Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Παραιτήθηκε ο Πατέρας, "Ορφάνεψε" το τριφύλλι!

Πάει ο Βγενόπουλος , δεν γυρίζει πίσω ο Τζίγγερ

Ο Νικόλας Πατέρας παραιτήθηκε από την προεδρία του Παναθηναϊκού και η ομάδα παραμένει στην κυριολεξία... ορφάνη, μετά και την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο απερχόμενος πρόεδρος τόνισε πως δύο είναι οι λόγοι που τον ωθούν στην αποχώρηση, η οικειοθελής απομάκρυνση του Βγενόπουλου αλλά και τα επεισόδια των οπαδών της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια. "Δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για να συνεχίσω να είμαι πρόεδρος στον Παναθηναϊκό", είπε χαρακτηριστικά.
Την Πέμπτη (23/12) νέο ΔΣ για την εκλογή νέου προέδρου, σε περίοδο ακυβερνησίας μπαίνει ο Παναθηναϊκός, ο Πατέρας πρότεινε τον Αδαμάντιο Πολέμη ως νέο πρόεδρο, αλλά και τον Θανάση Γιαννακόπουλο, που αρνήθηκε. Παράλληλα ο Πατέρας τόνισε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει οικονομικό πρόβλημα και πως ο νέος πρόεδρος θα έχει στη διάθεσή του 20 εκατ. ευρώ με το νέο έτος...
«Μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και την παραίτηση του κυρίου Βγενόπουλου δεν συντρέχει κανένας λόγος για να βρίσκομαι στην προεδρία. Υπάρχει θέμα ενότητας. Οι υπόλοιποι μέτοχοι μου ζήτησαν να παραμείνω αλλά όπως σας είπα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος. Όταν κάποια πράγματα δεν λειτουργούν όπως θέλω δεν μπορώ να παραμείνω».
Και συνέχισε: «Από την πλευρά μου πρότεινα τον κ. Αδαμάντιο Πολέμη και θα γίνει νέο Δ.Σ την Πέμπτη. Μου είπε ότι θα το σκεφτεί. Πρότεινα και στον Θανάση Γιαννακόπουλο αλλά όπως και το καλοκαίρι αρνήθηκε. Είναι θέμα διάθεσης για το ποιος θα είναι νέος πρόεδρος».
Για τη σχέση του με τον κόσμο είπε: «Είχαμε μια άψογη σχέση με τους φιλάθλους, υπήρξε μεγάλη στήριξη στη διετία αυτή των φιλάθλων προς τη διοίκηση και μένα και αυτό ήταν το κεντρικό συστατικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του πληρωμένους, έναν πολύ καλό προπονητή, αρκετά χρήματα στα ταμεία της και αρκετούς επιχειρηματίες που αν θέλουν μπορούν να προσφέρουν. Ο σύλλογος έχει ελάχιστες υποχρεώσεις και στα ταμεία του γύρω στα 20 εκατ. ευρώ. Τι θα κάνει ο νέος πρόεδρος είναι δική του δουλειά. Χρήματα υπάρχουν και ο πρόεδρος που θα αναλάβει ξέρει ακριβώς τι πρέπει να γίνει και πρέπει να το υλοποιήσει. Εύχομαι να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τους φιλάθλους. Είμαι ευγνώμων στον κόσμο. Δεν υπήρχε περίπτωση χωρίς τη βοήθειά του να πάρουμε το νταμπλ πέρυσι. Χρειάζεται η στήριξη του κόσμου».
Τέλος, στο ερώτημα αν φοβάται πως οι διοικητικές εξελίξεις μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ομάδα, απάντησε: «Πιστεύω πως η ομάδα θα επηρεαστεί θετικά. Χρειαζόμαστε ένα δυνατό ηλεκτροσόκ. Ίσως είναι ευεργετικό αυτό που συμβαίνει στην ομάδα μας».

«Δεν γυρίζω στον Παναθηναϊκό»Οι αποχωρήσεις των Πατέρα και Βγενόπουλου από τα κοινά του Παναθηναϊκού έφεραν στο προσκήνιο και πάλι την επανενεργοποίηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην ομάδα, αλλά ο Τζίγγερ με δήλωσή του προς τα μέλη του ΔΣ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο: «Η οικογένειά μου και εγώ παραμένουμε σταθεροί στην απόφαση να μη μετέχουμε στη διοίκηση και να μην κατέχουμε το πλειοψηφικό πακέτο».

Sportnet.gr