Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Οι παρεμβάσεις των βουλευτών και η δευτερολογία του Αντ. Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ.


«Αν υπάρχει ιδεολογικό ή συνειδησιακό ζήτημα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όμως , την κρίση της προσωπικής του στρατηγικής δεν θα την κάνει κανείς κρίση της παράταξης", τόνισε στη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της ΚΟ της NΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.
Επιπλέον έκανε λόγο για κρίση ηγεσίας στην ΕΕ, ενώ με αφορμή προτάσεις των κ.κ. Σταμάτη και Νικολόπουλου για ανοικτές πόρτες στο κόμμα, τόνισε ότι "η πόρτα μου είναι ανοικτή και είναι εχθρός μου, όποιος δεν ανοίγει πόρτες".
Με αφορμή παρέμβαση του Ευρ. Στυλιανίδη ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται με Εξεταστικές επιτροπές και ύβρεις απέναντι στη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι "κανείς δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί την παράταξη. Θα είμαστε απέναντι σταθερά".
Για την αποχή στις εκλογές ανέφερε ότι "μας βαθμολογεί ο πολίτης και θα συναντηθεί μαζί μας στις επόμενες εκλογές", ενώ ζήτησε από τους υποψηφίους στις τελευταίες εκλογές, νικητές και ηττημένους, (να δουν) τα αίτια της νίκης ή της ήττας τους.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα συνεδριάζει πιο συχνά η Κ.Ο.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης μιλώντας με δημοσιογράφους ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για άριστο, ενωτικό και φιλικό κλίμα.
"Καμία σχέση με αυτά τα οποία μας είχατε προετοιμάσει", συνέχισε και χαρακτήρισε πολύ σημαντική και θετική στιγμή για τη ΝΔ τη σημερινή συνεδρίαση.
 Το μήνυμα ήταν: "όλοι μαζί, μια γροθιά, να αντιδράσουμε στην πολιτική που κάνει κακό στον τόπο", σημείωσε.
Οι Παρεμβάσεις των βουλευτών
"Είναι αδιανόητο να ακούγεται αν ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει τη ΝΔ, το κόμμα που τον ανέδειξε και ο ίδιος το οδήγησε δύο φορές στην εξουσία", τόνισε την ομιλία της στην ΚΟ της ΝΔ η Ελίζα Βόζενμπεργκ. Πρόσθεσε επίσης ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για εκρηκτικό κλίμα στη συνεδρίαση. Σημείωσε δε ότι όποιος ήθελε να φύγει ήταν δικαίωμά του,αλλά είχε υποχρέωση να το κάνει πριν την ΚΟ.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών είπε ότι "μας ενώνει η αγάπη γι'αυτή την παράταξη και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την πληγώνει, να συκοφαντεί, να υπονομεύει το μέλλον".
Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για ανένδοτο αγώνα απέναντι σε κατοχή της πατρίδος. Έκανε δε λόγο για ιδιόμορφη κατοχή που επέβαλε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι είναι αντισυνταγματική η ψήφιση του μνημονίου με λιγότερες από 180 ψήφους. "Πρόκειται για σύμβαση που παραχωρεί εθνική κυριαρχία", τόνισε και κάνοντας λόγο για εθνική προδοσία είπε ότι δεν ξέρουμε αν αφορά τον εθνικό ορυκτό πλούτο της χώρας ή παραχώρηση εθνικής γής. Επίσης είπε ότι "αντιμετωπίζουμε πόλεμο από επαγγελματίες συμβούλους, όπως η εταιρεία του κ. Φλέσσα, που πήραν λεφτά από τα μαύρα ταμεία της siemens, είναι σύμβουλοι του ΔΝΤ και στο υπό ίδρυση κόμμα της κας Μπακογιάννη".
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  Αντώνης. Σαμαράς σε παρέμβασή του ζήτησε την άποψη των βουλευτών αν πρέπει οι τομεάρχες να εκλέγονται, κάτι με το οποίο συμφώνησε αμέσως ο Νίκος Νικολόπουλος. Ο βουλευτής Αχαίας μίλησε επίσης για κόμμα καπρίτσιου και σεβντά που δεν έχει καμία τύχη (αναφερόμενος στη "Δημοκρατική Συμμαχία").
Από την πλευρά του ο Γ. Κουμουτσάκος είπε ότι "όσοι δήλωναν στρατιώτες και στην πρώτη τουφεκιά εγκατέλειψαν δεν πρέπει να μας απασχολούν". Ούτε εκείνοι οι λίγοι που επιλέγουν τη φυγή, συνέχισε, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα τον Ιούνιο για την εξωτερική πολιτική κάνοντας λόγο για προώθηση ελληνοτουρκικής συμφωνίας.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι δύο βουλευτές που βρέθηκαν εκτός ΝΔ θυμίζουν τις δύο κόκκινες κάρτες στο τελευταίο παιχνίδι της Ρεάλ.
"Εξαιρετικοί παίκτες, αλλά μήπως πήραν οδηγίες από τον πάγκο;", αναρωτήθηκε με νόημα.
Ο Αλέξανδρος Κοντός είπε ότι απαιτείται εκλαϊκευση του πολιτικού λόγου και ανέφερε πως ήταν 10 χρόνια πριν όταν μπορούσαν στην ΚΟ να μιλήσουν οι βουλευτές
e-typos.com