Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ορκίστηκε χθες στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο , η νέα Δημοτική Αρχή, του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος ανάφερε τα εξής:
«Αγαπητοί συμπατριώτες, Φίλες και φίλοι. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Δημοτικοί σύμβουλοι.
Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων.
».
Καλούμαστε όλοι μας να λειτουργήσουμε σε ένα εντελώς νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον, που δημιουργείται με το πρόγραμμα, με το νόμο «Καλλικράτης», ένα νόμο που αλλάζει ριζικά τις σχέσεις πολίτη – κράτους, που αλλάζει ριζικά το διοικητικό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό περιβάλλον της χώρας και του τόπου μας.
Από σήμερα αρχίζει ένας μαραθώνιος, για την οικοδόμηση ενός αυτοδιοικητικού μοντέλου, βασισμένου στις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης καθώς και σε παροχή στους πολίτες ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών, με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
Η συγκυρία είναι δύσκολη. Η πολύπλευρη κρίση με τα επακόλουθα αντιλαϊκά μέτρα έχουν φέρει σε απόγνωση την κοινωνία.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στερούμενη τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια των οικονομικών πόρων που συνταγματικά της ανήκουν και τους παρακρατούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προγραμματικές της δεσμεύσεις και να υλοποιήσει τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό.
Φίλες και φίλοιΟ δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Καμία όμως δυσκολία, δεν μπορεί να κάμψει την διάθεση και τη δύναμη να τα καταφέρουμε. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να κάνουμε την κρίση ευκαιρία.
Σήμερα έχει γίνει πια ξεκάθαρο ότι κανείς εκτός από τους ίδιους τους πολίτες, δεν μπορεί να εγγυηθεί για την δικαιοσύνη, την ισονομία, την ισότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.
Σήμερα είναι αναγκαίο να δραστηριοποιηθούμε και να παλέψουμε σαν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες για το δικαίωμα στην εργασία, τον ελεύθερο χρόνο, τον καθαρό αέρα, την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.
Αγαπητοί συμπατριώτες – Φίλες και φίλοιΣυνάδελφοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων
Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στους πολίτες, να τους κινητοποιήσουμε και να αγωνιστούμε για μία Τοπική Αυτοδιοίκηση με κινηματικό χαρακτήρα. Να παλέψουμε για την διοικητική και οικονομική της αυτοτέλεια. Πρέπει να κινητοποιήσουμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, ώστε να έχουν ρόλο και λόγο σε ότι τους αφορά. Η συμμετοχή είναι αυτή που κλείνει την πόρτα στην αδράνεια, την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι συμπατριώτες μας, μας εμπιστεύτηκαν, για να τους υπηρετήσουμε με συνέπεια, ήθος, διαφάνεια και αξιοπρέπεια χωρίς διαχωρισμούς ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Ποτέ και σε καμία περίπτωση ο καθένας από εμάς χωριστά και όλοι μαζί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άρχουμε ανθρώπων, ότι άρχουμε κατά νόμον και ότι δεν θα άρχουμε πάντοτε.
Εύχομαι σε όλους σας, υγεία, δύναμη και κοινούς αγώνες για την επιτυχία των στόχων πουόλοι μαζί θέσαμε. Καλοί αγώνες Καλή επιτυχία Καλή θητεία Καλές γιορτές
Σας ευχαριστούμε θερμά όλους !!!