Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Εορταστική αβεβαιότητα στους εργαζόμενους της "Ολυμπίας Οδού"


Απολύσεων συνέχεια αναμένεται να έχουμε, το επόμενο διάστημα στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο θέλει σιγά-σιγά να «απαλλαγεί» από τους παλιούς εργαζομένους για να τους αντικαταστήσει με καινούργιους, που θα δουλεύουν με τους όρους του νέου πολυνομοσχεδίου.
Η αρχή της μείωσης τους προσωπικού έγινε την περασμένη Πέμπτη, οπότε και απολύθηκε ένας εργάτης, ενώ την επόμενη μέρα την πόρτα της εξόδου είδαν 25 ακόμα συνάδελφοί του.
Κύκλοι του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας εκτιμούν πως σε λίγες μέρες οι «αποχωρήσεις» εργαζομένων θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας. Υποστηρίζουν μάλιστα πως δεν αποκλείεται να φθάσουν ακόμα και τις 1.000 καθ’ όλο το μήκος της οδού, από την Κόρινθο έως και την Τσακώνα.
Από την πλευρά της πάντως η εργοδοσία επικαλείται προβλήματα στην ομαλή ροή της χρηματοδότησης η οποία δεν της επιτρέπει να «τρέξει» τις εργασίες με τον επιθυμητό ρυθμό.
Το κατά πόσο οι πληροφορίες που έχουν στην διάθεσή τους οι συνδικαλιστές θα επαληθευθούν ή όχι θα φανεί άμεσα, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι απολύσεις να συνεχιστούν και μέσα στην περίοδο των εορτών.

korinthiaki.gr