Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΜΕ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



ΠΗΓΗ:KORINTHIAN NEWS

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Μπεγλίτη καθώς και πλήθους πολιτικών παραγόντων της Κορινθίας καθώς και πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κιάτο, η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κκ. Διονύσιος ευχήθηκε στον κ. Σταματόπουλο να έχει δύναμη ώστε να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στους πολίτες μέσα από τη νέα του θέση!
Ο Δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού δήμου, Σπύρος Σταματόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι πολλές οι ανάγκες του νέου διευρυμένου Δήμου, ενώ επεσήμανε ότι η προτεραιότητα θα δοθεί στην τεχνική και οικονομική οργάνωση. Ο ίδιος τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση των Δήμων είναι δύσκολη καθώς εδώ και καιρό το κράτος χρωστά χρήματα που έπρεπε να δοθούν μέσω του ΕΣΠΑ στα Δημοτικά Ταμεία. Ωστόσο επεσήμανε ότι με διάθεση για σκληρή δουλειά τα προβλήματα θα ξεπεραστούν, ενώ τόνισε πως απαιτείται ενότητα και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών προκειμένου να επιτευχθεί το δύσκολο έργο των νέων καλλικρατικών Δήμων.

Για την τελετή της ορκωμοσίας και το έργο που καλείται να επιτελέσει ο νέος Δήμαρχος της περιοχής σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, μίλησε σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης. Ο ίδιος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Σπύρο Σταματόπουλο, για τον οποίο τόνισε ότι η μεγάλη του εμπειρία στην αυτοδιοίκηση θα τον βοηθήσει στο έργο του, ενώ επεσήμανε ότι ο ίδιος θα είναι στο πλευρό του νέου Δημάρχου αλλά και των διαμερισματικών και τοπικών συμβούλων παρεμβαίνοντας από την θέση του στο Υπουργικό Συμβούλιο και στην Βουλή όπου κρίνεται απαραίτητο. Παράλληλα ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι η συνεργασία και η συμβολή όλων των θεσμικών παραγόντων της χώρας, τόσο σε επίπεδο κεντρικής όσο και τοπικής διοίκηση πρέπει να είναι καθοριστική για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα το 2011, αλλά και για να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική ανάπτυξης στην περιοχή μας.

Καταγγέλλοντας την επιλογή του χώρου του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Κιάτο για την τέλεση της ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σικυωνίων, ο Σωτήρης Παπαδημητρίου, ο δημοτικός σύμβουλος που αναδείχθηκε από τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν παρέστη στην τελετή της ορκωμοσίας. Ο ίδιος ανακοινώνοντας την αντίρρηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την επιλογή του χώρου κατηγόρησε μέσα από τις δηλώσεις του τον νέο Δήμαρχο της περιοχής κ. Σπύρο Σταματόπουλο ότι επιδεικνύει αδιαφορία για την μειοψηφία αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την μέχρι τώρα στάση του κ. Σταματόπουλου απέναντι στην μειοψηφία και επί της θητείας του ως δημάρχου Φενεού. Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο νέος Δήμαρχος ήταν ενήμερος εδώ και μέρες για την αντίρρηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ωστόσο αποφάσισε να μην αλλάξει τον χώρο τέλεσης της Ορκωμοσίας. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε: «Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σπ. Σταματόπουλος, εκλεκτό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πριν καλά –καλά ξεκινήσει η θητεία του, καταπατώντας προκλητικά ακόμα και τους νόμους της κυβέρνησης του κόμματός του, δηλαδή του νόμου 3852/2010 που δεν κάνει λόγο για θρησκευτική ορκωμοσία, κάνει ένα βήμα παραπέρα και αντί να χρησιμοποιήσει το Δημοτικό κατάστημα ή άλλο πρόσφορο χώρο που υπάρχει στο Κιάτο, μας οδηγεί στην κεντρική εκκλησία του Κιάτου, για την τελετή – φιέστα. Είναι πρωτόγνωρη και απαράδεκτη ενέργεια καθώς και αυθαίρετη, μακριά από τα άρθρα 50 και 52 του νόμου 3852, δηλαδή του Καλλικράτη. Την αντίθεσή μας αυτή, του την γνωρίσαμε νωρίτερα και μπορούσε να αλλάξει το χώρο τέλεσης της ορκωμοσίας, ώστε η Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ, να τοποθετηθεί και να καταχωρηθούν οι όποιες δηλώσεις της μέσω του εκλεγμένου δημοτικού της συμβούλου, στο πρακτικό της ορκωμοσίας. Ο κ. Δήμαρχος προκλητικά μας αγνόησε αλλά το κυριότερο από την ενέργειά του αυτή, είναι ότι ξεκινά την προσφιλή του μέθοδο την οποία γνωρίζουμε ως τωρινός Δήμαρχος του Φενεού και της απαξίωσης τόσο των συμβούλων της μειοψηφίας, αλλά και της πλειοψηφίας. Εμείς θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού και δεν θα παραστούμε σε αυτού του είδους την τελετή ορκωμοσίας. Θα προτιμήσουμε να πάμε στο Δημαρχείο. Ας είναι το 2011 χρονιά αναγέννησης του λαϊκού κινήματος για τις δύσκολες μέρες που έρχονται».

Την απάντησή του έδωσε μέσα από δηλώσεις του ο κ. Σπύρος Σταματόπουλος ο οποίος επεσήμανε ότι υπάρχει και η ορκωμοσία που τελείται στο Δημαρχείο προκειμένου να ορκιστεί και ο Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ υποστήριξε ότι δεν προσπάθησε να δώσει κανένα θρησκευτικό ή πολιτικό μήνυμα επιλέγοντας τον Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος για την εκδήλωση.