Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Οδηγίες για τις απαλλοτριώσεις της «Ολύμπιας Οδού»

Οδηγίες προς όλους τους ιδιοκτήτες εκτάσεων που απαλλοτριώνονται για την κατασκευή της ‘Ολυμπίας Οδού’, προκειμένου να λάβουν τα χρήματά τους χωρίς προβλήματα, έδωσε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Απόστολος Λιώσης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Με αφορμή την παρακατάθεση των χρημάτων των αποζημιώσεων για τους δικαιούχους στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ο κ. Λιώσης και τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, θεώρησαν σκόπιμο να ενημερώσουν τους πολίτες, γιατί πολλοί είναι αυτοί που ρωτούν πότε και πως θα λάβουν τα χρήματά τους.
Γιατί το σύνολο των χρημάτων μπορεί να έχει παρακατατεθεί, δεν θα φθάσει όμως τόσο εύκολα στις τσέπες των δικαιούχων, εάν δεν προηγηθεί η διαδικασία αναγνώρισής τους.

Χωρίς αναγνώριση δεν έχει χρήματα

Όπως εξήγησε χθες ο κ. Λιώσης, έχει γίνει η παρακατάθεση του συνολικού επιδικασμένου ποσού των χρημάτων, βάσει των αποφάσεων που έχει εκδώσει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας. Ωστόσο, οι δικαιούχοι, για να μπορέσουν να εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί, πρέπει να προβούν στη δικαστική διαδικασία αναγνώρισης δικαιούχων. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να παραστούν με τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους στα δικαστήρια, όταν θα γίνουν οι συγκεκριμένες δίκες, για να επισφραγιστεί η αναγνώριση.
«Οι δικαιούχοι πρέπει να προστρέξουν στους δικηγόρους τους, διαφορετικά δεν μπορούν να λάβουν τα χρήματά τους. Οι δικηγόροι, σύμφωνα με την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου, δεν θα εισπράξουν αμοιβές , όπως έγινε με τη διαδικασία καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδος, όπως θα γίνει και με τη διαδικασία του Εφετείου για τον καθορισμό των οριστικών τιμών»
επεσήμανε ο κ. Λιώσης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναγνώρισης δικαιούχων, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 40% των χρημάτων και με τον καθορισμό των οριστικών τιμών από το Εφετείο, θα λάβουν και το υπόλοιπο 60% των χρημάτων.

Ανήκουν πλέον στο Δημόσιο

«Με την παρακατάθεση των χρημάτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνετελέσθη η απαλλοτρίωση και οι ιδιοκτησίες ανήκουν πλέον, είναι στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου και έχουν εγκατασταθεί οι κατασκευάστριες εταιρείες.Κατά συνέπεια, οι δικαιούχοι πρέπει να επιτρέψουν σε όλα τα συνεργεία να προβούν σε κατασκευαστικές ενέργειες και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μπορούν να εμποδίσουν τα συνεργεία. Ο Δικηγορικός Σύλλογος συνεργάζεται με την κατασκευαστική εταιρεία ‘ΤΕΡΝΑ’, προκειμένου να επιλύονται διάφορα μικροπροβλήματα» εξήγησε ο κ. Λιώσης, ο οποίος καλεί τους δικαιούχους να επισκεφθούν τους δικηγόρους τους και να τους εφοδιάσουν με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναγνώρισης.

Μαρία Καραμπάτση(karabatsimaro@yahoo.gr)