Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Bαρύ «κατηγορώ» Δημήτρη Σκούρα κατά Αντώνη Κλαδούχου





ΠΗΓΗ : KORINTHIANS NEWS

Ιδιαίτερα βαρύ ήταν το «κατηγορώ» που εξαπέλυσε ο πρ. Δήμαρχος Ξυλοκάστρου και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Δ. Σκούρας για τη σημερινή Δημοτική αρχή του κ. Α. Κλαδούχου.

Η Ν. Δ. στηρίζει τον Κώστα Γιώτη για τη θέση του Δημάρχου Κορινθίων

Την υποψηφιότητα του δικηγόρου Κώστα Γιώτη, ανακοίνωσε πως στηρίζει για τον Δήμο Κορινθίων η Νέα Δημοκρατία, γεγονός που αλλάζει πλέον τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό αλλά και ξεκαθαρίζει το τοπίο στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου :
Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πολιτικά την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου υποψηφίου κ. Κώστα Γιώτη για τη θέση του Δημάρχου Κορινθίων.
Ο κ. Κ. Γιώτης είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ».

«Λαϊκή Ένωση» το όνομα του συνδυασμούου του υπ. Περιφερειάρχη Δημ. Δράκου


«Λαϊκή Ένωση» (ΛΑ.Ε.) θα ονομάζεται ο συνδυασμός του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου , και νυν Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημητρίου Δράκου. Ο συνδυασμός του , που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία , είναι ένα σχήμα αυτοδιοικητικό καθώς το ψηφοδέλτιο  θα περιλαμβάνει στελέχη με σημαντική παρουσία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καραγκιόζης ο Έλληνας


Σε πείσμα για την UNESCO που θεωρεί τον Καραγκιόζη "Τούρκο", απολαύστε μία από τις τελευταίες παραστάσεις του μεγάλου Ευγένιου Σπάθαρη
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ (VIDEO)

ΔΕΡΒΕΝΙ : Άγγιγμα στον Ήλιο

Έκθεση Αγιογραφίας & Θρησκευτικής Ζωγραφικής της Χριστίνας Γεωργαντοπούλου 31 Ιουλ. - 15 Αυγ.

Η Χριστίνα Γεωργαντοπούλου γεννήθηκε αναπνέοντας μαΐστρο στο Δερβένι Κορινθίας, το οποίο επισκέπτεται όλο το χρόνο και ασχολείται με τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, οργανώνοντας κάθε χρόνο την επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και μετατρέποντάς την σε πολιτιστική εμπειρία.
Απέκτησε πτυχίο στα Οικονομικά και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Αθηνών. Σπουδάζει επί 20 χρόνια την Τέχνη της Αγιογραφίας σε Μουσεία, Δασκάλους και στην Αν.Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ για πρώτη φορά φέτος τολμά να εκθέσει τον μόχθο της.
Ξεκινά απο την νατουραλιστική απεικόνιση των Βυζαντινών προτύπων ενώ με σταδιακή αφαίρεση, αποκόπτεται απο την φυσική πραγματικότητα προσπαθώντας να μορφοποιήσει την ρυθμικά παλλόμενη αόρατη δημιουργική ενέργεια του αρρήτου φωτός. Παράλληλα αποτύπωσε κάποιες απο τις ποιητικές της σκέψεις σε πέντε βιβλία.
Βραβεύθηκε τρείς φορές με το πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης των Δελφικών Αμφικτυονιών. Παρακολουθεί μαθήματα Φιλοσοφίας με τον Στέλιο Ράμφο, ταξιδεύει, αγαπά το θέατρο, εργάζεται ως Δημ. Υπάλληλος και ζωγραφίζει. Μα τη ζωή, όπως λέει, την σπουδάζει μαθήτρια πάντα, σε κάθε σταθμό της, γεμάτη δέος κι απορία..αδιαλείπτως αναζητώντας την ομορφιά στη Φύση μα και στα αφανή βάθη της καλοσύνης κάθε ψυχής...

Εγκαίνια Σάββατο 31 Ιουλίου 2010 ώρα 9.30μ.μ.
Διάρκεια Έκθεσης : 31 Ιουλίου - 15 Αυγούστου
Ωράριο: Καθημερινά 9.30μ.μ. - 11.30μ.μ. (Πρωινά: μόνο Δευτέρα & Παρασκευή 10π.μ. - 1μ.μ.)
Χώρος : Κτίριο ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ 1ος Όροφος.

Έκθεση Ζωγραφικής του Αθανάσιου Καψάλη με θέμα τη Θάλασσα 30 Ιουλ. - 9 Αυγ.


Ο Αθανάσιος Καψάλης γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί με τη σύζυγο και τον γιο του στο Δερβένι. Είναι 36 ετών ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζεται ως Ηλεκτρολόγος.
Μεγαλώνοντας δίπλα στη θάλασσα, στο μυαλό του χαράχθηκαν εικόνες που κατά διαστήματα αποτύπωνε σε καμβά, δημιουργώντας μία συλλογή θαλασσογραφίας.
Είναι αυτοδίδακτος και από νεαρή ηλικία είχε ως χόμπι του τη ζωγραφική. Ξεκίνησε να πειραματίζεται με σκίτσα και πυρογραφίες και πλέον ασχολείται με τις ελαιογραφίες.
Η πρώτη του έκθεση με έργα από την προσωπική του συλλογή με θέμα τη "Θάλασσα" είναι ένα ταξίδι στο χθες και στο σήμερα του "Απέραντου Γαλάζιου".

Διάρκεια Έκθεσης : 30 Ιουλίου - 9 Αυγούστου
Ωράριο: 8.30μ.μ. - 11.30μ.μ.
Χώρος : Κτίριο ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ Ισόγειο Α΄ Αίθουσα.

Συναπάντημα Ευρωστινίων 30 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου


Παρασκευή 30 Ιουλίου, στο Δερβένι, ώρα 8.30 μ.μ.
Ομιλίες με θέμα τη Ιστορία της περιοχής μας.
.

Ο «Άγιος Ζαϊρί» έκανε την ανατροπή και ο Ολυμπιακός νίκησε την Μακαμπί


Η είσοδος του Ζαϊρί και ένα καλό 6λεπτο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό να κάνει την ανατροπή και να γλιτώσει την γκέλα με την Μακάμπι