Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη, καθώς και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», παρευρέθησαν στην παράδοση του νέου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης – Καλαμάτας το πρωί της 3ης Νοεμβρίου.
Ο κ. Τατούλης μιλώντας για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου στην κυκλοφορία εξέφρασε την ικανοποίησή του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σχέδιο δράσης του ανεξάρτητου συνδυασμού: «είναι μια προσπάθεια χρόνων για να κατασκευαστεί ένας ασφαλής οδικός κυκλοφοριακός άξονας, που ταυτόχρονα δίνει αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή. Η παράδοση του άξονα Τρίπολη – Καλαμάτα, μέχρι τα μέσα της ερχόμενης χρονιάς, αλλάζει τελείως το αναπτυξιακό τοπίο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δίνοντας συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε με χρήση του δικού μας σχεδίου δράσης να έχουμε αποκτήσει όλες τις απαραίτητες υποδομές, να υπάρξουν επενδύσεις και πολύ σύντομα να είμαστε στα πρότυπα μιας ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπου η τοπική της οικονομία θα αποτελεί παράδειγμα για τη χώρα μας να βγει από την κρίση που σήμερα έχει».

Νωρίτερα ο κ. Τατούλης επισκέφτηκε την ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης όπου συναντήθηκε με διάφορους επιχειρηματίες και εργαζόμενους στις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής. Συνομιλώντας μαζί τους για το στόχο του συνδυασμού που αφορά στην ανάδειξη μιας δημιουργικής κι εξωστρεφούς Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης τους διαβεβαίωσε ότι : «Η Νέα Πελοπόννησος θα άρει τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και θα σταθεί αρωγός στον εκσυγχρονισμό των προϊόντων ή των υπηρεσιών των επιχειρήσεων, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών και καινοτόμων δραστηριοτήτων. Παράλληλα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας μέσα από ένα υγιές μοντέλο ανάπτυξης και δημιουργίας πλούτου, με μακροπρόθεσμη προοπτική».
Το απόγευμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφτηκε το ξενοδοχείο SPARTA INN στην Σπάρτη όπου έδωσε την τελευταία προεκλογική ομιλία του στο νομό Λακωνίας.