Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Πως θα τα φέρουν βόλτα με τα κακά οικονομικά του Ξυλοκάστρου;

Θα ορκιστεί το νέο συμβούλιο και σιγά-σιγά θα ηρεμήσουν τα πράγματα στο Ξυλόκαστρο.Βέβαια η ένσταση θα τρέχει στο εκλογοδικείο αλλά πλέον σχεδόν κανείς δεν περιμένει εντυπωσιακά πράγματα αφου οι καταστάσεις με τις μεταδημοτεύσεις δεν δόθηκαν..! Η νέα δημοτική αρχή στο συνολό της θα πρέπει πλέον να δεί τα προβλήματα που έχει μπροστά της και είναι τεράστια. Με δεδομένο οτι ο δήμος Ξυλοκάστρου έχει πολύ άσχημα οικονομικά και άδεια τα ταμεία του πρέπει να αναρωτηθεί κανείς για το μέλλον.Αν μάλιστα κάποιος προσθέσει στην κακή οικονομική κατάσταση του Ξυλοκάστρου και τον πρώην δήμο Ευρωστίνης που σύμφωνα με τα λεγόμενα των συνεργατών του κ.Κλαδούχου έχει χρέη και ανοίγματα τότε τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα.
Η συνένωση δύο προβληματικών ταμείων δημιουργεί ένα μεγαλύτερο και με μεγαλύτερα προβλήματα.
Ο κ. Κλαδούχος όπως και όλοι οι δήμαρχοι δεν έχει μπροστά του πολλές επιλογές. Το υπουργείο Εςσωτερικών το είπε ορθά κοφτά να μην περιμένουν τίποτα απο το κράτος οι δήμαρχοι.Πως άραγε θα καταφέρει ένας μεγάλος και με προβλήματα δήμος να καλύψει ακόμα και τις λειτουργικές του δαπάνες;
Πρόσφατα η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έκοψε τα κινητά του δημάρχου και των συνεργατών του λόγω οφειλής..!Η μόνη διέξοδος που έχει πλέον ο δήμαρχος είναι να βάλει τέλη για να μπορέσει να καλύψει τα ταμεία του δήμου και ιδιαίτερα της επιχείρησης ύδρευσης.
Τέλη που αναγκαστικά θα είναι μεγάλα και θα δημιουργήσουν κόστος στην δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία. Αλλά και με τα τέλη πάλι δεν είναι σίγουρο οτι θα μπορέσει να καλύψει και τις υποχρεώσεις των δανείων που τρέχουν..
Το σκηνικό του νέου δήμου θα είναι πλέον αναγκαστικά πολύ γκρίζο γιατί που θα βρεθούν τα λεφτά για έργα που έχουν ανάγκη τα χωριά και οι δύο μεγάλες πόλεις;
Εργα υποδομής που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής αλλά και να αναπτυχθεί ο τουρισμός απο τον οποίον ζεί η τοπική αγορά..!
Ερχονται πραγματικά δύσκολες μέρες για τον δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και αυτό το έχει πλήρως αντιληφθεί ο κ.Κλαδούχος που γνωρίζει καλύτερα απο τον καθένα την απόλυτη οικονομική κατάσταση των δύο δήμων.
Για να μπορέσει να κάνει βήματα τολμηρά που θα ελάφρυναν πιθανόν το πρόβλημα έχει ανάγκη απο την συναίνεση της αντιπολίτευσης αλλά αυτή φρόντισε μόνος του να την απομακρύνει πριν ακόμα ορκιστεί η νέα δημοτική αρχή..!
Το πιθανότερο σενάριο όπως και ο ίδιος δηλώνει είναι να μην κατέβει και πάλι υποψήφιος το 2014 αλλά μέχρι τότε μεσολαβούν τρία δύσκολα χρόνια που αν δεν πάνε όπως φαίνεται θα υποθηκεύσουν το μέλλον της περιοχής.
Επιπλέον θα στερήσουν απο τον ίδιο την υστεροφημία του και απο την παραταξή του κάθε μελλοντική προοπτική..!
Και σας έχουμε αποκαλύψει οτι έχει ήδη ξεκινήσει ο πόλεμος της επόμενης μέρας.
Ο Τάκης Ψαράκης μοιάζει το απόλυτο φαβορί απο τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά κανείς μην ξεχνά τον πρώην δήμαρχο Ευρωστίνης Νίκο Κουρτζή που θεωρείται βέβαιο οτι θα κάνει πάλι την προσπαθειά του.
Παράλληλα όμως έχει αρχίσει να τρέχει και μία ενδιαφέρουσα απο πολλές απόψεις γυναικεία υποψηφιότητα. Αυτή της κας Χριστίνας Καζάνη.
Απο τις τοποθετήσεις των νέων αντιδημάρχων και προέδρων θα φανεί ποιός έχει πάρει μετεκλογικά το πάνω χέρι στην Κίνηση Πολιτών αφού υπάρχουν και παρεμβολές απο στελέχη όπως ο κ. Μενούνος.
Τα πρόσωπα πάντα παίζουν τον ρόλο τους ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης που χρειάζονται αποφάσεις που έχουν κόστος.
Και στα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν πολλές τέτοιες αποφάσεις..!
Απο την αντιπολίτευση θα βρούν ισχυρή αντιπαράθεση αλλά και αυτοδιοικητικές γνώσεις που πολλές φορές θα τους φέρουν σε δύσκολη θέση.
Αν η ομάδα Κλαδούχου δεν μείνει ενωμένη τότε αναμένεται να συμβούν πολλά και περίεργα πράγματα.
Και είναι δύσκολο να μείνει ενωμένη αφου ο επικεφαλής δεν θα έχει την φιλοδοξία της επανεκλογής...
Αν ο καθένας τραβά τον δρόμο του για να κερδίσει πόντους προκειμένου να ηγηθεί τότε τα επόμενα χρόνια θα είναι εντελώς χαμένα για τον δήμο Ξυλοκάστρου..
Και όταν λέμε χαμένα εννοούμε οτι δενθα είναι εύκολο μετά να αναστραφεί το κλίμα και η κατάσταση.
Οποιος και αν είναι ο επόμενος δήμαρχος.
Ο κ. Κλαδούχος έχει μπροστά του δύο επιλογές. Η μία είναι να αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν και να ολοκληρώσει την θητεία του. Στην περίπτωση αυτή δεν αφήνει τίποτα πίσω του.
Η άλλη επιλογή είναι χωρίς το άγχος της επανεκλογής να κάνει βαθειές τομές για τον δήμο και να αφήσει στην άκρη το παρελθόν..
Μόνο έτσι και ο ίδιος θα μπορεί να πεί ότι διετέλεσε δήμαρχος και όχι απλά οτι υπήρξε...!

ΠΗΓΗ:diogenis-press.blogspot.com