Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πνίγηκε και πάλι στα νερά η Βόχα

Πλημμύρισαν σπίτια σε οικισμούς στον κάμπο της Βόχας , για τέταρτη φορά μέσα σ’ ένα μήνα και διακόπηκε για αρκετή ώρα, λόγω των νερών η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική Κορίνθου - Πατρών. Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ο Δήμαρχος Βόχας, Γιώργος Λιούντρης, καταγγέλλουν και πάλι την ΕΡΓΟΣΕ ότι ευθύνεται για τις καταστροφές που προκαλούνται σε σπίτια και καλλιέργειες στην περιοχή τους και προσθέτουν πως αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις κάθε φορά που θα βρέχει έντονα θα πλημμυρίζουν.

Αύριο παγκορινθιακή απεργία και συλλαλητήριο

Παγκορινθιακό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο από το εργατικό κέντρο Κορίνθου και τα σωματεία εργαζομένων επιχειρήσεων του νομού, με αφορμή το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία FULGOR, αλλά και γενικότερα το αυξημένο πρόβλημα της ανεργίας που υπάρχει στην Κορινθία. Από το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Κορινθίας αναφέρεται: «Το Δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα του Νομού Κορινθίας ενώνει την φωνή του με όλους τους εργαζόμενους της Κορινθίας , λέει ΟΧΙ στο κλείσιμο των εργοστασίων της ΚΕΡΑΦΙΝΑ,FULGOR MIKROFILL ELVIONY και στέκεται αλληλέγγυο στην 24/ωρη Παγκορινθιακή απεργία που έχει κηρύξει το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κορίνθου για αύριο. Οι εργαζόμενοι της Ελλάδος και της Κορινθίας ενωμένοι αγωνίζονται κατά των μέτρων της ΤΡΟΙΚΑ .ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ».

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της Κίνησης Πολιτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης του Αντώνη Κλαδούχου


Ο Συνδυασμός της Κίνησης Πολιτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης απαρτίζεται από τους παρακάτω:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣΚΛΑΔΟΥΧΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Πέτρου
ΑΡΦΑΡΙΩΤΗ-ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ (ΕΥΗ) του Αριστοτέλη
ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη
ΚΑΛΕΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρήστου
ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Γεωργίου
ΚΟΥΚΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη
ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Πέτρου
ΛΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου
ΜΕΤΕΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βλασίου
ΣΑΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Βασιλείου
ΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη
ΧΑΣΑΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Παναγιώτη


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΔΑΛΑΚΗ – ΚΟΡΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Χρήστου
ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΔΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Παναγιώτη
ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη
ΚΑΖΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Κωνσταντίνου
ΚΑΝΑΚΑΡΗ-ΒΓΕΝΗ ΠΟΠΗ συζ. Σωτηρίου
ΚΑΡΑΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννη
ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του Κωνσταντίνου
ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Δημητρίου
ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Αθανασίου
ΚΟΝΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του Βασιλείου
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΛΕΝΑ) του Χρήστου
ΚΟΡΩΝΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Θεοδώρου
ΚΩΛΕΤΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Αντωνίου
ΚΩΣΤΑΛΑΜΠΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΝΣΥ) του Αντωνίου
ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου
ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Αντωνίου
ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Ιωάννη
ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του Βασιλείου
ΝΑΤΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ευαγγέλου
ΝΤΟΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Παναγιώτη
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ ΕΛΕΝΗ του Βασιλείου
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΡΕΣΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Ανδρέα
ΣΙΓΑΛΑ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ) του Νικολάου
ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Παναγιώτη
ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου
ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Κωνσταντίνου
ΨΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου

Παρουσίαση του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σας ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση εκδήλωσης για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην οποία θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» από τον επικεφαλής του, υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο.


Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 21/10, στις 8.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι άξονες και οι βασικές προτάσεις του προγράμματός μας.
.Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευττής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Αμέσως μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει προσφορά κοκταίηλ στους παρευρισκομένους

Οι δραστηριότητες του Γιώργου Δέδε


Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» κ. Γεώργιος Δέδες και κλιμάκιο υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων επισκέπτεται αυτή την ώρα: 18.00 τα Μποζικά, 18.30 την Τιτάνη , 19.00 τη Γονούσα , 19.30 το Παραδείσι, 20.00 το Κρυονέρι και 20.30 το Σούλι

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης» κ. Γεώργιος Δέδες σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου η οποία θα δοθεί σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. την Τετάρτη 20 Οκτώβρη και ώρα 12.00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων

Την Τετάρτη επίσης ο κ. Γεώργιος Δέδες και κλιμάκιο υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλωνθα επισκεφθούν: 19.00 το Αλαμάνο , 20.00 τον Άγιο Ιωάννη και 21.00 τα Αθίκια

Εορτάζει το μετόχι του Αγίου Γερασίμου στα Μεντουριάνικα

Αύριο εορτάζει η εκκλησία στο Μετόχι της γυναικείας Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία Ζάχολης με τιμώμενο τον Αγ. Γεράσιμο , που λειτουργεί στα Μεντουριάνικα για τη χειμερινή των μοναζουσών. Απόψε θα ψαλεί εσπερινός ενώ αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το μετόχι βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από το Δερβένι , στο χωριό Μεντουριάνικα ( Χελυδόρι) , όπου μετά την καταστροφή από την πυρκαγιά του 2000 του μοναστηριού του Προφήτη Ηλία, πλήν του Καθολικού, χρησιμοποιείται από τις μοναχές για μόνιμη ( χειμερινή και Θερινή) διαμονή .

Ο ΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Ο Άγιος Γεράσιμος, γόνος της αριστοκρατικής Οικογενείας των Νοταράδων, γεννήθηκε το 1506 στα Τρίκαλα Κορινθίας. Οι γονείς του ονομάζονταν Δημήτριος και Kαλή. Ο προπάππος του Λουκάς Νοταράς - τελευταίος πρωθυπουργός του Βυζαντίου - ήταν συγγενής εκ μητρός με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, το μαρτυρικό Αυτοκράτορα του Βυζαντίου.

Η επαναφορά Σκούρα στο Ξυλόκαστρο προ των θυρών


ISTHMOS.GR
Στην τελική ευθεία έχει μπει η εκλογική διαδικασία στο Ξυλόκαστρο και απ’ ότι φαίνεται η επαναφορά του Δημήτρη Σκούρα στο Δημαρχιακό θώκο είναι προ των θυρών.
Η αποχώρηση του Δημάρχου Ευρωστίνης Νίκου Κουρτζή έχει λειτουργήσει ως καταλύτης στην εκλογική διαδικασία και απ’ ότι φαίνεται το μεγαλύτερο κομμάτι καταλήγει στον πρώην Δήμαρχο Ξυλοκάστρου με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Αντιδημάρχου Ευρωστίνης Νίκου Κεκερή.
Από την άλλη πλευρά η φθορά της 8ετίας του Δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου είναι προφανής ενώ οι απώλειες είναι τόσο προς την πλευρά του Δημήτρη Σκούρα όσο και προς τον Ανδρέα Ζάρρο ο οποίος φαίνεται να «ροκανίζει» από τα Αριστερα το Δήμαρχο Αντ. Κλαδούχο.
Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι εάν το αποτέλεσμα κριθεί από την πρώτη Κυριακή ή θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος. Σίγουρα όλο αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσοστό που θα λάβει ο συνδυασμός του Αν. Ζάρρου παρόλα αυτά υπάρχει η αίσθηση ότι ο συνδυασμός του Δ. Σκούρα έχει ένα σταθερό και σημαντικό προβάδισμα.

Ο Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη στο Δερβένι και στο Ξυλόκαστρο


Την Πέμπτη 21/10/10 το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρος Τατούλης μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Δέδε και τους δεκαοχτώ υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους θα επισκεφθούν στις 09.30 το Δερβένι και στις 10.30 το Ξυλόκαστρο, όπου θα περιοδεύσουν στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πολίτες, και θα έχουν συναντήσεις με το Δήμαρχο και Περιφερειακούς Φορείς.

Αλλάζει ξανά ο νόμος για το κάπνισμα! Ο αντικαπνιστικός νόμος πήγε περίπατο


Τα Χριστούγεννα θα έχουμε τον αντικαπνιστικό νόμο νούμερο... τρία! Από τη μια οι δήμαρχοι που ελέω εκλογών δεν πολυ-θέλουν να τον εφαρμόσουν, από την άλλη το Κράτος που ως συνήθως κάνει νόμους... για να τους κάνει και φυσικά οι καταστηματάρχες που ... αγαπούν τους θεριακλήδες, δεν ήθελε και πολύ, ο αντικαπνιστικός νόμος πήγε περίπατο.
Έτσι αλλάζει και πάλι και μάλιστα ... οσονούπω! Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Βήμα” η διάρκεια ζωής του υπάρχοντος νόμου έχει ημερομηνία λήξης τα Χριστούγεννα (ούτε καν την 31η Δεκεμβρίου για να είναι γεμάτα τα μαγαζιά για το ρεβεγιόν).
Ως τότε υποτίθεται ότι θα τηρείται κατά γράμμα. Από κει και μετά ο νόμος θα γίνει ... αλά καρτ! Υπάρχει η σκέψη να μπει ωράριο.
Να απαγορεύεται,δηλαδή, το κάπνισμα ως τις δέκα το βράδυ και από τις δέκα και μετά να επιτρέπεται χωρίς κανένα περιορισμό.
Εξετάζεται και πάλι να διαχωριστούν τα καταστήματα (ολόκληρα αυτή τη φορά, όχι μισά, μισά) σε καταστήματα καπνιστών και μη.
Αυτό για όσα καταστήματα είναι κάτω από 100 τετραγωνικά. Για τα άνω των 100 τετραγωνικών θα επανέλθει το γνωστό μέτρο με τις ξεχωριστές αίθουσες.


newsit

Το τελευταίο αντίο στον μικρό Γιάννη Σαμπατάκο - Συγκίνηση στην κηδεία του στα Μεντουριάνικα

Φίλοι και ποδοσφαιριστές τον αποχαιρέτησαν

Σε κλίμα συγκίνησης συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον μικρό Γιάννη Σαμπατάκο. Συμμαθητές του αλλά και ποδοσφαιριστές από τον Αστέρα , τον Πανευρωστινιακό την Α. Ο. Λυκοποριάς και πλήθος, κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο κατά την τελετή την νεκρώσιμης ακολουθίας στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , στα Μεντουργιάνικα . Η Εκκλησία της «Σωτήρας» , και ο προαυλιος χώρος της αποδείχτηκε μικρός για να χωρέσει τα 2.000 άτομα που παραβρέθηκαν χθες , στα Μεντουριάνικα , που παρά την κακοκαιρία , αποτίσανε τον ίστατο φόρο στο νεαρό Γιάννη που έφυγε για το «μεγάλο ταξίδι» τόσο πρόωρα . Από χθές αναπαύετε δίπλα στον προσπάππο του… Ας είναι ελαφρύ το χώμα της «γης των Μεντουριάνων» που τον σκέπασε..

Ο Νίκος Ταγαράς στην περιοδεία του στα χωριά της Ευρωστίνης: “Τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις, μόνο προβλήματα δημιούργησαν και οδήγησαν τη χώρα μας σε αδιέξοδο. Αυτά που χρειάζονται και μένουν σαν παρακαταθήκη, είναι τα έργα και έργα έγιναν πολλά και σημαντικά στην ευρύτερη περιοχή”

Το Χελιδόρι, τον Πύργο, την Ευρωστίνη και τα Ροζενά, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 ο Νομάρχης και υποψήφιος Αντιπερειφερειάρχης Νομού Κορινθίας με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, Νίκος Ταγαράς.

Αύριο η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Αντώνη Κλαδούχου

Αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο η Κίνηση Πολιτών με υποψήφιο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης τον Αντώνη Κλαδούχο θα παρουσιάση τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού. Επίσης η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καλούν τη νεολαία το Σάββατο 23 Οκτ. στις 22:00 στο Cafe – bar Bolero στο Δερβένι για ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας που αφορούν το μέλλον του Δερβενίου.