Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Έκρυθμη η κατάσταση στην Πάτρα με οπλισμένους μετανάστες


Μια μέρα μετά τις χθεσινές συμπλοκές μεταναστών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και η κατάσταση αυτή την ώρα στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα είναι έκρυθμη. Όλοι οι άνδρες της αστυνομίας Πατρών έχουν σπεύσει στο σημείο προσπαθώντας να απωθήσουν τους μετανάστες, οι οποίοι οπλισμένοι με πέτρες, μαχαίρια, σιδηρολοστούς και γκλομπς έχουν εμφανώς άγριες διαθέσεις.
Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Όθωνος Αμαλίας, ωστόσο οι εμπλεκόμενοι μετανάστες απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Λίγο μετά τις 8 σήμερα Παρασκευή το βράδυ μια ομάδα μεταναστών που ξεπερνά τα 200 άτομα έφυγε από την οδό Αθηνών και κατευθύνθηκε προς την Παπαφλέσσα. Ο κύριος όγκος των μεταναστών είναι Αφγανοί και Αφρικανοί χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα έχει απομονωθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις στην λιμενική περιοχή του Αγίου Ανδρέα και η άλλη ακριβώς απέναντι στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αγ.Ανδρέα.
Η ένταση που επικρατεί αυτή την ώρα είναι πολύ μεγάλη με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να περιφρουρήσουν το χώρο και να αποτρέψουν τη μια ομάδα να έρθει σε επαφή με την άλλη.
Είναι αναμενόμενο εάν κάτι τέτοιο συμβεί τα επεισόδια να είναι ανεξέλεγκτα.

thebest.gr