Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η ήττα του Αστέρα από τον ΠΑΣ Κλένια

Στο γήπεδο του Σολομού ο Αστέρας Δερβενίου ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Κλένια με σκορ 3 – 1, σ’ έναν αγώνα που έγινε κάτω από περίεργες συνθήκες.

Στο 67’ και ενώ ο Αστέρας βρισκόταν πίσω στο σκορ, το αποτέλεσμα ήταν 2 – 1 με υποψία οφσάιντ στο δεύτερο τέρμα του ΠΑΣ Κλένια και με 10 παίκτες λόγω δίκαιης αποβολής του Βορινιώτη με σωστή δεύτερη κίτρινη κάρτα - η πρώτη δόθηκε για διαμαρτυρία – και με το κλίμα του αγώνα με το μέρος γιατί μόλις είχε μειώσει το σκορ και πίεζε για την ισοφάριση, φίλαθλος του Αστέρα (!!) λογομάχησε με τον Ζήση και τον ανάγκασε (πολύ κακώς βέβαια για τον Ζήση) να κινηθεί εναντίον του εξερχόμενος του αγωνιστικού χώρου. Ο Ζήσης αποβλήθηκε και ο Αστέρας συνέχισε με 9 παίκτες. Και παρόλα αυτά, ακόμα και με 9 παίκτες πίεζε για την ισοφάριση, δεν του δόθηκε πέναλτι σε γκρέμισμα του Πιλιαφά μέσα στην περιοχή – ο αντίπαλος δεν πήγε στην μπάλα, αλλά πάνω στον Πιλιαφά- και έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Τσιπά, η κεφαλιά του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ. Δέχτηκε το τρίτο τέρμα στο 87΄ όταν οι παίκτες του είχαν κουραστεί από την υπερπροσπάθεια. Στο προηγούμενο διάστημα, ο Αστέρας είχε δύο δοκάρια και γενικά στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο. Όλα αυτά, όμως, μετά το πρώτο τέρμα του ΠΑΣ Κλένια, γιατί μέχρι τότε ο Αστέρας κρατούσε παθητικό ρόλο. Απ’ ότι φαίνεται, από τις 12 πρώτες αγωνιστικές, ο Αστέρας πρέπει να δεχτεί τέρμα για να παθιαστούν οι παίκτες του !

Στο 15΄ο ΠΑΣ Κλένια κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του Αστέρα στον άξονα του τέρματος. Οι παίκτες του το εκτέλεσαν, αλλάζοντας τρεις πάσες ανενόχλητοι (!!) και αμαρκάριστος Μπαστούνης με συρτό σουτ “δοκάρι και μέσα” πέτυχε το πρώτο τέρμα της ομάδας του, το 1 – 0. Ακολούθησε ένα σφυροκόπημα του Αστέρα που στο 20’ είχε δοκάρι όταν η κεφαλιά του Βορινιώτη, σε φάουλ του Μετεβελή, με τον τερματοφύλακα Γκίκα του ΠΑΣ Κλένια εξουδετερωμένο, βρήκε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού. Στη συνέχεια ο Δάνης και ο Πιλιαφάς είχαν από ένα καλό σουτ λίγο άουτ, ενώ ο ΠΑΣ Κλένια, στο διάστημα αυτό, δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος. Στο 44’ ο Μετεβελής κτύπησε φάουλ, από καλή θέση κοντά στην μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκίκα.

Το β’ μέρος του αγώνα τα είχε όλα. Ένταση, τέρματα, αποβολές, δοκάρια και γενικά κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Στο 55’ ο ΠΑΣ Κλένια, που και πάλι ξεκίνησε καλύτερα από τον Αστέρα, πέτυχε το 2 – 0 με περιπετειώδη τρόπο. Ο Μπαλάφας ξεκίνησε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα, όπου ο Ρουμελιώτης έπεσε στα πόδια του και απέκρουσε τη μπάλα. Αυτή κτύπησε στα πόδια του προστρέχοντος Ρούτση και ξανακτυπώντας πάνω στον Μπαλάφα πήρε φάλτσα και περνώντας πάνω από τον πεσμένο στο έδαφος Ρουμελιώτη, πήρε πορεία για τα δίκτυα. Το 2 – 0 ήταν γεγονός, παρά τις χλιαρές διαμαρτυρίες του Αστέρα για το οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 60’ δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βορινιώτης, που έκοψε με σκληρό φάουλ τον επελαύνοντα Μπαλάφα (πλήρωσε με το χειρότερο τρόπο την πρώτη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε αδικαιολόγητα για διαμαρτυρία). Στο 64’ ο Δάνης κοντράρισε έξυπνα τον τερματοφύλακα Γκίκα σε μια επιστροφή της μπάλας και ο Πιλιαφάς, που τη δέχτηκε, πέτυχε ένα εύκολο τέρμα σε κενή εστία. Ο αγώνας πήρε φωτιά, μιας και οι παίκτες του Αστέρα, αν και λιγότεροι στρίμωξαν τους αντιπάλους τους που παρέπαιαν. Στο 74’ αποβλήθηκε ο Ζήσης και στο 78’ ο διαιτητής κ. Β. Αστερής αρνήθηκε το πέναλτι που έγινε στον Πιλιαφά ξεσηκώνοντας τον πάγκο του Αστέρα. Στο 82΄ο Τσιπάς έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ και οι παίκτες του ΠΑΣ Κλένια έχαναν και αυτοί ευκαιρίες, καθώς έβγαιναν στην περιοχή του Αστέρα με αριθμητική υπεροχή. Αλλά πότε ο Ρουμελιώτης και πότε ο Λαφαζάνος απέκρουαν. Μάλιστα στο 83’ ο Μπαλάφας είχε δοκάρι σε σουτ που επιχείρησε. Το τέλος στη διεκδίκηση των βαθμών έβαλε και πάλι ο Μπαστούνης με σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από κόρνερ και διαδοχικές αποκρούσεις της άμυνας του Αστέρα στα σουτ των επιθετικών του ΠΑΣ Κλένια, ανακουφίζοντας τους συμπαίκτες του.

Ο Αστέρας δεν έχασε μόνο τον αγώνα και τους αποβληθέντες παίκτες, αλλά με τη συμπεριφορά παικτών και παραγόντων αμαύρωσε την εικόνα που είχε σαν μια συγκροτημένη ομάδα. Οι γκρίνιες η έλλειψη αγωνιστικής πειθαρχίας και η κακή ψυχολογία είναι σίγουρο ότι θα του δημιουργήσουν ζητήματα. Η αγωνιστική ανάπαυση λόγω των εορτών ίσως τον βοηθήσει.

Ο διαιτητής κ. Β. Αστερής ελέγχεται κυρίως για το πέναλτι που δεν έδωσε και δευτερευόντως για το οφσάιντ του δευτέρου τέρματος του ΠΑΣ Κλένια, στο οποίο ευθύνεται η βοηθός κ. Μπαρούνη. Οι αποβολές ήταν σωστές, αλλά με τη διαιτησία του εκνεύρισε τους παίκτες του Αστέρα γιατί δεν ήταν ισόνομη και ως προς τους παίκτες του ΠΑΣ Κλένια. Και ο έτερος βοηθός κ. Παπανικολάου έκανε και αυτός αρκετά λάθη. Γενικά η διαιτησία ήταν προβληματική.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης, Λαφαζάνος, Μετεβελής, Ρούτσης, Βορινιώτης, Νιάνγκ, Ζήσης, Πιλιαφάς, Γερμάνοφ (60’ Κουτρούλης), Τσιπάς, Δάνης.

sterasderveniou.gr