Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο;...




Με την αγωνία μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης στις 20 Μαρτίου - 7 Απριλίου, περνούν το «κατώφλι» του 2011, τα κόμματα και οι βουλευτές. Όλοι προετοιμάζονται για πρόωρες εθνικές εκλογές. Φυσικά εκλογές θα γίνουν μόνο  εάν η «τρόϊκα» το επιτρέψει και θα το επιτρέψει μόνο εάν τα μέτρα είναι τόσο επώδυνα, ώστε να απαιτείται η αναβάπτιση της κυβέρνησης με την εμπιστοσύνη του λαού, μέσα από μία νέα εκλογική αναμέτρηση. Πάντως από την ψήφιση του προϋπολογισμού και μετά,  η κυβέρνηση διαρρέει προς τους βουλευτές της ότι δεν αναμένονται εξελίξεις πριν από τον Απρίλιο, προκειμένου να τους καθησυχάσει ότι δεν θα εφαρμοστεί η «λίστα»...
Η ΝΔ, θεωρεί ότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και προετοιμάζεται για εσωκομματική αναδιάρθρωση μάχης.
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ δηλώνει σαφώς ότι το 2011 έρχονται εκλογές, ενώ  ο πρόεδρος του κόμματος κ. Καρατζαφέρης, θεωρεί  ότι «o κ. Παπανδρέου, μπορεί να μπει στον πειρασμό να πάει σε εκλογές με λίστα, μέχρι τις 4 Απριλίου. Θα "κλωνοποιήσει" με αυτό τον τρόπο την ομάδα του, και θα την ισχυροποιήσει».
Η κ. Παπαρήγα έχει επίσης δηλώσει ότι δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προσφύγει στην κάλπη για να περάσει τα νέα ακόμη πιο επώδυνα μέτρα και ότι το κόμμα δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί, ενώ ΣΥΝ, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι Πράσινοι και Δημοκρατική Συμμαχία, συγκροτούν τις δυνάμεις τους σε διάταξη μάχης.
Το εάν θα γίνουν εκλογές ή όχι, το γνωρίζει μόνο ο πρωθτυπουργός. Το Μαξίμου με διαρροές επιχείρησε να σταματήσει τον προεκλογικό πανικό της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ για εκλογές με λίστα
Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να θεωρεί εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών μέσα στο 2011, και μάλιστα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. «Είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Οι επόμενες 100 ημέρες είναι κρίσιμες» γράφει το «Βήμα» ότι υποστηρίζουν στελέχη του κόμματος και προσθέτει ότι ο κ. Σαμαράς προσανατολίζεται στο να λάβει η αναμέτρηση τη μορφή μονομαχίας μεταξύ αρχηγών και προσωπική αντιπαράθεση Σαμαρά - Παπανδρέου.

eklogika.gr