Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Πανευρωστινιακός πήρε την πρόκριση στην παράταση με 3 -1 μέσα στο Σολομό

Την πρόκριση στις καλύτερες στις 16 ομάδες της Κορινθίας πήρε ο Πανευρωστινιακός, καθώς επικράτησε με 3-1 μέσα στο Σολομό, της ομώνυμης ομάδας. Οι γηπεδούχοι, προηγήθηκαν με τον Παπασαραντόπουλο στο 22’ και κράτησαν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη, ο κ. Σπανός πέρασε στο ματς τους Τόλη και Πετόυμενο και κατάφερε στο 72’ να φέρει το ματς στα ίσια με τον Ζίζηλα. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το 90’ και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί στο 95’, ο Βλάχος κατάφερε να φέρει το σκορ στο 1-2 και λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα, ο Ραζής έκανε το 1-3 όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Η πρόκριση μπορεί να θεωρηθεί δίκαιη, μιας και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο ξεκούραστοι και έκαναν την ανατροπή.
ΣΟΛΟΜΟΣ: Μαρδίκης, Κούστας (50’ Μελέτσης), Σοφός (80’ Καλλιμάνης), Μπέκος Δ., Μπέκος Β., Κουτρουμπής (100’ Κόλλιας Μ.), Ηλιάδης, Γεροβασίλης, Πέρρας, Παπασαραντόπουλος, Πιπίνης
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ: Γεραρης, Π.Γκολφινοπουλος, Μανοδημος, Ζιζηλας, Αν. Λαμα, Χρ. Λαμα, Μελισσαροπουλος (65’ Πετούμενος), Καιτσας Στεφ. (70’ Τόλης), Ραζης, Κατουφας (Μούγιος), Βλαχος
http://korinthiansports.blogspot.com/

Προβλήματα, από την ισχυρή και συνεχή βροχόπτωση στην Αθήνα

Προβλήματα σε όλη σχεδόν την Αττική έχει δημιουργήσει η νεροποντή που πλήττει από, τις βραδινές ώρες, το λεκανοπέδιο. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Ελευσίνα και την Ηλιούπολη από όπου έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια ενώ και μέσα στο νοσοκομείο Σωτηρία πλημμύρισε ένα υπόγειο χειρουργικής κλινικής και γίνεται άντληση των υδάτων από συνεργείο της Πυροσβεστικής, καθώς και σε υπόγειο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στη Νεμέα βρέθηκε σήμερα η Φωτεινή Πιπιλή

Η Γραμματέας Εθελοντισμού και Μ.Κ.Ο. και Βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. κα Φωτεινή Πιπιλή, βρέθηκε σήμερα, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στο χωριό Πετρί της Νεμέας προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις να γνωριστεί αλλά και να συγχαρεί πετυχημένους νέους καλλιεργητές προωθημένων τομέων όπως είναι η σαλιγκαροτροφία. Η κα Πιπιλή την στιγμή που πλησιάζει η ώρα των κρίσιμων περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών που έχουν τις τελευταίες μέρες αποκτήσει ειδική πολιτική βαρύτητα για τα δύο μεγάλα κόμματα, επιλέγει να βρεθεί κοντά στο δυναμικό κομμάτι των τοπικών κοινωνιών, τους νέους και να ακούσει τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους. Η ίδια αναφερόμενη στις εκλογές της Περιφέρειας, ανέφερε ότι ήταν άκαιρη η στιγμή που ψηφίστηκε ο Καλλικράτης και ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα αυτή την περίοδο για να στηριχτεί…
Korinthian news

Έφτασε η ώρα της πληρωμής κύριε Παπανδρέου

Εκβιαστικά διλήμματα έθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας κύριος Παπανδρέου ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου, η οποία έχει λάβει το χαρακτήρα εθνικού δημοψηφίσματος, σχετικά με τη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό της πολιτικής του μνημονίου.
Πανικόβλητος ο πρωθυπουργός ακολούθησε την τακτική του εκφοβισμού στη διακαναλική συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, χρησιμοποιώντας το διακύβευμα των πρόωρων εκλογών στη βάση της λογικής πώς η πολιτική που ακολουθεί η... κυβέρνηση είναι μονόδρομος. Η ανάδειξη του διλήμματος «μεταρρύθμιση ή πτώχευση», ως της μόνης λύσης για το ξεπέρασμα της κρίσης, έγινε στην προσπάθεια ανατροπής του δυσμενούς για την κυβέρνηση κλίματος, καθώς σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο ήττας για τον κυβερνητικό σχηματισμό.

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ

«Η τουριστική προώθηση της Λακωνίας, με στοχευμένες ενέργειες πάνω σε ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα, μπορούν να φέρουν άμεσα αποτελέσματα, τα οποία έχουμε ανάγκη» τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί της Τετάρτης 27/10 με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας στα γραφεία της στην Σπάρτη, και πρόσθεσε:

H ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ (τώρα)

                                                                                                         

Συμπατριώτες & Συμπατριώτισσες,Φίλες και φίλοι
σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την αποψινή σας παρουσία.
Η παρουσία σας εδώ δεν είναι απλή στήριξη για μένα,είναι η πρώτη ψήφος σας,
είναι η εγγύηση της νίκης,είναι η εγγύηση πως μαζί θα φτιάξουμε μια ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
Kάθε φορά που έρχομαι στη Σπάρτη, γεμίζω αισθήματα περηφάνιας και ευθύνης.
Περηφάνια για το χθες,για την πλούσια ιστορία αυτού του τόπου.
Ευθύνη για το αύριο, που θα χτίσουμε για να το αφήσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας. Γιατί μην έχετε καμιά αμφιβολία, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αποφασίζουμε πρώτα απ’ όλα για το μέλλον των παιδιών μας.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940 "Ο Χ Ι " Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει


ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ  ΚΟΡΟΙΔΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ   ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ

ΟΧΙ - 28 Οκτωβρίου 1940    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ  Περνάει ο Στρατός   Γράμμος



ΣΗΚΩ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ


σηκω ρε ΕΛΛΗΝΑ... (VIDEO)

Πώς θα ψηφίσουμε στις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο

Παρακάτω σας εμφανίζουμε τον τρόπο και τις λεπτομέρειες για τις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο για το πόσοι υποψήφιοι θα εκλεγούν σύνολο αλλά και ανά νομό και πόσους σταυρούς βάζουμε ανά νομό.
 Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εκλέγονται 51σύμβουλοι. Ο νικητής συνδυασμός κερδίζει τα  3/5 των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου , εκλέγοντας 31 συμβούλους, ενώ ο επιλαχών συνδυασμός καταλαμβάνει τα 2/5 των εδρών εκλέγοντας 20 συμβούλους.
Ο αριθμός συμβούλων και οι σταυροί προτίμησης (εντός παρενθέσεως) σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα είναι οι ακόλουθοι:
ΚΟΡΙΝΘΙΑ      12    (3)
ΑΡΓΟΛΙΔΑ        9    (3)
ΑΡΚΑΔΙΑ          8    (3)
ΜΕΣΣΗΝΙΑ    14    (4)
ΛΑΚΩΝΙΑ        8    ( 3)

Πρόσκληση σε πάρτυ του Δημήτρη Σκούρα προς τη Νεολαία!

Δημοτική Αναγέννηση Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Αγαπητοί νέοι & νέες,
Την Παρασκευή 29/10 το βράδυ στις 10 μ.μ. σας προσκαλώ για παρτάκι, ποτάκι και κουβεντούλα μαζί με τους νέους υποψήφιους του Συνδυασμού μας στη Flight Down παραλία Ξυλοκάστρου.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
Δημήτρης Σκούρας
Υποψήφιος Δήμαρχος

 

Παρουσίαζει τον Συνδυασμό του ο Πέτρος Τατούλης στο Κιάτο την Παρασκευή

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρος Τατούλης θα πραγματοποιήσει Παρουσίαση του Συνδυασμού στο Κιάτο την Παρασκευή 29 Οκτώβρη και ώρα 20.30 στον Πεζόδρομο της Οδού Κλεισθένους. Την προσφώνηση θα κάνει ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίων κ. Γιώργος Δέδες.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η Παρουσίαση του Συνδυασμού θα πραγματοποιηθεί στις Αποθήκες ΑΣΟ.

                                                                             

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στον ΟΣΕ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε την αναστολή των κινητοποιήσεων, ενώ από την Πέμπτη θα πραγματοποιούνται κανονικα τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και Προαστιακό.
Κανονικά θα κυκλοφορήσουν από αύριο οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού και όλα τα δρομολόγια θα εκτελεστούν, μετά την απόφαση των εργαζομένων να αναστείλουν την τελευταία από τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, την Παρασκευή, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο από χτες είναι ήδη νόμος του κράτους.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ΠΟΣ, κ. Νίκος Κιουτσούκης οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν θα σταματήσουν, αλλά «θα βρούμε άλλους τρόπους δράσεων, οι οποίες που δεν θα επιφέρουν οικονομική αιμορραγία στους εργαζόμενους, θα έχουν αντίκτυπο στην κυβέρνηση και θα είναι φιλικές προς τους επιβάτες», με την έννοια ότι δεν θα ταλαιπωρηθούν άλλο από τις ακινητοποιήσεις των τρένων.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣ επαναλαμβάνει ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προσφυγής στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και τους Διεθνείς Οργανισμούς έτσι ώστε ο νόμος αυτός να μην εφαρμοστεί και ζητάει συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, το οποίο, όπως τονίζεται, «δεν έχει καμία ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του Σιδηροδρόμου».
Οι σιδηροδρομικοί, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «δώσαμε έναν τίμιο, μαζικό και αξιοπρεπή αγώνα. Αποδείξαμε ότι πριν απ’ όλα αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο, σύγχρονο και ανταγωνιστικό Σιδηρόδρομο που να υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας».

Σύμφωνα με την ΠΟΣ, ο νέος νόμος:

- Ιδιωτικοποιεί τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο καταργώντας το Δημόσιο και Κοινωνικό του χαρακτήρα.
- Συρρικνώνει το Σιδηροδρομικό Δίκτυο.
- Αφαιρεί με σκανδαλώδη τρόπο την περιουσία του ΟΣΕ.
- Καταργεί με αντισυνταγματικό τρόπο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τους Κανονισμούς και
- Καταργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας Σιδηροδρομικών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα


Στο Δερβένι αυτή την στιγμή βρέχει ενώ δεν αποκλείεται κατά τις απογευματινές ώρες έως και τα μεσάνυχτα να σημειωθεί και πιθανή καταιγίδα . Βροχερός αναμένεται ο καιρός και την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου με περαιτέρω βελτίωση. Οι άνεμοι μεταβλητοί . Η Θερμοκρασία που κυμαίνεται στους 17 βαθμούς θα σημειώσει πτώση.

Η ΕΜΥ
Σύμφωνα με δελτίο καιρού της ΕΜΥ, επισημαίνεται πως τα καιρικά φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ σήμερα θα υπάρξει μείωση της θερμοκρασίας και πρόσκαιρη χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Δημοσιότητα στα «μείζονα ζητήματα ηθικής τάξης»

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ


Δημοσιότητα και προεκτάσεις έλαβαν στον έντυπο παραδοσιακό και στον ηλεκτρονικό Τύπο, τα «μείζονα –κατά δήλωσή της- ζητήματα ηθικής τάξης», που έθεσε αναφορικά με το καθεστώς απασχόλησης και μισθοδότησης στο Ελληνικό Δημόσιο του υποψηφίου ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ στις Περιφερειακές Εκλογές Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, η βουλευτής Α’ Αθήνας και Γραμματέας ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Φωτιενή Πιπιλή, σε χθεσινή της παρέμβαση σε ραδιοφωνική εκπομπή και σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αργότερα. Ενδεικτικά, επισυνάπτονται δύο από τα πρωτοσέλιδα του σημερινού αθηναϊκού Τύπου, καθώς και διάφορα links από sites και blogs που έδωσαν μείζονα έμφαση, στα «μείζονα -κατά την κ. Πιπιλή- ζητήματα ηθικής τάξης» του κ. Τατούλη.

Το πρόγραμμα ομιλιών του Υπ. Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Νίκου Ταγαρά έως 31/10/2010

 



















ΠΕΜΠΤΗ    28/10/2010
ΣΟΛΩΜΟΣ                                    18:30
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ                               20:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   29/10/2010
ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗ                               18:30
ΠΕΡΑΧΩΡΑ                                  19:30
ΛΟΥΤΡΑΚΙ                                   20:30

ΣΑΒΒΑΤΟ   30/10/2010
ΧΑΛΚΙ                                          17:30
ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ                               18:15
ΚΑΛΕΝΤΖΙ                                  19:00
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ                            20:00

ΚΥΡΙΑΚΗ    31/10/2010
ΚΑΜΑΡΙ                                      17:30
ΛΟΥΤΡΟ                                     18:15
ΠΙΤΣΑ                                        19:00
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ                         20:00

O Π. Τατούλης περιοδευσε την Κόρινθο

Με θερμές χειραψίες και χαμόγελα υποδέχθηκαν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, εργαζόμενοι και ασθενείς του ΙΚΑ της Κορίνθου.

Η περιοδείες του Γιώργου Δέδε

Το ξεκάθαρο στίγμα μιας ευρύτερης πολιτικής συνένωσης έδωσε από την Ευρωστίνη όπου περιόδευσε το Σάββατο το απόγευμα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» κ. Γιώργος Δέδες.

Ο Δημήτρης Σκούρας απόψε στον Πύργο και στα Ροζενά

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, του Υπερκομματικού – Ενωτικού Συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Δημήτρης Σκούρας και οι υποψήφιοι Δημ. Σύμβουλοι του συνδυασμού , σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 θα  ανακοινώσουν το πρόγραμμα του Συνδυασμού στους κατοίκους του Πύργου (στις 7.00 μ.μ. στο καφενείο της κας Μπούζα) και των Ροζενών  (στις 8.00 μ.μ. στο καφενείο του κ. Δαλαβήρα).