Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ( Αυτή την στιγμή)



Συμπατριώτες & Συμπατριώτισσες,
Φίλες και φίλοι

ευχαριστώ από την καρδιά μου για την αποψινη σας παρουσία. Είναι για μένα τιμή και ευθύνη απέναντι στον Κορινθιακό λαό. Η Κόρινθος σήμερα αποφάσισε, έδειξε το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής.

Σήμερα η ΔΥΝΑΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ μας δίνετε την πρώτη ψήφο, για να φτιάξουμε τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ που όλοι ονειρευόμαστε. Τόσο σήμερα όσο και την Κυριακή η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ψηφίζει Αυτοδιοίκηση !!
Ψηφίζει ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!!

Το γιατί το ξέρετε πολύ καλά. Γιατί εσείς είστε που ζείτε καθημερινά το μεγάλο έργο που έχει γίνει στην Κορινθία τα τελευταία οκτώ χρόνια. Έργο πετυχημένο, με συγκεκριμένους στόχους και μέτρα, με σωστό σχεδιασμό και προτεραιότητα στις υποδομές και την βιώσιμη ανάπτυξη, έργο πνοής από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση,
εκεί που η Πολιτική χρόνια τώρα δεν τα έχει καταφέρει. Αυτό το έργο ψηφίζετε σήμερα, αυτό το έργο ψηφίζετε την Κυριακή. Γι' αυτό και φοβούνται την ψήφο σας. Γι' αυτό και προσπαθούν να σας εκβιάσουν ζητώντας λευκή επιταγή. Γι' αυτό και αρνούνται κάθε πρόσκληση να συζητήσουμε για αυτά που έχουν γίνει και για αυτά που πρέπει να γίνουν. Γιατί ξέρουν ότι η ψήφος σας έχει ουσιαστικό αντίκρισμα. Ότι είναι ψήφος στην Αυτοδιοίκηση, στη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, στην Ελπίδα. Ξέρουν ότι την Κυριακή ο κόσμος της Πελοποννήσου, δε λέει απλώς όχι στα διλήμματα, τις λευκές επιταγές, και τους εκβιασμούς.

Στις 7 Νοεμβρίου Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.
Φίλες και φίλοι
Νιώθω τιμή και περηφάνια που διεκδικώ το αξίωμα του Περιφερειάρχη ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και στην Κορινθία. Στο νομό που συνδυάζει και αναπτύσσει αρμονικά περιβάλλον και ιστορία αιώνων με την επιχειρηματικότητα τόσο στη γεωργία όσο και στη μεταποίηση. Η δουλειά που έχει γίνει εδώ, βάζει ψηλά τον πήχη, αυξάνει τις ευθύνες μας να χτίσουμε ένα ακόμα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
Γιατί μην έχετε αμφιβολία, για το μέλλον των παιδιών μας ψηφίζουμε την άλλη Κυριακή. Για να έχουν μέλλον σε μια ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
Και για να κάνουμε μια καινούργια αρχή για όλη την περιφέρεια, για να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή, με συνέπεια και έργο.
Μια καινούργια αρχή με πρωτοπόρα την Κορινθία της Αυτοδιοίκησης.
Αφήνοντας πίσω μας το μίζερο παρελθόν και το θλιβερό παρόν το δημιουργεί η πολιτική του Μνημόνιου, το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το μέλλον μας.
Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι το αύριο που αξίζει να έχει η Πελοπόνησσος.
Στον αγώνα αυτό δίνουμε την ψυχή μας, το είναι μας.

Για μας υπάρχει μόνο η Πελοπόννησος, η ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ με ΔΥΝΑΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ, αυτό ψηφίζουμε στις 7 Νοεμβρίου.
Για την Πελοπόννησο και την Αυτοδιοίκηση χρόνια τώρα δίνουμε και θα δίνουμε καθημερινούς αγώνες, μέσα από το αυτοδιοικητικό μετερίζι του ο καθένας.
Έχουμε δώσει άριστα δείγματα γραφής και ξέρετε καλά ότι εμείς τόσα χρόνια μιλάμε συγκεκριμένα, με πρόγραμμα, με έργα χειροπιαστά.

ΜΙΛΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ.
Γιατί εμείς νοιαζόμαστε για τον τόπο. Έχουμε όραμα και κάνουμε πράξη τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Ενώ αυτοί προσπαθούν επιπόλαια και αλαζονικά να απαξιώσουν το έργο που έχει γίνει, για να εφαρμόσουν τις βολικές αοριστολογίες που βαφτίζουν πρόγραμμα. Και κυρίως, για να εξαργυρώσουν το γενιτσαρισμό τους με κάποιο αξίωμα στην κεντρική πολιτική σκηνή, στη νομή της εξουσίας. Πάντα άλλωστε ήταν πρόθυμοι να αλλάξουν όσα χρώματα και όσες ιδέες απαιτούνταν για να το πετύχουν.
Αυτούς τους πολιτικούς χαμαιλέοντες τους ξέρουμε και τους ξέρετε καλά.
Από τη μία σας πετάνε κατάμουτρα ένα θρασύ «μαζί τα φάγαμε» και από την άλλη σας κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις «όπως λέει το Μνημόνιο».
Οι δήθεν ανεξάρτητοι εκλεκτοί των κυρίων Παπανδρέου και Καρατζαφέρη.
Με επικεφαλής τον άνθρωπο που από τη μία καταγγέλλει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα στο οποίο χρόνια συμμετείχε και από την άλλη προκλητικά εκμεταλλεύεται χαριστικούς και συντεχνιακούς νόμους του συστήματος αυτού για να απολαμβάνει μια πλούσια βουλευτική σύνταξη και έναν πλούσιο μισθό διευθυντή του ΕΣΥ.
Όταν δε σου κοστίζει προσωπικά τίποτα, γιατί αλήθεια να μη στηρίξεις το Μνημόνιο;;
Στο κάτω κάτω, το Μνημόνιο θίγει τη δική μας καθημερινότητα, τα εσπεριδοειδή, τη σταφίδα, τα οινοποιεία, τον τουρισμό.
Πράγματα που για σας είναι καθημερινός ιδρώτας και μόχθος, γι' αυτούς όμως, τους όψιμους αυτοδιοικητικούς, είναι μονάχα στατιστικές και νούμερα.
Τους καλούμε λοιπόν μια ακόμα φορά, από εδώ από την Κορινθία: αν έχουν την παραμικρή συγκεκριμένη ιδέα ή πρόταση γύρω από την Αυτοδιοίκηση και την Πελοπόννησο, ας αφήσουν τις υποκρισίες, τους περιμένουμε να συμφωνήσουμε και να αντιπαρατεθούμε μπροστά στον λαό της Πελοποννήσου, ακόμα και την ύστατη ώρα.
Εκτός αν τους εμποδίζει η αγωνία να περιορίσουν τη συντριπτική ήττα που φαίνεται ότι θα έχουν την Κυριακή.
Εμείς έχουμε την αγωνία να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι, να λύνουμε τα προβλήματα. Διαλέξαμε να είμαστε κάθε μέρα κοντά στον πολίτη, παντού όπου μας έχετε ανάγκη. τόσο εδώ στην πόλη και τα αστικά κέντρα, όσο και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Περιφέρειας.

Την Κυριακή με την ψήφο σας στη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, τον συνδυασμό της Ελπίδας, προχωράμε μπροστά. Και εδώ στην Κορινθία.
Με ομάδα έμπειρη και δοκιμασμένη, έτοιμη να δουλέψει δημιουργικά, αποφασιστικά.
Με αλήθειες και πολλή δουλειά.  Και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Προοπτικής για τη Δυνατή Πελοπόννησο. Με συγκεκριμένες δράσεις και έργα για να αναδείξουμε την Πελοπόννησο και τον απίστευτο πλούτο της. Με ανάπτυξη από την αιρετή Περιφέρεια, που γνωρίζει τις ανάγκες και ξέρει να διεκδικήσει και να αξιοποιήσει τους πόρους. Ώστε να μη χάνεται ούτε χρήμα, ούτε χρόνος, ούτε ευκαιρίες.
Ώστε η ψήφος σας στις 7 Νοεμβρίου να είναι ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ, τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Σημαίνει επιχειρηματικότητα και νέες θέσεις εργασίας.
Σημαίνει πραγματικές επενδύσεις σε κάθε τομέα της οικονομίας μας.
Σημαίνει ποιότητα και καινοτομία.
Επενδύουμε στην ανταγωνιστικότητα της αγροτικής μας οικονομίας, για να ανοίξουμε νέες αγορές για τα προϊόντα της Κορινθίας, τα εσπεριδοειδή, την κορινθιακή σταφίδα, την παγκοσμίως μοναδική σουλτανίνα και τα διεθνής φήμης απαράμιλλα κρασιά μας.
Στηρίζουμε τον αγρότη στην εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων παραγωγής, ώστε να ενισχύσει την ποιότητα των προϊόντων που παράγει.
Συνεχίζουμε την ενίσχυση των αγροτικών υποδομών με την αξιοποίηση και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Έργα όπως η κατασκευή του φράγματος του Ασωπού, των αρδευτικών δικτύων της λεκάνης του Φενεού και της Στυμφαλίας, των λιμνοδεξαμενών της Ρίζας και του Παναριτίου και η αξιοποίηση των πηγών του ΣΙΕ Μικρού Βάλτου είναι για μας προτεραιότητα.
Παράλληλα, σχεδιάζουμε καινοτομίες για όλη την Πελοπόννησο:
- Περιφερειακό Σήμα Ποιότητας και Πιστοποίησης για τα προϊόντα μας,
- Δημιουργία του Πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής,
- Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Αγροτών,
- Δημοπρατήρια Προϊόντων ανά νομό, όπου κι όταν είναι έτοιμοι οι αγρότες,
- Δημιουργία Οργανισμού Προβολής-Διαφήμισης-Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων.
Αναβαθμίζουμε την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος και το διαφημίζουμε στα πέρατα του κόσμου. Δίνουμε στην Πελοπόννησο μια ξεχωριστή διεθνή ταυτότητα.
Να είναι ο πρώτος τόπος που θα σκέφτεται όποιος θέλει να ζήσει κάτι διαφορετικό,
όποια εποχή του χρόνου με όσο περισσότερες εναλλακτικές μορφές τουρισμού είναι δυνατό.
Και καθιερώνουμε το ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο τουριστικής υπηρεσίας,
ώστε να γνωρίζει προκαταβολικά ο επισκέπτης, Έλληνας και ξένος, τι δικαιούται να περιμένει. Έχουμε βάλει σε προτεραιότητα έργα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κορινθίας και τη σύνδεση της με την τουριστική ανάπτυξη του Νομού και της Περιφέρειας.
Έργα προστασίας και αναβάθμισης των αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας Κορίνθου, της Σικυώνος, της Νεμέας και της Αρχαίου Διόλκου.
Και, το κυριώτερο, έργα για την κατασκευή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Κορίνθου για να δώσουμε στην τουριστική μας βιομηχανία μια νέα δυναμική.
Επιπλέον, ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα, ειδικά στη μεταποίηση.
Το σχέδιο αυτό το χρηματοδοτούμε με άμεση αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ κι άλλων Ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων, στοχεύοντας ειδικά στις πολιτικές απασχόλησης-συνεχιζόμενης κατάρτισης που ανακουφίζουν τον πολίτη. και το στηρίζουμε καθιερώνοντας τη σταθερότητα στις πράξεις της διοίκησης σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Έτσι θα προσελκύσουμε ανάπτυξη και από τον ιδιωτικό τομέα.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ
ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Σημαίνει μελέτες και έργα για την προστασία των ακτών του Κορινθιακού από την διάβρωση και του βυθού του Κορινθιακού κόλπου από την «κόκκινη λάσπη» των μεταλείων βωξίτη. Σημαίνει ποιότητα ζωής σε σύγχρονες και καθαρές πόλεις και χωριά,
Πρώτη προτεραιότητα είναι να λυθεί οριστικά και το θέμα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Θα προχωρήσουμε σε οικολογική διαχείριση και ανακύκλωση, αποτελεί προσωπική μου δέσμευση και όλων των συνεργατών μου. Σημαίνει πως περιβάλλον και δραστηριότητες αναπτύσσονται παράλληλα. Επενδύουμε τα χρήματα των πολιτών σε αξιόπιστα και χρήσιμα έργα και διαμορφώνουμε μια Πελοπόννησο ασφαλή για τις μετακινήσεις πολιτών και επισκεπτών, εδώ από την Κορινθία τη βασική είσοδο της Περιφέρειας μας.
Αξιοποίούμε τη στρατηγική θέση της Κορινθίας σε σχέση με τους νέους αυτοκινητόδρομους Κορίνθου - Τρίπολης και Κορίνθου - Πάτρας, τον Προαστιακό και τον σιδηρόδρομο Κορίνθου - Πάτρας.
Βελτιώνουμε και το επαρχιακό οδικό δίκτυο σε όλη την Περιφέρεια, εκεί που μετακινείται καθημερινά ο πολίτης.
Έργα όπως η βελτίωση του άξονα Κόρινθος - Εξαμίλια - Ξυλοκέριζα- Σοφικό - Εθνική Οδός Επιδαύρου, του άξονα Κιάτο - Σούλι - Γκούρα - Δερβένι, του άξονα Νεμέα - Στιμάγκα - Βέλο, του άξονα Ξυλόκαστρο - Ρίζα. και η ολοκλήρωση του άξονα Νεμέα - Κιάτο, διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δημιουργούν ευκαιρίες ανάπτυξης.
Παράλληλα με τους δρόμους ξεκινάμε άμεσα μελέτες για εναλλακτικές μορφές μετακινήσεων και μεταφορών, για τον σιδηρόδρομο που είναι και φιλικός στο περιβάλλον, τα λιμάνια και τους θαλάσσιους δρόμους, τις αεροπορικές συνδέσεις της περιφέρειας. Δίνουμε βάρος στην ποιότητα ζωής και στην ανάπτυξη και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ολοκληρώνουμε τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και προχωράμε σε καθορισμό χρήσεων γης για την αστική ανάπτυξη, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και των προστατευόμενων περιοχών.
Διαμορφώνουμε ενιαίο χωρικό πρότυπο που θα βάζει τέλος στη χωροταξική αναρχία.

ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΑ
ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, σημαίνει και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς που δημιουργεί ευκαιρίες ισότιμα για όλους.
Με νέες τεχνολογίες και νέα φιλοσοφία σχεδιάζουμε Περιφέρεια με ενιαία και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση, που θα εξυπηρετεί πραγματικά και γρήγορα τον πολίτη.
Προγραμματίζουμε έργα ώστε σύντομα όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας,
με αναβαθμισμένες, σύγχρονες και σωστά στελεχωμένες μονάδες περίθαλψης.
Το πρόγραμμά μας για την Κορινθία έχει σε προτεραιότητα την αναβάθμιση των υποδομών υγείας του Νοσοκομείου Κορίνθου και των Κέντρων Υγείας του Νομού και τη στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας.
Παράλληλα, αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε τις διαθέσιμες υποδομές παιδείας, τα σχολειά και τα πανεπιστήμια μας.
Υπάρχουν έργα προτεραιότητας που δεν μπορουν να περιμένουν, όπως
- η κατασκευή νέων κτηρίων για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό στην Αρχαία Κόρινθο,
- η κατασκευή νέας πτέρυγας του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου Κορίνθου,
- η κατασκευή νέων κτηρίων για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Αγ. Γεωργίου Κορίνθου,
- η κατασκευή νέου κτηρίου για το Δημοτικό Δερβενίου
- η κατασκευή νέου κτηρίου για το Νηπιαγωγείο Λουτρακίου.
- η κατασκευή κτηριακών υποδομών Πανεπιστημιακής Σχολής και Φοιτητικής Εστίας Κορίνθου.
Σε όλες τις υποδομές παιδείας, νέες και παλιές, αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες, την πληροφορική.
Θέλουμε να αναδείξουμε την Πελοποννήσο σε Περιφέρεια Έρευνας και Τεχνολογίας, ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η φυσιογνωμία της Περιφέρειας, να γίνονται οι νέοι μας καλύτεροι χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από τον τόπο τους.

Αυτή τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ αρχίζουμε να χτίζουμε. ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.
Οι επιλογές μας στις 7 Νοεμβρίου, είναι πολιτικές, κανείς δεν το αρνείται. Είναι όμως πρώτα από όλα Αυτοδιοικητικές. Γιατί στις 7 Νοεμβρίου επιλέγουμε πρόγραμμα για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.
Η Ψήφος μας είναι η Φωνή μας, η Δύναμη μας, η Συμμετοχή μας.
Είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που εκβιάζουν πολιτικά και ζητούν λευκή επιταγή για να φέρουν την Πελοπόννησο πίσω.
Στις 7 Νοεμβρίου δίνουμε ΨΗΦΟ ΝΙΚΗΣ βάζουμε τα θεμέλια για μια ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, φέρνουμε ξανά τη λάμψη της Ελπίδας στο βλέμμα μας.
Στις 7 Νοεμβρίου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ
Χτίζουμε το αύριο του τόπου μας. με ΨΗΦΟ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

Σας ευχαριστώ όλους και σας περιμένω την Κυριακή στις κάλπες..!!


Νικος Ταγαρας :«…η φιλοδοξία δεν είναι αυτοσκοπός, θέλουμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε άνθρωποι»

Ο Νομάρχης και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, με τον συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» Νίκος Ταγαράς, κατά την ομιλία του με τον λόγο του  άγγιξε τις ψυχές και προκάλεσε συγκίνηση σε όλους.
"Οι φετινές εκλογές γίνονται σε περίοδο οικονομικής κρίσης και τα προβλήματα είναι κοινά για όλους. «Σε μια εποχή που οι αξίες δοκιμάζονται και τα πρότυπα καταρρέουν, χρειαζόμαστε την παρουσία, το λόγο, τη σκέψη, τη δημιουργικότητα ανθρώπων, με σταθερή και αδιαπραγμάτευτη στάση πάντα».
Στα οκτώ χρόνια της θητείας μου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας, με λεπτούς χειρισμούς όπου χρειάστηκε, με σωστό σχεδιασμό, προετοιμασία, παρακολούθηση και ετοιμότητα, αξιοποιήσαμε κάθε ευκαιρία και πετύχαμε την χρηματοδότηση έργων πνοής για την Κορινθία. Έχοντας πάντα ως επίκεντρο της δράσης μας τον άνθρωπο, επενδύσαμε στην παιδεία, στην αγροτική ανάπτυξη, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στις νέες τεχνολογίες και στην καθημερινότητα των πολιτών.
Η κατασκευή του Φράγματος Ασωπού προϋπολογισμού 58.750.000 ευρώ, είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στο νομό, το οποίο εξυπηρετεί σημαντικές ανάγκες, αφού είναι τεράστιες οι ποσότητες που θα διοχετευθούν και σημαντικές οι δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον. Νερά τα οποία δεν είναι μόνο για άρδευση, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ύδρευση".
Ο Νίκος Ταγαράς έκανε αναφορά σε "έργα και παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον Δήμο Κορινθίων όπως το αντιπλημμυρικό έργο του Ξηριά όπου εξασφαλίζεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της Κορίνθου, οι σημαντικές παρεμβάσεις στο Λιμάνι της Κορίνθου, με την επέκταση της προβλήτας και την εκβάνθιση της λιμενολεκάνης, με στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας των υποδομών.
Με τον φωτισμό του κάστρου του Ακροκορίνθου αξιοποιήθηκε ένα σημείο αναφοράς του Κορινθιακού Πολιτισμού, ενώ υπήρξαν και άλλες παρεμβάσεις, όπως προστασία-ανάδειξη Αρχαιολογικού χώρου Αρχαίου Λιμανιού Λεχαίου και της Παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη.
Ουσιαστικές παρεμβάσεις έγιναν στον τομέα της εκπαίδευσης σε όλο το νομό, με την κατασκευή 16 νέων Σχολείων, 188 νέες αίθουσες διδασκαλίας συνολικού προϋπολογισμού 38.491.059 ευρώ. Όπως το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κορίνθου, που είναι το πρώτο ιδιόκτητο σχολείο για παιδιά με ειδικές ικανότητες στην Κόρινθο, καθώς και η κατασκευή του ΕΕΕΕΚ σε επίπεδο Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης, δημοπρατούμε την κατασκευή του νέου Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχαίας Κορίνθου, ενώ πετύχαμε την οριστική ένταξη στο ΕΣΠΑ της νέας πτέρυγας του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Κορίνθου.
Υλοποιήσαμε μια μεγάλη παρέμβαση στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Συνοικισμού Κορίνθου, όπου κατασκευάσαμε νέα αποδυτήρια, τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου και ολοκληρώσαμε τις εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού τάπητα και περίφραξης.
Καταβάλαμε ουσιαστικές προσπάθειες για την υδροδότηση της πόλης της Κορίνθου. Με πολύ σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στο Δήμο Στυμφαλίας, συμβάλαμε καθοριστικά, ώστε να υδροδοτείται σήμερα η Κόρινθος από τις πηγές της Στυμφαλίας. Κινηθήκαμε με υπευθυνότητα και προσεκτικούς χειρισμούς, χωρίς εντάσεις. Επιδιώξαμε και πετύχαμε την κοινωνική συναίνεση. Αναδείξαμε τη συνεργασία και τη σύνθεση απόψεων  ως προϋπόθεση για τη λύση του προβλήματος.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Το έργο μας είναι έργο συλλογικό και ανήκει στους πολίτες της Κορινθίας. Κινηθήκαμε και κινούμαστε στα πλαίσια του σεβασμού και της αξιοπρέπειας. Έχουμε μάθει να σεβόμαστε όλες και όλους και το κάνουμε σε κάθε περίοδο στην διάρκεια όλης της ζωής μας και όλης της διαδρομής μας. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για όλη την στήριξη και την εμπιστοσύνη. Από όλους εσάς που με εμπιστεύεσθε και με στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια, πήρα τη δύναμη για να συνεχίσουμε μαζί για μια Δυνατή Πελοπόννησο. Να δώσουμε μαζί τον αγώνα για το μέλλον του τόπου μας στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει ο Καλλικράτης. Σ΄ αυτές τις εκλογές η αυτοδιοίκηση αλλάζει. Συμπορεύομαι μαζί με τον φίλο, το Νομάρχη Μεσσηνίας, Πρόεδρο της ΕΝΑΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκο, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια στην αυτοδιοίκηση. Έχουμε κοινό όραμα και στρατηγική ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αξιοποιούμε την εμπειρία μας στην Αυτοδιοίκηση, δίνουμε προοπτική ανάπτυξης, για μια Δυνατή Πελοπόννησο."