας, Μουρτζάκης (71' Αντωνόπουλος), Παπαδημητρίου, Ροθόνης, Στασινόπουλος Λ., Βράκας, Λίλιος, Μαρής (80' Πετρόπουλος), Μπαλτζής (75' Μπούκης)
ΚΡΑΝΙΔΙ: Ραβούσης, Μπουγιούρας (56' Γιαννούκαρης), Γιάννος, Τσολάκος, Κοξύδης, Χρήστου, Δεϊμέζης, Δρίτσας, Πετγαζλής, Τζώρτζης, Σταματέλος (54' Παππάς)

Έχασε το Λουτράκι

Η Ένωση Μιδέας επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας 1-0 εκτός έδρας τον ΠΑΟΛ. Ο Καραγκούνης στο 40' σκόραρε για την Ένωση Μιδέας ενώ ο ΠΑΟΛ που ήταν εκτός δράσης τρεις εβδομάδες λόγω εκλογών και ρεπό δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Βέβαια η ομάδα του Πετρινιώτη στάθηκε και άτυχη καθώς στο 74' τραυματίστηκε ο Χατζηνικολής και έμεινε με δέκα (είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές) ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Δημαράκης αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και αποβλήθηκε.
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Πλούμπης, Χατζηνικολής, Σακελλαρίου, Βουτσινάς, Τσάτσος, Δημαράκης, Μήτρου (46' Αποστολάκης), Μούτσος, (62' Νάστος), Χρυσαφίδης, Κολιάκος, Γκαρμίρης (46Αποστολάκης)
ΕΝΩΣΗ ΜΙΔΕΑΣ: Καταχανάκης, Καλιαμούτος (66' Αγγελόπουλος), Μπούρας, Μπόμπος, Φίλης, Καραμάνος, Σταυριανόπουλος, Ατματζίδης, Τριμπόνιας, Δερμιτζάκης, Καραγκούνης (65' Νότης).

OI ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Αίας Παραλίας και Παναργειακός (1-1). Ο Σπυρίδης στο 66' άνοιξε το σκορ αλλά δέκα λεπτά αργότερα ο Παπαπέσιος ισοφάρισε για τους Αργίτες.
Ο Πόρος γκρέμισε από την κορυφή της βαθμολογίας τη Θήβα. Οι νησιώτες κέρδισαν 2-0 τους Βοιωτούς με γκολ των Ξύδη (46' πέναλτι) και Νεόφυτου (90').
Η Χαλκίδα πήρε το ντέρμπι με αντίπαλο τα Λουκίσια. Το τέρμα που έκρινε και την αναμέτρηση της Εύβοιας πέτυχε ο γνωστός άγνωστος Παπαϊωάννου στο 56ο λεπτό. Είκοσι λεπτά αργότερα ο Κωστακιώτης είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει για τα Λουκίσια αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
Το Δήλεσι κέρδισε μέσα στην Αρκαδία με 2-0 και βύθισε τον Παναρκαδικό. Τα γκολ πέτυχαν οι Γκίκος στο 61' και Οικονομόπουλος δέκα λεπτά αργότερα.
Αν και προηγήθηκε ο Αστέρας τελικά γνώρισε την ήττα από την Δάφνη Ερυθρών που γύρισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 36' ο Ισούφης άνοιξε το σκορ αλλά η Δάφνη απάντησε με τους Τσαούση (56') και Μήτρου (76' πέναλτι).

Τα αποτελέσματα

Χαλκίδα-Λουκισίων Α.Ο.                                     1-0
Πέλοπας Κιάτου-ΑΕΚ Ερμιονίδας                       3-1
Πόρος-Θήβα                                                         2-0
Αίας Παραλίας Ασπροπύργου-Παναργειακός      1-1
ΠΑΟ Λουτρακίου-Ενωση Μιδέας                        0-1
Πανναυπλιακός-Αστέρας Μαγούλας                    0-3
Αστέρας Δρεπάνου-Δάφνη Ερυθρών                   1-2
Παναρκαδικός-Δήλεσι                                          0-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αστέρας Μαγούλας                10    27
Θήβα                                       10    25
Ενωση Μιδέας                         9     19
Πόρος                                     10    17
Παναργειακός                          9     17
ΑΕΚ Ερμιονίδας                    10     15
Χαλκίδα                                  9      14
Λουκισίων Α.Ο.                     9       11
Δάφνη Ερυθρών                     9       11
Βρασιές                                  9       11
ΠΑΟ Λουτρακίου                  9       10
Δήλεσι                                  10      10
Παναρκαδικός                       10       9
Πέλοπας Κιάτου                    10       8
Αστέρας Δρεπάνου                 9        7
Αίας Παραλίας Ασπροπ.         9        6
Πανναυπλιακός                       9       5

Ε, μετά, πως να μην παραΜΙΡΑΛΑΣ!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 3 - 0

Το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής “βάφτηκε” κόκκινο! Ή καλύτερα, ο Κέβιν Μιραλάς πήρε μόνος του τη μπογιά και έκανε τη... δουλειά του, αφού ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τον ΠΑΟΚ και απολαμβάνει την... άνεση της κορυφής. Και με τον Βέλγο επιθετικό να σκόραρει δύο φορές (38΄ και 72΄, το άλλο ο Ρόμενταλ στο 87΄) και να... επιταχύνει τις διαδικασίες ενεργοποίησης της οψιόν αγοράς του. Με δέκα παίκτες για μισή ώρα αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Ίβιτς (58΄) χάνοντας ουσιαστικά εκεί το ματς.
H... αλχημεία του Ερνέστο Βαλβέρδε να ήταν ο Ουρτάδο στο κέντρο της άμυνας, αλλά άλλο να το λες και άλλο να το βλέπεις! Πολλά τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού (αφού απουσίαζαν τα ¾ της άμυνας), που όμως λόγω της ασφυκτικής πίεσης των Πειραιωτών στα πρώτα λεπτά δεν φάνηκαν καθαρά, με εξαίρεση τη φάση του 7ου λεπτού όταν και ο Σαλπιγγίδης νίκησε τον Ουρτάδο.
Από την άλλη πλευρά, όμως, και ο Χάβος προτίμησε τον Ζουέλα για το δεξί άκρο της άμυνας με τον αμυντικό του ΠΑΟΚ να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του Ριέρα, τον οποίο και έχασε μόνο μία φορά στο πρώτο 45λεπτο, αλλά ο Ισπανός δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή (6΄). Μετά το 15΄, περίπου, ο δικέφαλος του βορρά, μάλιστα, ισορρόπησε το ματς, έφερε το ρυθμό στα δικά του επίπεδα και περιμένοντας τον αντίπαλο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους Ίβιτς και Φωτάκη, οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν ως στόχο να βγάλουν κάθετες πάσες προς τους Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη.

Στο 18΄ και το 25΄ οι δύο ομάδες είχαν από μία τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, αλλά Πάρντο και Κρέσιτς έσωσαν τις ομάδες τους αντίστοιχα απέναντι σε Φωτάκη και Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός ήταν κεφάτος και είχε δυο-τρεις πολύ καλές ενέργειες αλλά δεν πήρε βοήθειες από τους Φετφατζίδη, Φουστέρ (ανύπαρκτος ο Ισπανός) και Ριέρα. Αλλά κυρίως, τον Ντουντού, αφού από τον Ολυμπιακό έλειπε η “πρώτη πάσα” και όλα γίνονταν με ατομικές ενέργειες.

Οι παίκτες του Χάβου, όμως, τη... δική τους τη δουλειά την έκαναν. Πάγωναν το ρυθμό όποτε είχαν την ευκαιρία και προσπαθούσαν με τη μπάλα “κάτω” να αναπτυχθούν υπομονετικά και να “κερδίσουν μέτρα” προς την περιοχή του Πάρντο. Η μόνη στιγμή που χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση ήταν η φάση του γκολ του Ολυμπιακού, στο 38΄ όταν ο Βιτόλο έκανε λάθος παράλληλη πάσα και δεν... ήθελε πολύ! Αυτό ξέρουν να το κάνουν οι γηπεδούχοι, αμέσως η μπάλα άλλαξε πόδια ο Γ. Παπαδόπουλος έβγαλε εκπληκτική μπαλιά και έφτασε στον Μιραλάς που με ένα γλυκό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0! Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε αμέσως στο 39', φάνηκαν τα αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων που περιγράψαμε παραπάνω Ωραία ατομική ενέργεια του Ιβιτς, η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ αλλά ο Πάρντο ήταν εκεί όταν έπρεπε.
Ο Βαλβέρδε δεν δίστασε να βάλει τον “μικρό” Ποτουρίδη στο δεύτερο ημίχρονο, προωθώντας τον Ουρτάδο στη μεσαία γραμμή. Ο ρυθμός του πρώτου μέρους πήγε περίπατο, ο ΠΑΟΚ άσκησε στα πρώτα λεπτά αρκετή πίεση στην περιοχή του Ολυμπιακού, ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα με τους Ντουντού και Γκαρσία να γλιτώνουν την κόκκινη κάρτα (εάν ήθελε να εξαντλήσει την αυστηρότητα του ο Παμπορίδης που τελικά -ορθώς- τους έδειξε από μία κίτρινη).
Ο Παμπορίδης μετά από αυτή τη φάση έγινε πιο... ευαίσθητος και την... πλήρωσε ο Ίβιτς που αντίκρισε (σωστά κατά τα άλλα) την δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Ουρτάδο. Τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ για τον ΠΑΟΚ και οι γηπεδούχοι είχαν πλέον την ευκαιρία με παίκτη παραπάνω να γυρίσουν υπομονετικά τη μπάλα αναγκάζοντας τους παίκτες του Χάβου σε ανασταλτικό ρόλο.
Ο Μιραλάς, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και ολοκλήρωσε στο 72’ μία πολύ καλή εναλλαγή της μπάλας από Ουρτάδο και Ρόμενταλ στέλνοντας τη στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι. Ο Ουρτάδο έβγαλε τη σέντρα, ο Ρόμενταλ απευθείας έστρωσε στον Μιραλάς κι αυτός με σουτ έκανε το 2-0, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι του Κρέσιτς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πάσα του Ρόμενταλ ήταν εκπληκτική!. Ο Βέλγος επιθετικός έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού, ενώ λίγο αργότερα λίγο έλειψε να σημειώσει και μία ασίστ αλλά το πλασέ του Φουστέρ ανακόπηκε πάνω στη γραμμή.
Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πια τις δυνάμεις για να κυνηγήσουν την ανατροπή του σκηνικού και στερούνταν πλέον και από “πάθος”, κάτι που μπορούσε να διακρίνει κανείς μόνο στο πρόσωπο του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Χάβος δεν ρίσκαρε αλλά με την προσθήκη των Μπουσαϊντί, Ελ Ζαρ και Μουσλίμοβιτς περίμενε να πάρει περισσότερη φρεσκάδα. Αυτό, όμως, όχι μόνο δεν το είδε στην πράξη, αλλά όταν στο 87' ο Ολυμπιακός βρήκε κενό χώρο πέτυχε και τρίτο γκολ αυτή τη φορά με τον Ρόμενταλ που έκανε ένα υπέροχο τελείωμα. Ο Ντουντού έβγαλε πάσα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο ρόμενταλ μόνος του με τον Κρέστιτς δεν συγχωρεί και κάνει το 3-0. Στην φάση φαίνεται πως χτύπησε ο μαλεζάς, μιας και φάνηκε πως έπαθε θλάση.
Θα ήταν άδικο για τον ΠΑΟΚ, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο (88΄ Γκαλίτσιος), Αβρ. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Ντουντού, Γ. Παπαδόπουλος (46΄ Ποτουρίδης), Φετφατζίδης (66΄ Ρόμενταλ), Φουστέρ, Ριέρα, Μιραλάς
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Ζουέλα (68΄ Μπουσαϊντί), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (74΄ Ελ Ζαρ), Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (76΄ Μουσλίμοβιτς)
 sportnet

Άγριο έγκλημα στην Πάτρα- Έπνιξε την φίλη του με το καλώδιο του φορτιστή της .Στον κόμβο Κουρτέση


Ένα μόνο 24ωρο μετά τον τραγικό τρόπο με τον οποίο έδωσε τέλος στη ζωή του ένας 25 χρονος άνδρας στην περιοχή της Οβρυάς, ένα νέο τραγικό περιστατικό έρχεται να ταράξει την τοπική κοινωνία. Φρικτό τέλος επεφύλλασε για την φίλη του ένας 20χρονος  Αφγανός, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στην περιοχή του κόμβου Κουρτέση.
Το άγριο  έγκλημα έγινε  στην οδό Καλαμών λίγο πριν το απόγευμα. Θύμα ήταν η 25χρονη φίλη του δράστη, Βουλγαρικής υπηκοότητας και ο λόγος του κακού η κρίση ζηλοτυπίας, καθώς ο νεαρός αλλοδαπός την ζήλευε απελπισμένα και θεωρούσε ότι του έκανε ...νερά.
Το ζευγάρι καυγάδισε και τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα.
Τότε ο νεαρός Αφγανός άρπαξε τον φορτιστή του κινητού τηλεφώνου της Βουλγάρας και το τύλιξε στο λαιμό της.
Η κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή ενώ ο νεαρός στις 16.15 το απόγευμα πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία και είπε ότι σκότωσε έναν άνθρωπο.
Άνδρες της Ασφαλειας έφτασαν στο σημείο που τους υπέδειξε και αντίκρυσαν το αποτρόπαιο θέαμα της νεκρής κοπέλας.
Ο δράστης βρισκόταν μέσα στο σπίτι σοκαρισμένος και δεν προέβαλε την παραμικρή αντίσταση στη σύλληψή του. Έδειχνε να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έκανε.
Στη σημείο έφτασε η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα.
Η σορός της κοπέλας μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΠ.

.thebest.gr/

H μπόχα έχει συνέχεια - Νέα 24ωρη απεργία από την ΠΟΕ ΟΤΑ

Ο κίνδυνος να "πνιγούμε" στα σκουπίδια είναι πλέον ορατός, καθώς τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για άλλες 48 ώρες, δηλαδή μέχρι και την Τρίτη. Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Οι δήμοι απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια.

Ο Α. Ο. Σολομού και η Θύελλα Πετρίου οδηγουν την κούρσα στην Β΄κατηγορία

Α’ όμιλος
7η Αγωνιστική

ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ       0 - 0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                 3 - 3
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                                    0 - 1
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟΦ ΠΑΟΚ                              1 - 0
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  9 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ               0 - 2
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                  1 -2
Η Βαθμολογία
(Σε 7 αγώνες)
1 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ    -16
2 ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ       -15
3 ΑΟΦ ΠΑΟΚ           -14
4 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ    -13
5 ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ  -13
6 ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ   -13
7 ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -13
8 ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ          -10
9 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ.       -8
10 ΑΡΗΣ ΚΟΡ.             -6
11 ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. Β.    -6
12 ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ.        -6
13 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ .       -3
14 ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕ.           -0


Β’ όμιλος
7η Αγωνιστική

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ     3 - 3
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ          2 - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ      4 -1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ                       1 -1
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                                       0 - 5
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΑΡΑΤΟΣ                                  2 - 0
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝ.      1 - 6

Η βαθμολογια
(σε 7αγώνες)
1 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ            18
2 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ            15
3 ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                    12
4 ΑΠΕΣΣΑΣ                             12
5 ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ              12
6 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ      11
7 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ            11
8 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                    11
9 ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ          11
10 ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜ.       10
11 ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ     6
12 ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ              5
13 Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ               3
14 ΑΡΑΤΟΣ                                2

Ατρόμητη κορυφή


ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                               1 - 2
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                 1 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ        1 - 2
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                   1 - 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                    1 - 0
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                            3 - 3
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                              1 - 1
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                2 - 3


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ         8    20 - 2     22
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                           8    19 - 7    21
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ        8    27 - 9    20
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.                    8    17 - 9    17
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                               7    10 - 13    12
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                 8    10 - 11  12
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                           8    16 - 16   11
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                            7     13 - 13    10
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ               8     11 - 14    9
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                 8     10 - 10    8
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ               8       9 - 13     8
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                  8       6 - 13   7
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                               8       5 - 15    7
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                          7        3 - 12     5
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ               8       6 - 13    4
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ             7         10 - 22     4

Ξέφυγε με τρεις ο Παναιγιάλειος , της Κορίνθου που έμεινε στο μηδέν με το Ρουφ

Συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του για την άνοδο στην Football League ο Παναιγιάλειος που αύξησε τη διαφορά του από τους διώκτες του στους τρεις βαθμούς. Η ομάδα του Αιγίου πήρε δύσκολα πολύτιμο «διπλό» στην έδρα του Ολυμπιακού Χερσονήσου με 1-0 (86' Λίτσος) και παρέμεινε στην κορυφή του 1ου ομίλου.
Μεγάλη νίκη και για την Παναχαϊκή, η οποία επικράτησε 2-0 της Ρόδου στο ντέρμπι του 1ου ομίλου, ενώ και ο Παναιγιάλειος πέρασε νικηφόρα από την Κρήτη νικώντας τον Ολυμπιακό Χερσονήσου με 1-0. Επιστροφή στις νίκες για τους Αχαιούς, που σε αντίθεση με το ματς της προηγούμενης εβδομάδας με την Κόρινθο, αυτή τη φορά κέρδισαν. Ο Λουτσιάνο ουσιαστικά έσωσε την παρτίδα στην Πάτρα , καθώς με δύο εύστοχα πέναλτι μέσα σε 3 λεπτά, που το ένα κέρδισε ο ίδιος , η Παναχαϊκή νίκησε με 2 – 0 την Ρόδο στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Γ’ Εθνικής σε ένα μέτριο εως κακό ματς που παρακολούθησαν 1500 θεατές. Στο 64' ο Λουτσιάνο με μια ενέργειά του συγκλεινε στην περιοχή, κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι απο τον Τσιφλίδη και να βάλει την Παναχαϊκή μπροστά στο σκορ. Λίγα λεπτά αργότερα στο 67' ο Κυβελίδης, βρέθηκε σε θέση βολής ανετράπει αντικανονικά από τον Καντιμοίρη , που αποβλήθηκε , με συνέπεια να κερδίσει το δεύτερο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε και πάλι ο Λουτσιάνο σημειώνοντας το τελικό 2-0.
Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Χάχαλης, Ντίνας, Χρόνης, Ακπαρίδης, Λαμπρόπουλος, Λουμπαρδέας, Κορδονούρης, Λουτσιάνο (79' Πάνος), Χρυσάφης (56' Κοιλιάρας), Ουρτάδο (72' Γενιτσαρίδης), Κυβελίδης.
Ρόδος (Γιώργος Στράντζαλης): Κραβαρίτης, Κεφαλούκος, Καραγιαννίδης, Ντάλλας (67' Μανίκας), Λιόλιος, Γήττας, Μπιμπίρης, Μαραγκουδάκης, Καντιμοίρης, Κακλαμάνος (77' Σκαρλάτος), Τσιφλίδης (68 λ.τ Ανωγειανάκης).

Στο άλλο σπουδαίο ματς της αγωνιστικής, η Κόρινθος στο Συνοικισμό , έμεινε στο μηδέν με τον ΠΑΟ Ρουφ παρουσία 1.500 οπαδών της , ενώ κοντά στην παρέμεινε κορυφή ο νεοφώτιστος Ηρακλής Ψαχνών με την εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε, ο οποίος επικράτησε με 4-1 (44' Μάτσος κεφ, 49' Τσοκάνης σουτ, 51' Φαρούκ κεφ, 74' Ανέστης - 38' Μακρής κεφ) της Αγίας Παρασκευής που προηγήθηκε στο σκορ, η οποία στο 35' έχασε πέναλτι με τονΤριανταφυλλάκη το όποίο απέκρουσε ο Παπαδόπουλος!
Τέλος πολύ σημαντικές νίκες για Βύζαντα Μεγάρων με 1 – 0 (83' Στρατάκης κεφ), ΑΟ Χανίων με 2 – 0 (55' πεν Τσεσμελής, 68' Τσάτσος σουτ), Πλατανιά με 1 – 0 (55' Κατσικοκέρης), Απόλλωνα Σμύρνης με 2 -1 (34' Μουσταφίδης - 40', 67' Λαζανάς, που κέρδισαν Κεραυνό Κερατέας, Ασπρόπυργο, Πανηλειακό και Αίαντα Σαλαμίνας αντίστοιχα!



Tα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικης:

Παναχαϊκή-Ρόδος                                                    2-0
Βύζας Μεγάρων-Κεραυνός Κερατέας                   1-0
Κόρινθος-ΠΑΟ Ρουφ                                             0-0
Ασπρόπυργος-Χανιά                                               0-2
Ηρακλής Ψαχνών-Αγία Παρασκευή                       4-1
Πλατανιάς Χανίων-Πανηλειακός                            1-0
Αίας Σαλαμίνας-Απόλλων Σμύρνης                       1-2
Ολυμπιακός Χεσρονήσου-Παναιγιάλειος              0-1


H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 10 αγώνες)

Παναιγιάλειος                                12-8    20
Παναχαϊκή                                     13-6     17
Κόρινθος                                       12-8     17
ΠΑΟ Ρουφ                                     12-8     16
Ηρακλής Ψαχνών                           11-7    16
Ρόδος                                             11-9    16
Απόλλων Σμύρνης                           8-9    13
Αγία Παρασκευή                           11-12   12
Ολυμπιακός Χερσονήσου                8-9   12
Βύζας Μεγάρων                               7-8   12
Αίας Σαλαμίνας                               9-11  12
Ασπρόπυργος                                10-15  12
Χανιά                                               8-11  12
Πλατανιάς Χανίων                           7-7    11
Πανηλειακός                                    4-6      9
Κεραυνός Κερατέας                        6-13    6

Κλειστή η Διώρυγα της Κορίνθου, λόγω πτώσης βράχων


Κλειστή για τις επόμενες 24 ώρες θα παραμείνει για τη ναυσιπλοΐα η Διώρυγα της Κορίνθου, λόγω πτώσης βράχων από κατολίσθηση που προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή Ισθμίων, έχουν ξεκινήσει ήδη εργασίες αποκατάστασης από ειδικά συνεργεία.

Εμού...και του ιδίου

 

Ο… ΘΕΟΣ: Πάλι… «μισή» την έδωσαν την είδηση τα ΜΜΕ για την απεγνωσμένη έκκληση της Άννας Διαμαντοπούλου «Ο Θεός να βάλει το χέρι Του». Γιατί κατά… παραπληροφορίες της στήλης, ολόκληρη η είδηση έχει ως εξής:

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καμμιά αντίρρηση. Αλλά… ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ;

Το τι… μπαρούφες ακούστηκαν προεκλογικά από Αυτοδιοικητικούς δεν περιγράφεται. Ειδικά από απερχόμενους που έβαζαν ξανά υποψηφιότητα.

Άλλα το πρωί, άλλα το μεσημέρι, άλλα το βράδυ. Και σε αυτό φταίει… ο Ραγκούσης! Ναι και μη παραξενεύεστε. Θα έπρεπε να προβλέψει ο Υπουργός και να έλεγε στο Μπουμπούκο να πεί στη Μπουμπούκα να πάει σε εκλογικά κέντρα με τον «ανιχνευτή αλήθειας» του ΑΝΤ που είχε πρόπερσι στην εκπομπή της και να επακολουθούσε διάλογος με τους αυτοδιοικητικούς:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε κάνει ποτέ καμάκι μέσα στο γραφείο σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι

H Ντόρα έκανε το "κίνημά" της στο Γουδή



Με χρώματα το μπλε και το πορτοκαλί και σύμβολο ένα δέντρο ελιάς η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος "Δημοκρατική Συμμαχία". Προσδιόρισε ότι το νέο κόμμα κινείται ξεκάθαρα στο Κέντρο και πως πρόκειται για ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα.
Η εκδήλωση της παρουσίασης έγινε στο θέατρο Μπάτμιτον και παρόντες ήταν περίπου πέντε χιλιάδες πολίτες οι οποίοι κλήθηκαν από την κυρία Μπακογιάννη να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.

Ξεβρακώθηκαν και βούτηξαν γυμνές σε κολυμβητήριο της Πεντέλης

 

Τρεις νεαρές γυναίκες εμφανίστηκαν ολόγυμνες και βούτηξαν στα νερά της θερμαινόμενης πίσινας, αφήνοντας έκπληκτους τους παρευρισκομένους.
Προκλήθηκε αναστάτωση στο κολυμβήτηριο, ενώ τα τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση έπεσαν βροχή! Κάτοικοι της περιοχής καλούσαν, ζητώντας την άμεση επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να απομακρύνουν τις γυμνές κοπέλες, καθώς όπως είπαν «προκαλείται σκάνδαλο».
Το εντυπωσιακό στην υπόθεση δεν είναι το πλήθος των παραπόνων, αλλά το ότι... όταν ο αξιωματικός της Άμεσης Δράσης διαβίβασε το σχετικό σήμα σε περιπολικό της περιοχής για να πάει στο κολυμβήτηριο, δεκάδες αστυνομικοί από περιπολικά και μοτοσικλέτες οι οποίοι άκουσαν περί τίνος πρόκειται, ζήτησαν να προστρέξουν σε ενίσχυση των συναδέλφων τους!
Τελικά οι δυο αστυνομικοί που έφθασαν στον τόπο του συμβάντος, διαπίστωσαν ότι πράγματι οι τρεις κολυμβήτριες ήταν γυμνές και τις κάλεσαν να βγουν έξω, προκειμένου να ντυθούν και έτσι να λήξει η υπόθεση.
Ωστόσο, οι νεαρές αρνήθηκαν να υπακούσουν και συνέχισαν να κολυμπούν!

Πηγή:dailyfucks

«Μάχες» στην Πελοπόννησο


Συμπληρώνοντας το 1/3 του πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE 2 το οποίο έχει πάρει φωτιά! Επί πελοποννησιακού εδάφους διεξάγονται τα σημαντικότερα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου.
Συγκεκριμένα Σουπερ ματς έχουμε στην Κόρινθο, όπου η τοπική ομάδα του Νίκου Κουρμπανά χωρίς προβλήματα φιλοξενεί τον ΠΑΟ Ρουφ. Ο Κορίνθιοι με ανεβασμένη την ψυχολογία από την ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής στην Πάτρα καλούνται να αποδείξουν σε ένα ακόμη ματς ότι αντέχουν στα δύσκολα. Στην αντίπερα όχθη χωρίς τον τραυματία Γιουβανέλλη οι «ερυθρόλευκοι» με μόλις ένα διπλό στο φετινό πρωτάθλημα θα προσπαθήσουν να σταθούν όρθιοι σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του ομίλου.
Δεύτερο ντέρμπι στη σειρά εντός έδρας και για την Παναχαϊκή όπου αυτή τη φορά φιλοξενεί την Ρόδο και θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα της, κόντρα σε ακόμα έναν διεκδικητή της ανόδου. Οι Πατρινοί μετά την ισοπαλία με την Κόρινθο αντιμετωπίζουν την πολύ δυνατή φέτος Ρόδο, στο καλύτερο ματς της αγωνιστικής.
Μία απουσία έχει μόνο να αντιμετωπίσει ο τεχνικός της Παναχαϊκής, Ηλίας Φυντάνης. Ο λόγος για τον τραυματία Δρακόπουλο ο οποίος είναι εκτός αποστολής. Αντιθέτως, ο κόουτς των "ελαφιών" Γιώργος Στράντζαλης υπολογίζει όλους τους παίκτες της ομάδας. Παράλληλα, με ανεβασμένη ψυχολογία θα παραταχθεί η Ρόδος μετά από την παρέμβαση του Τώνη Μαρτίνη ο οποίος δήλωσε παρών και παράλληλα μοιράστηκαν λεφτά και στους ποδοσφαιριστές.
. Ο πρωτοπόρος Παναιγιάλειος δοκιμάζεται στην Κρήτη, κόντρα στον Ολυμπιακό Χερσονήσου, ενώ στο Νησί ταξιδεύει και ο Πανηλειακός, κόντρα στον Πλατανιά Χανίων. Ο πάντα δυνατός Βύζαντας Μεγάρων αναμένεται να έχει εύκολο έργο επί του Κεραυνού Κερατέας. Χωρίς τον Μαζιώτη θα παραταχθεί ο Βύζας καθώς ο παίκτης βρίσκεται εκτός πλάνων εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος. Αντιθέτως, οι "κυανέρυθροι" με τον Δημήτρη Τσιαούση στον πάγκο θα παίξουν χωρίς πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένα, δεν παίζουν οι τραυματίες Ανδρίκου και Αναγνώστου όπως και ο τιμωρημένος Μαρτίνος.

Ενδιαφέρον παιχνίδι και στην Εύβοια, όπου ο Ηρακλής Ψαχνών παίζει με την ανεβασμένη Αγία Παρασκευή, ενώ τέλος ο Ασπρόπυργος παίζει με τον ΑΟ Χανίων και ο Αίαντας Σαλαμίνας με τον Απόλλωνα Σμύρνης!

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 (15:00)

Παναχαϊκή – Ρόδος
Βύζας Μεγάρων – Κεραυνός Κερατέας
Κόρινθος – ΠΑΟ Ρουφ
Ασπρόπυργος – ΑΟ Χανίων
Ηρακλής Ψαχνών – Αγία Παρασκευή
Πλατανιάς – Πανηλειακός
Αϊας Σαλαμίνας – Απόλλωνας Σμύρνης
Ολυμπιακός Χερσονήσου – Παναιγιάλειος

Η Ντόρα στο Γουδή

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη παρουσιάζει σήμερα στις 11:00 στο θέατρο Μπάντμιντον, στο Γουδή την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος της,  "Δημοκρατική Συμμαχία".
Στόχος της πρώην υπουργού είναι, αφενός να προσελκύσει νέα στελέχη στο κόμμα, αφετέρου, δε, να πείσει πως η ίδια, πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής επί μακρόν, μπορεί να εκφράσει το νέο.

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Καραϊσκάκη

Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ κλέβει την παράσταση της 11ης αγωνιστικής


Τον ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί απόψε ο Ολυμπιακός στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» με μοναδικό στόχο τη νίκη και την καλή μπάλα που θα οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» ξανά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Superleague και θα δώσει στην ομάδα ηρεμία ενόψει των αναμετρήσεων με Εργοτέλη (δεύτερο ημίχρονο) και ΑΕΚ (27 Νοεμβρίου).
Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Ερνέστο Βαλβέρδε προβληματίζεται από τις αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών του, ενώ τελευταία μεγάλη απώλεια ήταν αυτή του Βασίλη Τοροσίδη που τραυματίστηκε στον αγώνα της Εθνικής μας με την Αυστρία.
Παράλληλα οι Πειραιώτες έχουν κι άλλες σημαντικές ελλείψεις, αφού θα απουσιάσουν οι Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο και Άριελ Ιμπαγάσα. Ο Βάσκος προπονητής πάντως έχει κρατήσει «κλειστά» τα χαρτιά του και τελευταία στιγμή θα φανεί ποιοι θα ξεκινήσουν κόντρα στον «Δικέφαλο» του Βορρά.
Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» είναι η εξής: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ποτουρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Γ. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Χολέμπας, Ντουντού, Ρόμενταλ, Φετφατζίδης, Ριέρα, Ζαϊρί, Μιραλάς, Φουστέρ, Νέμεθ, Πάντελιτς.
Οι εκτός αποστολής ποδοσφαιριστές είναι οι: Μέγερι, Μήτρογλου, Ν. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο και Τοροσίδης.

Όπως... πέρυσι θέλουν στον ΠΑΟΚ
Η ομάδα του Μάκη Χάβου κοντράρεται απέναντι στους Πειραιώτες για την ενδέκατη αγωνιστική ημέρα της Σούπερ Λίγκας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις που συνδυάζονται με νίκες έχοντας τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο της ομάδας και ο στόχος είναι να τις συνεχίσει σε έναν αναμφίβολα δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό.
Ο Έλληνας τεχνικός κατέληξε και δοκίμασε τον Ζουέλα, που θα πάρει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας του Δικεφάλου, αφού θα απουσιάσει ο Πάμπλο Κοντρέρας.
Η αποστολή του μακεδονικού συλλόγου αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Γεωργίου, Μαλεζά, Μπαλάφα, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδη, Φωτάκη, Μπουσαιντί, Τσιρίλο, Κριστιάνο, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Μουσλίμοβτς, Βιερίνια, Βιτόλο και Ζουέλα.

Στα Καλάβρυτα άλλος κέρδισε τις εκλογές, άλλος πανηγύριζε και άλλοι έφαγαν τα σουβλάκια!

 
Επεισόδιο κωμικής σειράς θα μπορούσε να είναι το βράδυ των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στα Καλάβρυτα.
Σύμφωνα με το www.dete.gr, την προηγούμενη Κυριακή, οι χοροί και τα πανηγύρια στο εκλογικό κέντρο τους ενός υποψηφίου δημάρχου Καλαβρύτων, του κ. Παπαδάτου, είχαν αρχίσει από νωρίς. Οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις είχαν στηθεί και 15 αρνιά ήταν έτοιμα για το σούβλισμα. Η κάλπη όμως, είχε άλλα σχέδια και ανέδειξε νικητή τον αντίπαλό του κ. Λαζουρά.
Προκειμένου λοιπόν να μείνουν ...άψητα τα αρνιά, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου έπεισε τον ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων να μεταφέρει τις μικροφωνικές στο άλλο εκλογικό κέντρο! Έτσι λοιπόν το γλέντι μεταφέρθηκε στου κ. Λαζουρά και αργότερα μέλη της παράταξης συνέχισαν τους χορούς στο χωριό Μαζέικα.
Εκεί λοιπόν, είχε στηθεί άλλη ψησταριά που φιλοξενούσε 400 σουβλάκια, για τη γιορτή της νίκης. Η τύχη που τους επιφύλλασε η μοίρα όμως, είχε άλλη κατάληξη. Σύμφωνα -πάντα- με το www.dete.gr, στο όλο πανυγύρι μπήκαν και κάποια άτομα αλβανικής καταγωγής, τα οποία άρχισαν το φαγοπότι.
"Δεν άφησαν ούτε ένα", είπε οπαδός του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Καλαβρύτων.

Πηγή:newsit.gr

“Νέο…βατοπέδι στην Κορινθία. Με τιμές Εκάλλης οι απαλλοτριώσεις για τον προαστιακό”


ΠΗΓΗ: “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ”
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «o Κόσμος του επενδυτή». “στα ίχνη τεράστιου σκανδάλου, με «οικονομικό αντικείμενο» εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται το ΣΔΟΕ στην Κορινθία. Η υπόθεση αφορά υπερτιμολόγηση εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή της γραμμής του προαστιακού στην Κόρινθο και η έρευνα αφορά όλη την «αλυσίδα» των εμπλεκομένων στη λήψη των σχετικών αποφάσεων”. Στο θέμα εμπλέκονται γνωστοί Κορίνθιοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μεσίτες και φυσικά οικοπεδούχοι.
Μέγαλο σκάνδαλο που εδώ και ενάμισι μήνα ερευνά το ΣΔΟΕ ,που αφορά υπερτιμολογήσεις εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή της γραμμής του προαστιακού στην Κόρινθο .Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μια ολόκληρη αλυσίδα εμπλεκομένων στην λήψη των σχετικών αποφάσεων ,όπως η αρμόδια υπηρεσία αξιολόγησης της ΔΟΥ Κορίνθου ,ο επικεφαλής της ΔΟΥ στην συγκεκριμένη περίοδο ,οι δικηγόροι που συνέταξαν τα συγκεκριμένα συμβόλαια και βεβαίως οι συμβολαιογράφοι. Με την ολοκλήρωση της έρευνας ,θεωρείται βέβαιο πως θα επιληφθεί ο εισαγγελέας ,καθώς αρμόδια στελέχη του υπουργείου οικονομικών εκτιμούν ,σύμφωνα με το δημοσίευμα ,πως θα στοιχειοθετηθούν και θα προσωποποιηθούν σοβαρότατες κατηγορίες για διακεκριμένες απάτες ,απιστία κατά του δημοσίου κτλ.
Πιο συγκεκριμένα , στην έρευνα φέρεται να έχει διαπιστωθεί προσδιορισμός της αξίας των ακινήτων, μέχρι και 10 φορές υψηλότερα της αντικειμενικής αξίας .Δεδομένου πως η αξία των ακινήτων έχει κατώτατο όριο την αντικειμενική αξία ,αλλά δεν έχει ανώτατο πλαφόν,φαίνεται απο την έρευνα πως έγινε χρήση αυτού του "παραθύρου"στο πρακτικό αξιολόγησης ,το οποίο κατατέθηκε προς τελική έγκριση στον επικεφαλής της ΔΟΥ.Το δημοσίευμα σημειώνει πως δεν υπάρχει κανένας τρόπος να υποστηριχθεί η εμπορική αξία αυτών των εκτάσεων ,αφού είναι 10πλάσια της αντικειμενικής.
Φαίνεται, όμως ,πως το θέμα των υπερτιμημένων απαλλοτριώσεων έχει απλώσει τα πλοκάμια του στα έργα της ΕΡΓΟΣΕ.Χαρακτηριστικό παράδειγμα ,το έργο της ανακατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο -Ροδοδάφνη .Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με αρχικό προυπολογισμό 480 εκατ ευρώ κι έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2012.Η αρχική δαπάνη μέχρι σήμερα έχει εκτιναχθεί στα 900 εκατ. ευρω ,με αποτέλεσμα να έχει προβλήματα χρηματοδότησης και ολοκλήρωσης.Σημαντικός λόγος εκτίναξης της δαπάνης του έργου ,οι απαλλοτριώσεις κατά 260 ευρώ !Μ εαφορμή την υπόθεση της Κορίνθου ,στο μικροσοπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν και άλλα μεγάλα έργα ..Το ερώτημα πάντως υφίσται :Εκείνο το υπουργείο Υποδομών ,Μεταφορών και Δικτύων δεν μπορεσε να υποπτευθεί κάτι και να ερευνήσει αυτά τα τρελλά κόστη των απαλλοτριώσεων;

Ο μέσος πολίτης για την εισήγηση της κ. Μαίρης Σαρπ στο ΣτΕ

Ο Κλεισθένης γράφει






Δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα της εισήγησης στο ΣτΕ όσο αφορά προσφυγή κατά του μνημονίου. Χωρίς να είμαι νομικός αλλά σαν απλός πολίτης θα διατυπώσω κάποιες σκέψεις.
Απόσπασμα 1ο) "Το μειονέκτημα της μερικής απώλειας αποδοχών ή συνταξιοδοτικών παροχών, ως μέρος των μέτρων που επέτρεψαν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης, αντισταθμίζεται από το πλεονέκτημα της αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας και της συνέχισης καταβολής μισθών και συντάξεων"

Η 8η αγωνιστική στην Α΄ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                               1 - 2
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                 1 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ        1 - 2
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                   1 - 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                    1 - 0
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                            3 - 3
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                              21/11
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                               21/11


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ         8    20 - 2     22
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                           8    19 - 7    21
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ        8    27 - 9    20
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.                    8   17 - 9    17
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                 8    10 - 11  12
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                           8    16 - 16   11
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                            7     12 - 12    9
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ               8     11 - 14    9
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                              7       7 - 11    9
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                 8     10 - 10    8
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ               8       9 - 13     8
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                  8       6 - 13   7
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                               8       5 - 15    7
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ               8       6 - 13    4
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                          7        2 - 11     4
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ             7         8 - 19     4