Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ένα έθνος άξιο να ζήσει χαλυβδώνεται και ωριμάζει μέσα απ’ τον αγώνα


Σήμερα όλοι οι Έλληνες γιορτάζουμε πλημμυρισμένοι από εθνική συγκίνηση, την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τη μεγάλη αυτή μέρα των ελεύθερων ανθρώπων, η οποία θα φωτίζει το δρόμο της ιστορικής μοίρας του γένους των Ελλήνων.

Δεν ξεχνώ...





Αυτοί ψήφισαν το μνημόνιο... θυμηθείτε τους στις εκλογές!

Και γι αυτούς που πιπιλάνε την καραμέλα του "αν δεν παίρναμε τα λεφτά της τρόικας δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις" διαβάστε που πήγαν τα λεφτά που πήραμε από το μνημόνιο..... http://apneagr.blogspot.com/2010/10/blog-post_2711.html

Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας - Νίκος Ταγαράς «...μας ενδιαφέρει το μέλλον των παιδιών μας και της κοινωνίας μας»





















Σταθερά έχει την εκτίμηση, την στήριξη, την αποδοχή και την αγάπη των Κορινθίων ο Νομάρχης και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του Δημήτρη Δράκου, Νίκος Ταγαράς. Την κέρδισε κάθε μέρα οκτώ χρόνια τώρα, με την στάση που κράτησε απέναντί τους. Μια στάση που την χαρακτηρίζει ο σεβασμός, η αλήθεια, η αξιοπιστία, η απλότητα. Μια στάση ουσιαστικού ενδιαφέροντος για όσα τους απασχολούν.
Ο Νίκος Ταγαράς έχτισε μια σχέση εμπιστοσύνης, την οποία ενίσχυε το ενδιαφέρον και τα έργα του, που λειτούργησαν και λειτουργούν προς όφελος της Κορινθίας και των πολιτών της.

Φ. Πιπιλή: Επιβεβαιώνει την αργομισθία Τατούλη η ανακοίνωση του "Γεννηματάς"


Δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Best της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου έκανε η βουλευτής Α' Αθηνών και Γραμματέας ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή, επανερχόμενη στα "ζητήματα και ερωτήματα ηθικής τάξης" που έχει θέσει για τον Πέτρο Τατούλη, για τα οποία και σήμερα, τρίτη κατά σειρά μέρα, έκανε αναφορές σε πρωτοσέλιδά του ο περιφερειακός Τύπος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εφημερίδα "Αδέσμευτη" της Μεσσηνίας, το πρωτοσέλιδο της οποίας βλέπετε στην ανάρτηση. Αφορμή να επανέλθει ακόμη δυναμικότερα η κ. Πιπιλή, αποτέλεσε η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" αναφορικά με το καθεστώς απασχόλησης του υποψηφίου ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πιπιλή στις δηλώσεις της στο Best:  

ΜΥΝΗΜΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟ


Μήνυμα νίκης στο συνδυασμό ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και στον επικεφαλής του, Δημήτρη Δράκο έστειλε η Λακωνία από την αίθουσα «Λεωνίδας Παλλάς» στη Σπάρτη, όπου έλαβε χώρα η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Μέσα σε ένα πολύ θερμό κλίμα, εκατοντάδες Λάκωνες υποδέχθηκαν τον Δ. Δράκο, ο οποίος παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ καθώς επίσης και τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της Λακωνίας, με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Παναγιώτη Φαρλέκα.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, η Βουλευτής Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή, ο πρώην Βουλευτής Λακωνίας, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης, η πρώην Βουλευτής Επικρατείας, πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου, Δήμαρχοι και υποψήφιοι Δημάρχοι, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Λακωνίας.

O Π. Τατούλης αύριο στο Κιάτο

Τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Καλαμάτα, παρακολούθησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος, Πέτρος Τατούλης.

Παρουσίαση προγράμματος έργων Δημήτρη Σκούρα για το Στόμι, τη Λυγιά και τα Σαρανταπηχιώτικα

Αγαπητοί Συνδυμότες του Στομίου, της Λυγιάς και των Σαρανταπηχιώτικων,

Σας προσκαλούμε, αύριο 28/10, στις 7.30 μ.μ. στο καφενείο της κας Σπανού στο Στόμι για την ανακοίνωση του προγράμματος έργων για τα χωριά σας.

Δημήτρης Σκούρας
Δημοτική Αναγέννηση

Η Προεκλογική Συγκέντρωση του Δημήτρη Σκούρα στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου. Πρόσκληση για τους «εν Αθήναις» Ξυλοκαστρίτες και Ευρωστίνιους:


Αγαπητοί φίλοι,

Ο Δημήτρης Σκούρας και η Δημοτική Αναγέννηση σας προσκαλούν στην προεκλογική συγκέντρωση για τους εν Αθήναις Ξυλοκαστρίτες και Ευρωστίνιους.
την Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου • 7:30 μ.μ. - 9:30 μ.μ. στο Θέατρο Βρετάνια,  Πανεπιστημίου 7, Αθήνα. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

ΔΕΡΒΕΝΙ : 70 χρόνια πριν , 1940 - 41













Εικόνες από το Δερεβένι το καιρό της κατοχής




TO ΜΗΝΥΜΑ TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΑ THN 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 μας θυμίζει ότι όταν είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί. Ότι όποτε βάζουμε στόχο τη νίκη και μένουμε προσηλωμένοι σε αυτόν, τα καταφέρνουμε, ανεξάρτητα από κάθε ισχύ αντιπάλου, ή κάθε μέγεθος δυσκολίας ή  αντιξοότητας. Η σημερινή επέτειος, μας ριζώνει ακόμη βαθύτερα την πίστη, ότι η φιλοπατρία μας, μας κάνει  ήρωες.
 Σήμερα δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο. Δίνουμε όμως και πάλι αγώνα επιβίωσης, κόντρα στην σφοδρότητα της οικονομικής κρίσης. Δίνουμε αγώνα ελευθερίας, απέναντι στην πνιγηρή καταδυνάστευση που μας φέρνει το μνημόνιο της οικονομικής ύφεσης και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης, για το οποίο, οι πολίτες δεν φταίνε, αλλά είναι εκείνοι που επωμίζονται τις οδυνηρές συνέπειές του.
 Το σύγχρονο «Όχι» θα το δώσουμε και πάλι ενωμένοι σε μία κοινή εθνική προσπάθεια. Με μόχθο, δουλειά, πίστη, αγώνα για την Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Της δημιουργίας και της άνθησης. Το «Όχι» θα το δώσει η Ελληνική Περιφέρεια και οι άνθρωποί της, που κόντρα στην κακοδαιμονία και στα προβλήματα των καιρών, θα επιστρατεύσουν τις μεγάλες δυνάμεις και τις δυνατότητές που διαθέτουν και θα σηκώσουν τη χώρα και την κοινωνία μας και πάλι ψηλά. Μαζί, όλοι ενωμένοι, χτίζουμε τη ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ μέσα από μία ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ».