Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Καταργείται το ειρηνοδικείο Νεμέας;


 korinthian news

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την πιθανότητα κατάργησης του Ειρηνοδικείου Νεμέας κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας.
Στο έγγραφό του ο κ. Κόλλιας εξέθεσε τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επιφέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να καλύψει το κόστος στέγασης του Ειρηνοδικείου. Σχετικά με την ερώτησή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε μεταξύ άλλων:

Ο Νότης Μαρκέλλος με 80% για 5η φορά πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κορινθίας

Στις εκλογές που διεξήχθηκαν την Κυριακή στο ΚΤΕΛ Κορινθίας ,ο κ. Νότης Μάρκελλος επανεξελέγη για 5η φορά πρόεδρος με ποσοστό 80%. Οι ευθύνες είναι μεγάλες είπε ο ίδιος ευχαριστώντας τους μετόχους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και τους διαβεβαίωσε ότι όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Ο κ. Μάρκελλος είναι αλήθεια ότι έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτή τη θέση και έχει προσφέρει πολλά όλα αυτά τα χρόνια από τη θέση του προέδρου του ΚΤΕΛ.

Ο Δημήτρης Δράκος επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Πετρίνας Λακωνίας

.Αύριο το απόγευμα θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Κορινθίας



Στο νομό Λακωνίας περιόδευσε σήμερα Δευτέρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, συνοδεύομενος από τον αντινομάρχη Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα.
Η σημειολογική παρουσία του Δ. Δράκου στα ορεινά χωριά της Λακωνίας, ανέδειξε την ανάγκη περαιτέρω στήριξης και ανάπτυξης τους, αφού πρόκειται για περιοχές με πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά. Στις συναντήσεις που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με φορείς αλλά και κατοίκους των ορεινών χωριών του Ταϋγέτου, τονίστηκε η μεγάλη δυναμική που διαθέτουν και οι δυνατότητες για την ανάπτυξή τους.

Κύριε Πάγκαλε οι εκλογές πλησιάζουν!

 kontiloforos.blogspot.com

Καταπέλτης εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κύριος Πάγκαλος στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο. Μετά την απάντηση που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων στο συχνά επαναλαμβανόμενο ερώτημα «που πήγαν τα λεφτά» με το παροιμιώδες «μαζί τα φάγαμε», που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων συνέχισε ακάθεκτος το διασυρμό των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Ξεκινώντας με μια σειρά αβάσιμων και αναληθών ισχυρισμών όπως «η Ελλάδα έχει πάνω από ένα εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους, ένας στους τρεις είναι άχρηστοι, διορίστηκαν στο ελληνικό Δημόσιο... χωρίς να έχουν οικονομικό πρόβλημα» κατέληξε με το ανεκδιήγητο «δεν είναι όλοι οι Έλληνες πάναγνοι όπως θέλουν να δείχνουν». Ας μην κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια ο κύριος Πάγκαλος.

Νέο στοιχηματικό blog

Νέο στοιχηματικό blog http://stokourbet.blogspot.com

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδος

ΗλιούποληΟλυμπιακός , ΚοζάνηΠΑΟ , Πιερικός – Αστέρας Τρίπολης

Το τριήμερο από 26 έως και 28 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι αγώνες της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ελλάδος , με τη συμμετοχή των ομάδων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

26 Οκτωβρίου
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Ατρόμητος 14:00 (Γιαννιτσών)
ΟΦΗ - Ολυμπιακός-Βόλου 17:00 (Θ. Βαρδινογιάννης)
Εθνικός Αστέρας - SKODA Ξάνθη 17:00 (Καισαριανής)
Πιερικός - Αστέρας Τρίπολης 15:00 (1ο ΟΑΚΑ Κατερίνης)
ΠΑΟ Ρουφ ή Εθνικός Πειραιά - Λάρισα

27 Οκτωβρίου
ΑΟ Τρίκαλα - Άρης 20:00 (Τρικάλων)
ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 20:00 (Οι Ζωσιμάδες)
Παναιτωλικός - Ηρακλής 14:00 (Παναιτωλικού)
Παναχαϊκή - Καβάλα 14:00 (Παναχαϊκής)
Διαγόρας - Πανιώνιος 17:00 (Ο Διαγόρας)
Ηλιούπολη - Ολυμπιακός 14:00 (Α’ Ηλιούπολης)
Αετός Σκύδρας - Πανσερραϊκός 14:00 (Σκύδρας)
ΦΣ Κοζάνης - Παναθηναϊκός 17:00 (ΑΚ Κοζάνης)

28 Οκτωβρίου
Εορδαϊκός - ΠΑΟΚ 14:00 (ΑΚ Πτολεμαΐδας)
Πανθρακικός - ΑΕΚ 16:00 (ΑΚ Κομοτηνής)
Τύρναβος ή Βέροια - Κέρκυρα

Το 3ο ημίχρονο με τον Βασίλη Λάλο

Η «Μπάρτσα» γράφει ιστορία!
 

Από χθες το απόγευμα η Κόρινθος, η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά , είναι η μοναδική ομάδα στη Football League 2 που μετράει το απόλυτο, αφού εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο την ισοπαλία του Παναιγιάλειου στη Σαλαμίνα και του ΠΑΟ Ρουφ στα Μέγαρα, με τους οποίους μέχρι χθες μοιράζονταν την κορυφή και φυσικά τώρα , απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής του 1ου ομίλου.
Η μοναξιά, όμως, είναι πιο καλή και έτσι η Κόρινθος έμεινε μόνη στο ρετιρέ και δεν είναι λίγοι αυτοί που ονειρεύονται δειλά δειλά άνοδο στη Football League, στην οποία αγωνίστηκε για τελευταία φορά την περίοδο 1994-95, πριν από 16 χρόνια δηλαδή.
Το τρένο της Κορίνθου σφύριξε τέσσερις φορές και έκανε το τρία στα τρία με αντίπαλο την ομάδα των Χανίων την οποία νίκησε με 4-1.

Ο Αντώνης Κλαδούχος θα περιοδεύσει στα Καρυώτικα, τη Λυγιά και το Ζεμενό


Η Κίνηση Πολιτών & ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος καλούν όλους τους δημότες σε διάλογο - ενημέρωση για θέματα που τους απασχολούν στα παρακάτω χωριά:
Τρίτη 28 Σεπτ. στις 8:30 μμ στα Καρυώτικα στο καφενείο κ. Γκενέ
Τετάρτη 29 Σεπτ. στις 8:30 μμ στη Λυγιά στο καφενείο Π. Νιάρου &
Πέμπτη 30 Σεπτ. στις 8:30 μμ στο Ζεμενό στο καφενείο κ. Τ. Γκίνη.

Προβλήματα πολιτικής συνοχής

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί στο ΠΑΣΟΚ η πολιτική κατάσταση που επικρατεί και οι «ζυμώσεις» που συντελούνται σε ορισμένους Καλλικράτειους Δήμους, ένας εκ των οποίων είναι και ο ενιαίος Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Ο νυν δήμαρχος Α.Κλαδούχος φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα πολιτικής συνοχής, παρά την «απέλπιδα» προσπάθεια που καταβάλλει επιχειρώντας να «στρατεύσει» τους «πάντες και τα πάντα».
Σε επίπεδο κεντρικού ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τον έχουν σχεδόν «ξεγραμμένο» για να εκλεγεί για Τρίτη φορά και του καταλογίζονται σοβαρά λάθη τακτικής και μεγάλη ευθύνη στον τρόπο με τον οποίο χειρίσθηκε «ανθρώπους και καταστάσεις».
ΤΑ ΝΕΑ

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» με υποψήφιο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΡΑ

                                  

Τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του υπερκομματικού Ενωτικού ς συνδιασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» παρουσίασε την Παρασκευή στο καφενείο του Παπασταμόπουλου στο Δερβένι και την Κυριακή στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο , ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Σκούρας , ανακοινώνοντας τις βασικές αρχές του Συνδυασμού του.

Στο 87΄ έχασε ο Αστέρας Δερβενίου στην Κόρινθο από τον Ισθμιακό

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας ο Αστέρας Δερβενίου αν και προηγείτο μέχρι το 82’ τελικά ηττήθηκε στο γήπεδο του Συνοικισμού Κορίνθου στο 87’ από τον Ισθμιακό με σκορ 2 – 1
Στο 38’, ο Καραβάς με μακρινή πάσα βρήκε δεξιά στην πλάτη της άμυνας, των γηπεδούχων τον Πιλιαφά ο οποίος με δυνατό σουτ στην απέναντι γωνία νίκησε τον τερματοφύλακα Νικολού, ανοίγοντας το σκορ για τον Αστέρα. ο οποίος μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων

Διακίνηση της εκλογικής αλληλογραφίας από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με ειδικές εκπτώσεις.

Σε παροχή εκπτώσεων ειδικά για τη διακίνηση του εκλογικού υλικού προχωρούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, προκειμένου να διευκολύνουν τους υποψηφίους των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών στις προεκλογικές και επικοινωνιακές τους ενέργειες.
Πιο συγκεκριμένα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία χορηγούν έκπτωση 15% για τις υπηρεσίες Α΄ και Β΄ Προτεραιότητας Εσωτερικού και Ο.Ε.Μ.Δ.Π. – Τυποποιημένα και έκπτωση 20% για την υπηρεσία Ο.Ε.Χ.Δ.Π.- Επίδοση από Διανομή, για όλες τις καταθέσεις ταχυδρομικών αντικειμένων, που προορίζονται για την εκλογική περιφέρεια, όπου είναι η προτίθεται να είναι υποψήφιος ο ενδιαφερόμενος αποστολέας ή ο εκλογικός συνδυασμός.
Η παροχή των εν λόγω εκπτώσεων, οι οποίες θα χορηγούνται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ισχύει μέχρι και την περάτωση των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών 2010. Τόσο το προσωπικό των Καταστημάτων, όσο και το σύνολο του δικτύου Πωλήσεων των ΕΛΤΑ, σε όλη την χώρα, βρίσκονται στη διάθεση των υποψηφίων για τη παροχή διευκρινήσεων όσον αφορά τις σχετικές προϋποθέσεις καθώς και την παροχή πληροφοριών για την καλύτερη υποστήριξη της διακίνησης του εκλογικού υλικού των υποψηφίων.

Έτοιμο το κεντρικό ψηφοδέλτιο της "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ"

Λίγες μέρες απομένουν για να ολοκληρώσει τον συνδυασμό του ο υποψήφιος δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ.Ανδρέας Ζάρρος . Έχοντας ολοκληρώσει το κεντρικό ψηφοδέλτιο, έχει ρίξειτο κύριο βάρος στα τοπικά που σιγά-σιγά στελεχώνονται με αξιόλογους ανθρώπους,ωστε σε λίγες ημέρες που ξεκνά τις προεκλογικές περιοδείες ο συνδιασμός να είναι έτοιμος και να παρουσιάσει του(ι)ς υποψηφίου(ε)ς που τον στελεχώνουν .

Πρωτειά της Αχαικής στον 6ο - Επεισόδια στα Σαγέικα

Ο Μπουρλάκης στο 41 χάρισε τη νίκη στον Τριταιϊκό μέσα στην έδρα του Εθνικού Σαγέικων σε ένα ματς όμως που σημαδεύτηκε από επεισόδια στο φινάλε. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφονται στην ιστοσελίδα της Πάτρας mats.gr:

Παραιτήθηκε ο Μπάγεβιτς!


Η ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό Βόλου δεν άφησε περιθώρια στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας! "Οριστική η παραίτηση, θα κοιτάξουμε για το καλό της ομάδας", είπε ο πρόεδρος Σταύρος Αδαμίδης. Ραγδαίες οι εξελίξεις στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, ήδη ακούγεται το όνομα του Νίκου Κωστένογλου! Στο ματς με τη Ζενίτ στη Ρωσία την Πέμπτη, υπηρεσιακός τεχνικός θα είναι ο Χριστόφορος Κόλα, άμεσος συνεργάτης ο Αρναρ Γκρέταρσον!

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε πεντακάθαρα την ΑΕΚ με 3-1


Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε πεντακάθαρα την ΑΕΚ με 3-1 στο Πανθεσσαλικό και... δικαιώθηκε ο Αχιλλέας Μπέος, που έλεγε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι "θα βάλουμε τρία γκολ στην ΑΕΚ". Στην Ενωση ξέσπασε η οργή. Οι οπαδοί της ΑΕΚ ξήλωσαν καθίσματα και τα πέταξαν στους παίκτες και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, την ώρα της αποχώρησής τους από τον αγωνιστικό χώρο! Για τους Βολιώτες σκόραραν οι Σανκαρέ (9’), Μπρέσκα (83’) και Ουμπίντες (91'), ενώ είχε ισοφαρίσει στο 56’ ο Λυμπερόπουλος.