Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ραγδαία Ανατροπή: η ΝΔ μπροστά κατά 3,9% του ΠΑΣΟΚ σε Διαδικτυακή Ψηφοφορία


Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στη πρόθεση ψήφου κατά 3,9% του ΠΑΣΟΚ , σύμφωνα με τα αποτελέσματα Διαδικτυακής Ψηφοφορίας (21/12/2010) που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “VETO” , ενάμιση μήνα μετά από τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές , όπου το κυβερνών κόμμα είχε προβάδισμα μόνο 2% και ένα χρόνο μετά τις Εθνικές Εκλογές όπου τις είχε κερδίσει με διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων.

Τα αποτελέσματα της Διαδικτυακής Ψηφοφορίας:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 22,2%
ΠΑΣΟΚ 18,3%
ΚΚΕ 10,7%,
ΛΑΟΣ 4,4%
ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 3,5%
ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ 3,2%
ΣΥΡΙΖΑ 2,8%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,5%
Άλλο κόμμα 8,8%
Αποχή 12,8%
Λευκό /Άκυρο 6,4%
Δ.Ξ. /Δ.Α. 4,4%
Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία της φαίνεται ότι τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη , όσο και ο Φώτης Κουβέλης , με ποσοστά 3,5% και 3,2% που έλαβαν αντίστοιχα τα κόμματά τους κατά την Διαδικτυακή Ψηφοφορία , μπαίνουν στη Βουλή. Αντίθετα εκτός Βουλής μένει ο ΣΥΡΙΖΑ.

H βαθμολογία των Υπουργών

Οι χρήστες του διαδικτύου χάρισαν την χαμηλότερη βαθμολογία στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο , ο οποίος με άριστα το 10 , συγκέντρωσε μόλις 1,6 μέσο όρο βαθμολογίας στο σύνολο των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία και μέσω όρο 2,5 βαθμούς των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 60,2% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν καθώς και των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ «δώρισαν» στον κ. Πάγκαλο ένα στρογγυλό «0» ως προς την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητά του. Βέβαια από το πίνακα που η εφημερίδα δημοσιεύει , κανένας Υπουργός δεν «πιάνει» την βάση με άριστα το 10. Ελάχιστοι περιορίζονται στην ομάδα των μετεξεταστέων ενώ οι περισσότεροι μένουν στην ίδια τάξη. Τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην δημοσκόπηση συγκέντρωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λομβέρδος με 4,1 β. και τον ακολουθούν ο Υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 3,6 , ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με 3,3 , ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης και ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με 3 β. οι οποίοι συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα στην βαθμολογία των ψηφοφόρων της δημοσκόπησης. Πολύ χαμηλές επιδόσεις σημειώνουν οι υπόλοιποι Υπουργοί , με τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα με 2,1 β. να συντροφεύει τον κ. Πάγκαλο στις εσχατιές του βα θμολογίου.

Η Αξιολόγηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Στο σχετικό πίνακα προηγείται και εδώ καθαρά ο Ανδρέας Λοβέρδος με 42,8% , με δεύτερο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με 34, 4% ό οποίος ακολουθείται τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τη Φώφη Γεννηματά , τον Χάρη Καστανίδη και τον Γιάννη Ραγκούση. Προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Τηλέμαχος Χυτήρης , ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καχριμάκης με 8,5%, ο Θεόδωρος Πάγκαλος με 7,4% , ο Βουλευτής Κορινθίας και Αναπληρωρής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με 6,1% , η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , η Μιλένα Αποστολάκη ,ο Νίκος Αθανασάκης με 4,4% , ο Νίκος Σιφουνάκης, συνωστίζονται στις τελευταίες θέσεις , με τελευταίον ως προς την αξιολόγηση , τον Σωκράτη Ξυνίδη με 3,1%. Σε σχετική υψιλή θέση βρίσκεται ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγούρος με με 17,7% ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου με 17,2% και η Βάσω Παπανδρέου με 16%.

Η Αξιολόγηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

Στο σχετικό πίνακα αξιολόγησης , στο σύνολο των συμμετασχόντων στην ψηφοφορία προηγείται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 24,1%, με δεύτερο τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τ. Επίτροπο Σταύρο Δήμα. Ο Κορίνθιος πολιτικός λαμβάνει το 22,9% των ψήφων ενώ τον ακολουθεί με το 21,6% ο Κωστής Χατζηδάκης. Εντυπωσιακή είναι η παρουσία του Γιάννη Μανώλη, ο οποίος με 18% καταλαμβάνει ως προς την αξιολόγηση την τέταρτη θέση , ενώ ισχυρή με το 16,4% εμφανίζεται και η Μαριέττα Γιαννάκου στην Πέμπτη θέση του σχετικού πίνακα. Υψηλά ποσοστά αξιολόγησης και για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο , Πάνο Παναγιωτόπουλο και Κώστα Γκιουλέκα. Ισχνότατα ποσοαστά λαμβάνουν ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Τώρα ως προς το ποίον ή ποία πολιτικό εμπιστεύεστε περισσότερο ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνουν το 15,8% ο πρώτος και το 15,4% ενώ ακολουθούν ο Κώστας Καραμανλής με 8,9 % , η Αλέκα Παπαρήγα με 6,9% ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Πέτρος Τατούλης λαμβάνουν το 2,8% και το 1,8% αντίστοιχα. Αντίθετα η Άννα Διαμαντοπούλου με το 0,3% δεν φαίνεται να πείθει τπους ψηφοφόρους πολίτες
Τέλος οι ερωτηθέντες απάντησαν 42,1% πως ο «κανένας" είναι ο καταλληλότερος γιά πρωθυπουργός ,ενώ ισοψήφησαν με 17,9% έκαστος ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς , όπως με 4,3% Αλέκα Παπαρήγα και Γιώργος Καρατζαφέρης , ενώ τους ακολουθούν η Ντόρα Μπακογιάννη με 3,8% , ο Φώτης Κουβέλης με 2,5% και ο Αλέξης Τσίπρας με 2,1% ενώ δεν απάντησαν το 5,1%

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Η ανοιχτή διαδικτυακή Ψηφοφορία που έγινε από την ηλεκτρονική εφημερίδα «zougla.gr» άρχισε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και έληξε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου. Ψήφισαν 12.446 χρήστες του Διαδικτύου.
Το 83% των συμμετεχόντων είναι άντρες και το 17% γυναίκες. Το 54,2% ανήκει στην κατηγορία 25-44 ετών και το 36,3% στην κατηγορία 45- 64.
Ως προς το επίπεδο μόρφωσης τώρα, το 47% έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο και το 18% διαθέτει ανώτερη μόρφωση. Το 33% διαθέτει απολυτήριο Λυκείου..
Τέλος το 50,1% των συμμετεχόντων στην Διαδικτυακή Ψηφοφορία προέρχεται από την Περιφέρεια , το 40,9% διαμένει στην Αττική και το 9% στην περιοχή Θεσσαλονίκης.


ΠΗΓΗ : Πληροφορίες από εφημερίδα VETO