Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κέρδισε τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας ο Πελοπίδας Καλλίρης


Ο Πελοπίδας Καλλίρης κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Απο τα αποτελέσματα συμπεραίνει κανείς πως επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη.Η παραταξή του ΔΗΚΙΟ πήρε 34,5% έναντι της ΠΑΣΚΟΣ που έλαβε το 33,9%.
Ήταν μια σημαντική νίκη για τον Κορίνθιο πολιτευτή Πελοπίδα Καλλίρη ,ο οποίος προηγήθηκε στην παραταξη του με πολύ μεγάλη διαφορά απο τον δεύτερο..
Στις αρχές του Ιανουαρίου θα συγκροτηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο εκτός απροόπτου θα είναι και πάλι πρόεδρος..

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Π. ΚΑΛΛΙΡΗΣΟ Πελοπίδας Καλλίρης γεννήθηκε το 1963 στο Βραχάτι της Κορινθίας. Μέχρι και την ενηλικίωσή του έζησε στην Κόρινθο και αποφοίτησε από το λύκειο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε στον Ιδιωτικό Τομέα. Από το 1989 έως το 2004 εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης & Επιμόρφωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας.
Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με το χώρο του συνδικαλισμού, με αρχή τα φοιτητικά του χρόνια όταν υπήρξε μέλος του Συμβουλίου της Σχολής του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Στη συνέχεια εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Έχει υπάρξει επίσης εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος του Προεδρείου. Το 2004 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και μέλος του Προεδρείου, καταλαμβάνοντας τη θέση του Οικονομικού Επόπτη του Οργανισμού. Στις 7 Μαΐου 2008 εξελέγη Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας


Η ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΥΝΧΑΙΡΕΙMe ανακοινωσή της η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας συγχαίρει την παράταξη της ΔΗΚΙΟ για τη σημαντική νίκη της στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Η θητεία του Κορίνθιου Πελοπίδα Καλλίρη στη θέση του Προέδρου του ΟΕΕ, την τελευταία τριετία, αποτελεί πλέον τη σπουδαιότερη βάση επάνω στην οποία θα δομηθεί ο ρόλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου τα επόμενα χρόνια. Στις εύθραυστες οικονομικές συνθήκες που δημιουργούνται, οι Έλληνες οικονομολόγοι επέλεξαν την πλέον αξιόπιστη λύση για την εκπροσώπησή τους.
Ευχόμαστε στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου καλή επιτυχία στο ρόλο της.