Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Tα αποτέλεσματα δημοσκόπησης

Το γκάλοπ που έκαναν οι «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΟΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» με ερώτημα: «» ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η επόμενη Δημοτική αρχή Ευρωστίνης – Ξυλοκάστρου, κατά την γνώμη σας, σε ποιό από τα παρακάτω προβλήματα πρέπει να δώσει προτεραιότητα και λύση;
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης το 75% των ψηφισάντων σ’ αυτή θεωρεί ότι η

Αντί για γιορτή, κηδεία και θρήνος στην Αιγιαλεία

Στην τελευταία τους κατοικία οδηγούνται σήμερα οι δύο πιλότοι


ΠΗΓΗ: The Best News



Κηδεύονται σήμερα το απόγευμα οι δύο πιλότοι, που έφυγαν χτες από τη ζωή με τραγικό τρόπο, όταν το ελαφρύ αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε κοντά στον ποταμό Σελινούντα στο Αίγιο, μέσα σε περιβόλια. Στις 6 μ.μ. κηδεύεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Παναγίας Φανερωμένης

Ασφαλιστικό: Ομαδική προσφυγή στο Σ.τ.Ε.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε χθες νέα σύσκεψη στα γραφεία του ΔΣΑ, μεταξύ του προέδρου αυτού και των εκπροσώπων της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και της Ομοσπονδίας με σκοπό την οριστικοποίηση των δικαστικών ενεργειών, στις οποίες θα προβούν ο ΔΣΑ και οι οργανώσεις, κατά των επιμέρους διατάξεων του Μνημονίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα 21.6.2010 και της διεξοδικής μελέτης του θέματος, αποφασίστηκε η άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των εκτελεστικών του Μνημονίου διατάξεων καθώς και η προσβολή όλων των διοικητικών πράξεων, που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν προς εφαρμογή του". Οι αιτήσεις ακυρώσεως θα συνταχθούν από εξειδικευμένους στο εργατικό, διοικητικό και ευρωπαϊκό δίκαιο δικηγόρους, υπό την εποπτεία και το συντονισμό του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γεωργίου Κασιμάτη.

Ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη από την 1η Ιουλίου


ΠΗΓΗ :ΣΚΑΪ

Αυξάνονται από την Πέμπτη 1η Ιουλίου οι συντελεστές ΦΠΑ. Ειδικότερα, ο βασικός συντελεστής αυξάνεται από 21% στο 23%, ο χαμηλός που αφορά τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης αυξάνεται από 10% σε 11% και ο πολύ χαμηλός συντελεστής από 5% σε 5,5%.
Επίσης επεκτείνεται ο ΦΠΑ σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, ιδιωτικές

Αντισυνταγματικές πέντε ρυθμίσεις του ασφαλιστικού

«Στοπ» στην υπαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο.


ΠΗΓΗ :ΣΚΑΪ

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου 5 βασικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το δημόσιο, ενώ παρατηρήσεις έγιναν και για τη νομιμότητα άλλων διατάξεων.
Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε, μεταξύ άλλων, αντισυνταγματική την υπαγωγή των δημοσίων

Τέλος η αγωνία των μαθητών στις 7 Ιουλίου

Η 1η μαθητιάδα της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κορινθίας


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Τελετή αποφοίτησης ωδείου Δερβενίου και
Συναυλία με την  Schuler-Sinfonie-Orchester Augustinerschule Friedberg




Απόψε στις 9μιση το βραδυ στο Θεατράκι στον προαύλιο χώρο Λυκείου Δερβενίου, η Τελετή

Σημαντική δράση στον τομέα κοινωνικής πολιτικής στον Δήμο Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ευρωστίνης ενισχύει έμπρακτα τη γυναικεία απασχόληση παρέχοντας ευκαιρίες αποφόρτισης σημαντικών οικογενειακών καθηκόντων από τις εργαζόμενες μητέρες προκειμένου να διατηρήσουν την εργασίας τους ή και να αναζητήσουν εργασία.

Απαγορεύεται η οικοδόμηση στη Ζήρεια

Δεν ενοικιάζεται το παλαιό γήπεδο Ξυλοκάστρου στην «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ» μετά από την ομόφωνα αρνητική απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου , κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα απεφάσισε και την απαγόρευση οικοδόμησης στη Ζήρεια σε πάνω από 1400 μετρά υψόμετρο.

Nεκροί o "Ιπτάμεvoς Αιγιώτης" και ο μαθητής του

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΜΙΚΡΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ


Tο Αίγιο βυθίζεται σε νέο πένθος, με το θάνατο δύο χειριστών ελαφρού αεροσκάφους που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, γύρω στις 8, πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Αίγιο..

Το αφεντικό της Ιβηρικής

Ισπανία - Πορτογαλία 1-0

Με γκολ του Νταβίντ Βίγια η Ισπανία επικράτησε με 1-0 της Πορτογαλίας και συμπλήρωσε την 8άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ στον προημιτελικό η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη. Ο άσος της Μπαρτσελόνα πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 63', έπειτα