Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Τέσσερα γκολ και πολλά χαμόγελα στον αγώνα κατά της φτώχειας!




Στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», παρά τους χαλεπούς καιρούς που διάγει η χώρα μας, με την οικονομική κρίση και το ΔΝΤ, περισσότεροι από 30.000 Ελληνες φίλαθλοι έδειξαν την γαλαντομία τους, την ανθρωπιά και το μεγαλείο τους. Στήριξαν την προσπάθεια του Ζινεντίν Ζιντάν και του Ρονάλντο, συμβάλλοντας και αυτοί στην καταπολέμηση της φτώχειας.
Ο 8ος «αγώνας κατά της φτώχειας», φιλικό-θεσμός από το 2003 που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με πρωτοβουλία των δύο σούπερ-σταρ πρέσβεων Καλής Θέλησης του Οργανισμού, δεν μπορούσε να βρει καλύτερο αμφιτρύωνα.
Ο Ολυμπιακός φόρεσε το μανδύα του άψογου οικοδεσπότη, υποδέχτηκε μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και με τον αγώνα των επιλέκτων του (παλιών και νέων αστέρων) απέναντι στους φίλους Ζιντάν και Ρονάλντο (δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού) έστειλε παντού μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας, με τη συνδρομή των φιλάθλων που γέμισαν το φαληρικό γήπεδο.
Το τελικό σκορ, 2-2, ουδεμία σημασία είχε για κανέναν, καθώς η βραδιά ήταν εορταστική και σε τέτοιο παιχνίδι, υπάρχει πάντα νικητής, η αγάπη και η ενίσχυση προς όλους όσοι έχουν ανάγκη!
Το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη θα λάβει τις μισές εισπράξεις του Αγώνα, οι οποίες θα διατεθούν στην προσπάθεια για την παροχή βοήθειας στο λαό της Αϊτής, προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά τον τρομερό σεισμό, αλλά και στην ενίσχυση των πλημμυροπαθών του Πακιστάν.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός θα διαθέσει το μερίδιό του σε κοινωφελή ιδρύματα του Πειραιά, όπως η «Αργώ», η Ναυτική Ένωση Γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και μέσω της εκκλησίας στους φτωχούς και άστεγους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Και τα δύο αυτά προγράμματα περιλαμβάνουν προσπάθειες για τη μείωση μια ομάδας κοινωνικών προβλημάτων, από την ακραία φτώχεια, την πείνα και τις ασθένειες μέχρι την ανισότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
H γιορτή λεπτό προς λεπτό:
Ελάχιστα είναι τα άδεια καθίσματα στο γήπεδο. Από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη για να προλάβει όλος ο κόσμος να φτάσει στο γήπεδο, μιας και η κίνηση είναι απίστευτη γύρω από το «Γ. Καραϊσκάκης».
Στην ανακοίνωση των ονομάτων των δύο ομάδων άπαντες χειροκροτήθηκαν. Πανζουρλισμός έγινε για Τζόρτζεβιτς αλλά και τους Καρεμπέ, Ανατολάκη, Κοβάσεβιτς και Αλεξανδρή.
Οι φίλοι Ζιντάν-Ρονάλντο δεν έχουν τερματοφύλακα και θα αγωνιστεί μαζί τους ο Νικοπολίδης.
* Oπως τόνισε και στη συνέντευξη Τύπου, ο Ρονάλντο δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.
Παρών στη γιορτή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος
* O Βαγγέλης Μαρινάκης με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ χαιρετούν τους παίκτες των δύο ομάδων.
* Ο μόνος που δεν... επιδοκιμάστηκε ήταν ο Ελβετός διαιτητής, Μάσιμο Μπουζάκα.
Ο αγώνας αρχίζει. Για τον Ολυμπιακό η σύνθεση είναι η εξής: Μέγερι, Τουρέ, Γιαννακόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Νινιάδης, Καρεμπέ, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Κοβάσεβιτς. Για τους φίλους Ζιντάν/Ρονάλντο παίζουν οι Νικοπολίδης, Γουίλιαμ, Αλμπιόλ, Ντιαρά, Ρ. Ντε Μπερ, Φαν Μπρόκχορστ, Ζιντάν, Σα Πίντο, Ράπα, Ιλιε και Νούνο Γκόμες.
Ο Ροναλντο δηλώνει στον ΣΚΑΙ: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους Ελληνες. Είμαι συγκινημενος. Είναι σημαντικό που ο Ολυμπιακός και η Ελλάδα που μας υποδέχτηκαν. Αν και τραυματίας δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσω».
Η πρώτη εξαιρετική συνεργασία Γεωργάτου - Τζόρτζεβιτς προκαλεί ντελίριο και αποθέωση του «Geo» με συνθήματα για... τα κατορθώματά του στην Τούμπα.
Μία εξαιρετική ενέργεια του Ζιντάν καταχειροκροτείται, με τον «Ζιζού» να δείχνει ότι... παραμένει αέρινος.
* Υβριστικά συνθήματα κατά του Παναθηναϊκού αλλά και των κ.κ. Μπιτσαξή (υπάρχουν και πανό) και Πιλάβιου.
9' ΓΚΟΛ: Οι φίλοι Ζιντάν/Ρονάλντο προηγούνται με ωραία ενέργεια του Σα Πίντο μετά από πάσα του Φαν Μπρόνκχορστ.
Φάση από τα παλιά, με τον Τζόρτζεβιτς να βρίσκει τον Αλεξανδρή, αυτός να σουτάρει, τα δίχτυα να τραντάζονται (αλλά από την εξωτερική πλευρά) και τον κόσμο να πανηγυρίζει σαν γκολ!
* Σύνθημα στα χείλη των οπαδών ο πιο αγαπητός... παππούς, Σίνισα Γκόγκιτς! Σειρά παίρνουν Τζόρτζεβιτς και Γιάγια Τουρέ.
* Οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» αποθεώνουν ρυθμικά τους Κοβάσεβιτς, Καρεμπέ, Αλεξανδρή, Ανατολάκη, Γιαννακόπουλο... και συνεχίζουν με όλους τους υπόλοιπους.
* Αν και απών, ο Τζιοβάνι γνωρίζει την αποθέωση από τους οργανωμένους του Ολυμπιακού.
19' ΓΚΟΛ: 2ο γκολ για τους φίλους Ζιντάν/Ρονάλντο και πάλι με τον Σα Πίντο.
24': Τα χρόνια περνάνε, στη γιορτή πρέπει να παίξουν όλοι και έτσι Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Αλεξανδρής, Νινιάδης, Τουρέ, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Κοβάσεβιτς και Αμανατίδης αποχωρούν. Στις θέσεις τους περνούν Μήτρογλου, Νέμεθ, Ρ. Μπράβο, Γ. Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Λεάντρο, Γκαλίτσιος, Ουρτάδο και Ποτουρίδης.
27' ΓΚΟΛ: Ο Μήτρογλου πλασάρει άψογα τον... Νικοπολίδη και μειώνει σε 1-2 για τον Ολυμπιακό.
Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, από την πλευρά του, επισημαίνει: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να παίζουμε σε αυτό παιχνίδι και να φοράμε και πάλι την φανέλα του Ολυμπιακού».
* Μετά την αλλαγή του, ο Αμανατίδης δηλώνει στην τηλεόραση: «Το να επιστρέφεις σε ένα γήπεδο όπου έχεις ζήσει τόσα πράγματα, είναι εκπληκτικό. Ο κόσμος είναι τρομερός και ο στόχος επετεύχθη. Η εικόνα πήγε παντού και όλοι έμαθαν πως ο Ολυμπιακός θέλει και μπορεί να βοηθήσει».
* Η πρεμούρα του κόσμου για να δει τον αγώνα ήταν τεράστια. Κάποιος ξέχασε ανοικτά τα παράθυρα του αυτοκινήτου του και γι' αυτό καλείται από τα μεγάφωνα να κατέβει να τα κλείσει... Το «Γ. Καραϊσκάκης» σείεται από τα γέλια.
* Δεύτερη στιγμή «μαγείας» από τον Ζιντάν, φέρνει νέα αποθέωση από τον κόσμο.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώνεται μέσα σε καθολικό χειροκρότημα για τους 22 ποδοσφαιριστές.
Οπως πριν την έναρξη, έτσι και στο ημίχρονο προβάλλεται σποτάκι με μήνυμα του Ντιντιέ Ντρογκμπά κατά της φτώχειας. Το δεύτερο ημίχρονο αρχίζει.
50' ΓΚΟΛ: Με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ο Κώστας Μήτρογλου ισοφαρίζει σε 2-2 και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Σωκράτη Κόκκαλη, που είναι δίπλα-δίπλα στα επίσημα, το πανηγυρίζουν με χαμόγελα.
Ο Ζιντάν «χορεύει» τον Αβραάμ Παπαδόπουλο πριν χάσει την μπάλα, αλλά κερδίζει εντυπωσιακό χειροκρότημα.
Εδώ και ώρα οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν στήσει τη δική τους... γιορτή, χωρίς να λείπουν και (αχρείαστες)... αναφορές στην ελληνική πραγματικότητα.
* Ο Ρονάλντο δεν παίζει, λόγω τραυματισμού και έτσι βρίσκει την ευκαιρία να πάει στα επίσημα και να βγάλει φωτογραφία με τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Σωκράτη Κόκκαλη. Τα χαμόγελα... περισσεύουν.
Η λατρεία του κόσμου του Ολυμπιακού για τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς είναι τεράστια. Ακόμα και στην... προθέρμανση που κάνει για την ομάδα των Ζιντάν/Ρονάλντο, γνωρίζει καθολική αποθέωση. «Ντάρκο, αλάνι για πάντα στο λιμάνι».
Ο Γιαγιά Τουρέ ξανά στον αγωνιστικό χώρο, ως αντίπαλος πλέον του Ολυμπιακού.
Ο Ζιντάν αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά και είναι η πρώτη φορά που όλο το «Καραϊσκάκης» ήθελε όσο τίποτε άλλο να σκοράρει ένας αντίπαλος.
72': Ο Ζιζού παραχωρεί τη θέση του στον Κοβάσεβιτς και εισπράττει ένα ανεπανάληπτο standing ovation με καθολική αποθέωση.
Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ζαϊρί, Τοροσίδης, Ν. Παπαδόπουλος και Πάντελιτς παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός οι Νέμεθ, Μέγερι, Γκαλίτσιος, Ρ. Μπράβο, Λεάντρο και Ανατολάκης.
* Ο Καρεμπέ σηκώνεται για ζέσταμα, για τους... αντίπαλους και αποθεώνεται: «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Καρεμπέ, Καρεμπέ».
Ο Κοβάσεβιτς δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο ως παίκτης του Ολυμπιακού και οι οπαδοί του θέλουν να σκοράρει ως αντίπαλος! Ετσι, ο βοηθός που τον υποδεικνύει οφσάιντ... ακούει την γκρίνια του κόσμου!
Ο Καρεμπέ παίρνει τη θέση του Κοβάσεβιτς και οι δυο τους γνωρίζουν αποθέωση... αλά Ζιντάν!
ΛΗΞΗ: Ο αγώνας ολοκληρώνεται. Επίλεκτοι Ολυμπιακού - Φίλοι Ζιντάν/Ρονάλντο 2-2!