Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η δραστηριότητα του Δημήτρη Δρακου


Αυτή την στιγμή ο Δημ. Δράκος μιλάει στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Κόρινθο.
ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ, ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗTην Πέμπτη 4/11, θα παραμείνει στην Τρίπολη το πρωί, προκειμένου να έχει σειρά συσκέψεων και συνεργασιών με το εκλογικό του επιτελείο και να δώσει συνεντεύξεις σε περιφερειακά ραδιόφωνα. Λίγο μετά το μεσημέρι θα μεταβεί ξανά στην Κόρινθο για περιοδεία στην αγορά της, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και νυν νομάρχη Νίκο Ταγαρά, ενώ το απόγευμα θα βρίσκεται και πάλι στην Τρίπολη.
Στις 8.00 μ.μ. πραγματοποιεί ομιλία στη Μεγαλόπολη, στο Πνευματικό Κέντρο.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΔΡΩΝΗΣ
Στην παράδοση του τμήματος της διάβασης του Καλογερικού στον άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας – Λεύκτρου Σπάρτης παρευρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 3/11, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης.
Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ο Δ. Δράκος αναφέρθηκε στην συνολική υπόθεση κατασκευής και παράδοσης του άξονα, χαρακτηρίζοντάς τον «μάνα όλων των έργων, που θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης, για ολόκληρη την Περιφέρεια και θα διευκολύνει στην μελέτη και στην πραγμάτωση και άλλων αναπτυξιακών έργων», ενώ σχολίασε με θετικό τρόπο την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης. Ο Δ. Δράκος παρατήρησε ακόμη ότι με βάση τις στενές οικονομικές δυνατότητες που ορίζει η οικονομική κρίση, αλλά και του χρόνου που έχει χαθεί για την φροντίδα και την ενίσχυση των υποδομών, πρέπει «να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της συγκοινωνίας του ελληνικού νότου, αλλά και πολλών άλλων περιοχών της πατρίδας μας, με βάση αυτή τη νέα φιλοσοφία». Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή και στο έργο του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά, τονίζοντας «το ρόλο της ισχυρής παρέμβασής του για την ανακαίνιση και την ένταξη ολόκληρου του άξονα, δηλαδή από την Κόρινθο στην Τρίπολη, από την Τρίπολη στην Καλαμάτα και από το Λεύκτρο στη Σπάρτη».

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣΝωρίτερα οι Δ. Δράκος και Κ. Μανδρώνης είχαν επισκεφθεί το ΙΚΑ Τρίπολης, όπου συναντήθηκαν με το διοικητικό, υπαλληλικό και επιστημονικό προσωπικό, καθώς και με πολίτες. Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα του κλάδου της κοινωνικής ασφάλισης,ενώ ο Δ. Δράκος υπογράμμισε ότι «σε εποχές μίας τέτοιας ποικιλόμορφης και πολυεπίπεδης ανασφάλειας όπως αυτής που βιώνει ο λαός μας σήμερα, η διαφύλαξη και προστασία του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι το μοναδικό απάγκιο στο οποίο μπορεί να βρει ανακούφιση ο πολίτης». «Δεν είναι επιτρεπτή καμιά ανασφάλεια στην Ασφάλιση, γιατί αποτελεί την κορωνίδα ανάμεσα στα κοινωνικά μας κεκτημένα, για τα οποία έδωσαν γενναίους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες γενιές Ελλήνων» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι «η νέα αιρετή διοίκηση, θα αποτελέσει ένα γερό και αδιαπραγμάτευτο στήριγμα, τόσο σε ότι αφορά το ζήτημα της δημόσιας παροχής υπηρεσιών υγείας, όσο και στον τομέα της άκησης κοινωνικής πολιτικής γενικότερα».
Το πρωί της Τετάρτης 3/11 ο Δ. Δράκος παραχώρησε ζωντανή συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» της ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Ρίτσα Μπιζόγλη και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΕΡΑ Τρίπολης και SuperFM.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣΤο βράδυ της Τρίτης 2/11, ο Δ. Δράκος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη του Κιάτου και ανοικτή ομιλία μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, νυν νομάρχη, Νίκο Ταγαρά.
Μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένων, ο Δ. Δράκος αναφέρθηκε σε σημαντικά κομμάτια του προγράμματος του συνδυασμού του για μία Δυνατή Πελοπόννησο. Μιλώντας συγκεκριμένα για τα αγροτικά, ανέφερε ότι «από την 1η Ιανουαρίου 2011, που αναλαμβάνουμε την Περιφερειακή Αρχή με την εντολή τη δική σας, θα συστήσουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής».
Επιπλέον, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεσμεύτηκε να καταστήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου Κέντρο Τεχνολογίας, Κέντρο Τεχνολογίας με βάση το Πανεπιστήμιό της, «το οποίο θα ενισχυθεί σε όλες τις πόλεις» - όπως υπογράμμισε. «Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε γι’ αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Δράκος.
Και κατέληξε στην ομιλία του, αναφέροντας: «Μαζί, από εδώ, το Κιάτο, θα ενώσουμε τα χέρια για τη μεγάλη νίκη της Κυριακής 7 Νοεμβρίου. Μία νίκη, όχι μόνο για το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, αλλά μία νίκη που θα είναι η αρχή μίας δραστικής και νικηφόρας αντιμετώπισης των προβλημάτων που μαστίζουν τον τόπο και την Κοινωνία μας».