Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Αιγιάλειας .

Πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου η ορκωμοσία της πρώτης δημοτικής αρχής Αιγιάλειας και του πρώτου της Δημάρχου , Στάθη Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον απερχόμενο Δήμαρχο Αιγίου Απόστολο Καραφωτιά στην αρχή του έτους.
Η τελετή ορκωμοσίας έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιου, ο οποίος ευχήθηκε « ενεργητικότητα μεγάλη και αποτελεσματικότητα στο έργο σας, για το καλό όλων μας, καλή δύναμη και καλή δουλειά» στη νέα Δημαρχιακή Αρχή του διευρυμένου Δήμου.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κατά την ομιλία του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξης:
«Η Αιγιάλεια ανέθεσε σε μας να τη διοικήσουμε. Ορκιζόμαστε να τηρούμε πίστη στην πατρίδα και ιδιαίτερη πατρίδα για μας είναι η Αιγιάλεια, Σ’ αυτόν λοιπόν πρώτα από όλα πρέπει να πιστέψουμε. Να υπακούμε στο Σύνταγμα και στους Νόμους. Δεν υπακούαμε μέχρι σήμερα στο Σύνταγμα και στους Νόμους. Δεν κάναμε ότι έλεγαν οι νόμοι. Γι’ αυτό είμαστε στο σημείο το οποίο είμαστε. Κι ακόμα να τηρώ τα καθήκοντά μου τίμια και ευσυνείδητα. Η μεν τιμιότης είναι το ένα, το οποίο έδειξε ότι μας διοίκησαν, στην Ελλάδα εννοώ, άνθρωποι οι οποίοι δεν πίστευαν στα αγαθά της τιμιότητας, στην αλήθεια και δεν τήρησαν τα καθήκοντά τους όπως έπρεπε. Η πολιτική, άφησε ένα τεράστιο κενό, το οποίο όλοι εμείς καλούμαστε στον τόπο μας, αυτό το κενό να το συμπληρώσουμε. Έχουμε γνώση ότι αναλαμβάνουμε σε μια δύσκολη συγκυρία. Γνωρίζουμε ότι εποχές δεν είναι οι καλύτερες, οι ευνοϊκότερες για εμάς. Το πρώτο εμπόδιο είναι οι πολλοί γίναμε ένας. Οι 30 αντιδήμαρχοι έγιναν 6-7. Οι έξι δήμαρχοι γίνανε ένας, και εμείς ο ένας και οι εφτά καλούμαστε να διοικήσουμε όλον αυτό τον τόπο τον οποίο πριν διοικούσε μια πλειάδα ανθρώπων.
Έχουμε ακόμα δυο δυσκολίες τεράστιες. Μία είναι οι υπηρεσίες οι οποίες πρέπει και να έρθουν στο κέντρο και να μείνουν εκεί σε ένα μέρος για να εξυπηρετείται ο πολίτης στο χώρο του, για να βρίσκει, να πληρώνει εκεί, να πάρει το πιστοποιητικό του χωρίς να χρειαστεί μια μέρα για να βγάλει ένα χαρτί. Η άλλη δυσκολία είναι να δεχθούμε υπηρεσίες τις οποίες δεν είχαμε ποτέ. Θεωρώ ότι είναι το πιο δύσκολο από όλα, γιατί αυτή τη στιγμή καλούμαστε να γίνουμε μια μικρή Νομαρχία, ένα μικρό Κράτος, χωρίς τις υποδομές, χωρίς το έμπειρο προσωπικό, χωρίς να έχουμε όλα αυτά που χρειάζονται για να γίνουμε μια μεγάλη-μεγάλη πολιτεία, που αν θα γίνουμε αύριο θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Δεν φοβάμαι ότι θα αποτύχουμε. Έχω ελπίδα στον άνθρωπο, έχω ελπίδα στον Αιγιαλέα.. Πιστεύω σε αυτή την περιοχή, πιστεύω σε αυτόν τον τόπο. Τον ομοιογενή δήμο, με ανθρώπους, από τη μια μεριά μέχρι την άλλη, με όχι πολλές διαφοροποιήσεις. Με τους ανθρώπους των Σελιανιτίκων που προέρχονται από τη Σελιάνα με τους Βαλιμήτες από τη Βαλιμή, με όλους τους άλλους που κατέβηκαν πιο κάτω κι όσους παραθερίζουν επάνω. Αυτός είναι ένας αμιγής πληθυσμός, τον οποίο εμείς καλούμαστε να τον διοικήσουμε
Αυτό το οποίο ζητώ από εσάς και πρώτος εγώ υπόσχομαι, είναι να σεβαστούμε τον άνθρωπο, να σεβαστούμε τον συμπολίτη μας, να σεβαστούμε το χρίσμα που μας εμπιστεύθηκαν όλοι οι Αιγιαλείς, να το διαχειριστούμε με εντιμότητα. Πάνω από όλα θα πρέπει να διοικήσουμε με γνώμονα την αλήθεια. Είναι το μόνο πράγμα που έλειψε από αυτό τον τόπο. Θα πρέπει να λέμε την αλήθεια για αυτά που μπορούμε και για εκείνα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Και ο κόσμος πιστεύω ότι θα σταθεί στο πλευρό μας. Αύριο να αισθάνεται και ο άνθρωπος της Ζαρούχλας, της Ακράτας, της Ζήριας ότι είναι πολίτης αυτού του ενιαίου δήμου. Και αυτό πρέπει να το δώσουμε εμείς να το καταλάβει με τις πράξεις μας πρώτοι, πηγαίνοντας εκεί και όχι ερχόμενοι εκείνοι εδώ. Αυτό θα αποτελέσει το στοίχημα για εμάς, για την αυριανή ημέρα