Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

"Mπαράζ"απεργιακών κινητοποιήσεων - Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια από σήμερα


Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα για σήμερα μια ημέρα πριν από την μεγάλη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενη για τις εργασιακές αλλαγές, τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, τις αναδιαρθρώσεις των συγκοινωνιών, αλλά και την επέκταση των μέτρων στις ιδιωτικές τράπεζες.
 Ωστόσο ήδη σε απεργία βρίσκονται από χθες οι γιατροί του ΙΚΑ Πάτρας, στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι τραπεζικοί υπάλληλοι, ενώ στάση εργασίας έχουν προγαμματίσει για σήμερα και οι δικαστικοί υπάλληλοι, από τις 12 μ. - 3 μ.μ.

Συλλαλητήρια - Στάσεις εργασίαςΓια σήμερα Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας (ΕΚΑ)εξήγγειλαν παναττική στάση εργασίας, από τις 12 μέχρι τις 3 το απόγευμα και συλλαλητήριο στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ για τις 2 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Παράλληλα, το προσωπικό του ΙΚΑ αναμένεται να λάβει μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου.Και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 12:00-15:00 μμ.
Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ανακοίνωσε ότι για σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά τρίωρη στάση εργασίας από 12 μ. έως 3 μ.μ. στα δικαστήρια της χώρας, ενώ αύριο Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010 τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η ΟΔΥΕ συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Το Νομαρχιακό τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κορινθίας καλεί όλους τους δημοσίους υπαλλήλους του Νομού να συμμετέχουν μαζικά στην 24/ωρη απεργία που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε για αύριο Τετάρτη. Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κορινθου στις 10 και μισή το πρωι.