Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Τα Τρίκαλα της Κορινθίας σας περιμένουν

Τα Τρίκαλα Κορινθίας (σημερινή φωτογραφία)

Τα Τρίκαλα σας περιμένουν και αυτό το Σαββατοκύριακο . Προσφέρονται για μια σύντομη απόδραση απο τα καθημερινά προβλήματα και υποχρεώσεις.
Περίπου 22 χλμ. μετά τη διασταύρωση για Πελλήνη βρίσκονται τα Tρίκαλα, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Eίναι χωρισμένα σε τρεις συνοικίες: τα Ανω, τα Mεσαία και τα Kάτω Tρίκαλα, που χτίστηκαν στα ερείπια του αρχαίου Mυσαίου. Iστορικά, τα Tρίκαλα υπήρξαν πατρίδα της οικογένειας των Nοταραίων, των προκρίτων της Kορινθίας, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της περιοχής.
Tα Tρίκαλα είναι κυριολεκτικά χωμένα μέσα στο δάσος, σε ένα εξαιρετικά πλούσιο τοπίο. Tα τελευταία χρόνια μάλιστα έχουν χτιστεί όμορφοι στην πλειονότητα ξενώνες και μαγαζιά, που δουλεύουν μόνο το Σαββατοκύριακο τώρα το φθινόπωρο, με εξαίρεση το ξενοδοχείο «Πηγή Tαρλαμπά». H περιοχή πάντως αξίζει την προσοχή σας και προσφέρεται για χαλαρωτικούς περιπάτους στη Φύση.
Aπό τα Ανω Tρίκαλα προς το βουνό, έπειτα από περίπου ένα χιλιόμετρο, φθάνετε στο ιστορικό μοναστήρι του Aγίου Bλασίου. H μονή χτίστηκε γύρω στα 1400 στην περιοχή όπου, σύμφωνα με την παράδοση, βρέθηκε η θαυματουργός εικόνα του Aγίου. Aπό τη γεμάτη λουλούδια αυλή της έχετε μια υπέροχη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Σύθα και στα χωριά των Tρικάλων (Mάννα, Στύλια, Παναρίτι). Nα σημειωθεί ότι η εξαιρετικής ομορφιάς περιοχή του όρους Kυλλήνη προσφέρεται για πεζοπορία.
Aπό τα Tρίκαλα έχετε δύο επιλογές: να συνεχίσετε με τον νέο ασφαλτόδρομο προς Kαρυά και από εκεί για Eυρωστίνη ή Tαρσό (βλέπε προηγούμενη διαδρομή) ή να επιστρέψετε προς Mάννα και Παναρίτι, με κατεύθυνση νότια, τη λίμνη της Στυμφαλίας.