Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ :ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 90%

Ο Κώστας Καραμανλής για το Βατοπαίδι: "Δεν προέκυψε ζημιά του Δημοσίου, αποφύγετε τις μικροκομματικές σκοπιμότητες"


Αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το Βατοπαίδι ο Κ. Καραμανλής. Αρνείται όμως ότι υπάρχει σκάνδαλο. αυτά αναφέρει σε επιστολή του στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Βατοπαιδίου, όπου είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας.
Στην 2,5 σελίδων επιστολή του, ο τέως πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι την πολιτική ευθύνη την έχει ήδη αναλάβει και πως δεν έχει να προσθέσει τίποτα περισσότερο απ’ όσα έχει στο παρελθόν δηλώσει.
Παράλληλα, ο Κ.Καραμανλής επικαλείται τις εκθέσει δύο σωμάτων ορκωτών εκτιμητών και δύο ανεξάρτητων οίκων, υποστηρίζοντας πως δεν προκύπτει από πουθενά ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, ούτε προκύπτουν επιλήψιμες συμπεριφορές πολιτικών προσώπων ή ποινικές ευθύνες.
Το κείμενο της επιστολής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι έχει ως εξής:

Θανατηφόρα καραμπόλα στη Νέα Εθνική Οδό στο Ξυλόκαστρο


Μια γυναίκα 69 ετών βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε ,το μεσημέρι, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών στο ύψος του Ξυλοκάστρου. Το δυστύχημα έγινε κάτω από άγνωστες συνθήκες όταν τέσσερα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο οδηγός ενός εκ των αυτοκινήτων και να σκοτωθεί ακαριαία η 69χρονη συνοδηγός. Ο 43χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Προανάκριση ενεργείται από την τροχαία αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας.

Ολυμπιακός Άσσου και Αναγέννηση Κιάτου πέρασαν στη φάση των «32»

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η 1η φάση του Κυπέλλου Κορινθίας καθώς έγιναν και οι 2 αγώνες που είχαν μείνει με τον Ολυμπιακό Άσσου να παίρνει την πρόκριση με 2 - 4 μέσα στην Στιμάγκα και την Αναγέννηση Κιάτου να παίρνει το εισητήριο της επόμενης φάσης επί του Εθνικού Ξυλοκέριζας με 5 - 4 στα πέναλτι, η κανονική διάρκεια και η παράταση είχαν λήξη 1 – 1.

Την Τετάρτη το ντέρμπι του Χιλιομοδίου

Το τοπικό ντέρμπι του Χιλιομοδίου , για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας μεταξύ του Ατρόμητου Χιλιομοδίου κα του ΠΑΣ Κλένια που αναβλήθηκε κατά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος , ορίζεται να τελεσθεί την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.00 στο ίδιο γήπεδο( Χιλιομοδίου) που αρχικά είχε ορισθεί.

Σήμερα η πρεμιέρα του Αλ Τσαντίρι

Απόψε στις 21.00 κάνει πρεμιέρα στον «Α» του Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου, μια από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές της περσινής τηλεοπτικής σεζόν. Μαζί με το «Τσαντίρι» όμως επιστρέφει και μια «χρυσή συνεργασία»: ο Τζίμης από τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους» επιστρέφει και ο Λάκης συναντά και πάλι μετά από 15 χρόνια τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη επί σκηνής.

Ο Γιάννης Μανώλης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, με το συνδυασμό του Βασίλη Κικίλια


Μετά τη συνάντηση, που είχε, σήμερα το πρωί, με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, από τη ΝΔ, ανακοίνωνεται , ότι ο Γραμματέας Συνδικαλισμού της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μανώλης (πρώην βουλευτής Αργολίδας και Γραμματέας της ΓΣΕΕ) θα είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής, υπό τον κ. Βασίλη Κικίλια.

ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΗΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



Τρίπολη 27/9/2010

Η απάντηση στις σειρήνες της οικονομικής ανέχειας και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης που μας επιβάλει η πολιτική του Μνημονίου, είναι μόνο η στροφή της πατρίδας μας στην κατεύθυνση μίας νέας εποχής δυναμικής Ανάπτυξης, με εφαλτήριο τον Τουρισμό μας.
Η Ελλάδα διαθέτει την ποιότητα και πληροί τις προδιαγραφές να σταθεί στις ψηλότερες θέσεις του παγκόσμιου τουριστικού ανταγωνισμού. Την ίδια ώρα, η Πελοπόννησος αναδεικνύει τα δικά της στρατηγικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν ικανή να τεθεί πρωτοπόρα σε μία πορεία συνολικής ανόδου του Τουρισμού και της Οικονομίας μας.
Η Περιφέρειά μας διακρίνεται για τη φυσική της ομορφιά, η οποία σπάνια συναντάται αλλού. Για τα προϊόντα της, που ξεχωρίζουν για την αγνότητα και την αυθεντικότητά τους. Για τα ιστορικά μνημεία της, που την τοποθετούν στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτισμού. Για τους ίδιους τους ανθρώπους της, που ξεχωρίζουν για την ποιότητα της φιλοξενίας που προσφέρουν. Εκείνο που χρειάζεται είναι να συνθέσουμε όλα αυτά μαζί, σε ένα κεντρικό σχέδιο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος που έχει να προσφέρει η Πελοπόννησος στους επισκέπτες της, Έλληνες και ξένους. Με στήριξη και ενίσχυση των υποδομών, αξιοποίηση του συνδυασμού βουνό-θάλασσα, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, περαιτέρω ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού μας θησαυρού, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, διαμόρφωση πλαισίου εναλλακτικών μορφών τουρισμών, εκπαίδευση του προσωπικού και στοχευμένη διαφήμιση, είναι σίγουρο πως θα πετύχουμε ένα εντυπωσιακό άλμα προόδου στον Τουρισμό μας, που θα δώσει ώθηση στην Ανάπτυξη και στην Απασχόληση.
Όλες οι δυνάμεις της προόδου και της δημιουργίας προχωράμε σε ένα νέο ξεκίνημα για μία Δυνατή Πελοπόννησο, με προμετωπίδα της προσπάθεια τον Τουρισμό μας.

Η Εκκλησία τον κάνει ζητιάνο

Για τον Σταύρο τον σιδερά και την οικογένειά του έχουν να το λένε στο χωριό. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές παλεύει δίχως να εγκαταλείπει την αξιοπρέπειά του.
Το κορίτσι μου ίσως να μην ξαναπερπατήσει ποτέ. Από το Φιλόπτωχο Ταμείο μου έδωσαν λίγα χρήματα για να κλείσει η υπόθεση. Αλλά εγώ δεν θα το αφήσω έτσι», λέει ο τραγικός πατέρας Σταύρος Μιχαλόπουλος, ο οποίος έχει μετακομίσει στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται η ανήλικη κόρη του.  
"Το κορίτσι μου ίσως να μην ξαναπερπατήσει ποτέ. Από το Φιλόπτωχο Ταμείο μου έδωσαν λίγα χρήματα για να κλείσει η υπόθεση. Αλλά εγώ δεν θα το αφήσω έτσι", λέει ο τραγικός πατέρας Σταύρος Μιχαλόπουλος, ο οποίος έχει μετακομίσει στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται η ανήλικη κόρη του.
Ομως, από τις 16 Αυγούστου αντί να λυγάει το σίδερο, έχει λυγίσει ο ίδιος. Το ένα από τα τέσσερα παιδιά του, η Μαρία, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν την πλάκωσε ένα πεύκο στον περίβολο της εκκλησίας Παναγίτσα στο Κιάτο. Οι γιατροί του ΚΑΤ δίνουν μάχη για να μπορέσει να περπατήσει ξανά...

Χωρίς τρένα ΟΣΕ και Προαστιακού και σήμερα

Ακινητοποιημένοι στους σταθμούς θα μείνουν και σήμερα οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, μετά την απόφαση της διοίκησης του ΟΣΕ να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Οργανισμού για λόγους ασφαλείας, μετά την ανακοίνωση των εργαζομένων για πραγματοποίηση τρίωρων στάσεων εργασίας.Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε στάσεις εργασίας από τις 6 ως τις 9 Δευτέρα και Τρίτη το πρωί, από τις 2 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα και από τις 9 ως τις 12 το βράδυ.
Επίσης, είχαν προγραμματίσει 5ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι.