Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Το ψηφοδέλτιο της «Δυνατής Πελοποννήσου» με τον Δημήτρη Δράκο, μπορεί να πάει τον τόπο

Δημ. Αβραμόπουλος: Είμαστε εδώ να μοιραστούμε την ελπίδα για αναζωογόνηση του τόπου με το Δημήτρη Δράκο που τον πλαισιώνουν διακεκριμένες προσωπικότητες, που έχουν τιμηθεί από τις τοπικές κοινωνίες


Σταύρος Δήμας: θα συμβάλλει στην αναγέννηση της Πελοποννήσου



Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν εκατοντάδες πολίτες της Πελοποννήσου στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο το βράδυ της Πέμπτης 21/10 στην επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη και στο αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης. Παρουσία των αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα και του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Αρκαδίας Ανδρέα Λυκουρέτζου, βουλευτών, τέως βουλευτών, πολιτευτών, νομαρχών και δημάρχων της Περιφέρειας και σε ένα κατάμεστο από κατοίκους της αρκαδικής πρωτεύουσας χώρο, ο Δημήτρης Δράκος παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματος του συνδυασμού, τους αντιπεριφερειάρχες καθώς και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.
Πρώτος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος προσφωνώντας τον κ. Δράκο ανέφερε: «Είμαστε εδώ να μοιραστούμε την ελπίδα για αναζωογόνηση του τόπου με το Δημήτρη Δράκο που τον πλαισιώνουν διακεκριμένες προσωπικότητες, που έχουν τιμηθεί από τις τοπικές κοινωνίες».
Ο κ. Δήμας αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές είπε ότι ψηφίζουμε τον Δημήτρη Δράκο για το συνδυασμό που έχει, γιατί έχει την εμπειρία, την πολιτική και αυτοδιοικητική γνώση. «Τον ψηφίζουμε γιατί έχει ένα καλό και δυνατό συνδυασμό που θα συμβάλλει στην αναγέννηση της Πελοποννήσου» υπογράμμισε.
Στον χαιρετισμό του ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Α. Λυκουρέντζος υπογράμμισε πως η Πελοπόννησος είναι ηρωικός τόπος, «δοξασμένος ο δικός μας τόπος των μικρομεσαίων, της αγροτιάς, των πετυχημένων πολιτικών, σε όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας». «Όλα αυτά», είπε, «μας προσθέτουν ευθύνες για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να εργαστούμε και να πετύχουμε σ' αυτόν τον τόπο και αισθάνομαι σιγουριά ότι αυτό το ψηφοδέλτιο, το ψηφοδέλτιο της «Δυνατής Πελοποννήσου» με τον Δημήτρη Δράκο, μπορεί να πάει τον τόπο μπροστά και να έχει προοπτική μέσα από το δικό μας όραμα».
Στη συνέχεια μίλησε ο Διευθυντής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Θανάσης Παπαδασκαλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος», ενός προγράμματος, που όπως είπε, «μπορεί να δώσει μια νέα πνοή ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ανέπτυξε τις βασικές αρχές του προγράμματος του συνδυασμού του οποίου ηγείται, ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση δίνοντας, ταυτόχρονα, το μήνυμα της νίκης. «Η παρουσία σας δεν είναι απλή στήριξη, είναι η πρώτη ψήφος σας, είναι εγγύηση νίκης για μας, είναι εγγύηση πως μαζί θα φτιάξουμε μια ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Η νίκη του συνδυασμού μας στις 7 Νοεμβρίου, με τη δική σας ψήφο, θα δικαιώσει τόσο την Πελοπόννησο όσο και την Αυτοδιοίκηση, για την οποία έχουμε δώσει πολύχρονους αγώνες. Το ψηφοδέλτιο μας για τις εκλογές της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης της 7ης Νοεμβρίου είναι μια καθαρά Αυτοδιοικητική επιλογή. Ένα Ψηφοδέλτιο δουλειάς και ευθύνης, που συμπυκνώνει την πείρα και την γνώση των παλαιών αυτοδιοικητικών, με την εξειδίκευση και τη διάθεση για προσφορά των νέων». Αμέσως μετά ο Δ. Δράκος παρουσίασε τους πέντε υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες, με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοόννησος», οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε κατακλύσει τόσο την αίθουσα του αμφιθεάτρου του Πνευματικού, μαζί με το φουαγιέ, όσο και ολόκληρο τον εξωτερικό χώρο.

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ
Σειρά επαφών στο νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στο Γύθειο, πραγματοποίησε την Παρασκευή 22/10 ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Δημήτρης Δράκος, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας των Δ. Δράκου και Π. Φαρλέκα ήταν η αγορά του Γυθείου, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ένα μεγάλο αριθμό τοπικών εμπόρων και παραγωγών οπωροκηπευτικών, εξετάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στη Γεωργία, επικεντρώνοντας στα προβλήματα που απασχολού ντον κλάδο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα του τοπικού εμπορίου νοπών φρούτων και λαχανικών.
Στην συνέχεια οι Δ. Δράκος και Π. Φαρλέκας συναντήθηκαν με εκπροσώπους τοπικών φορέων του Γυθείου, ενώ μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους περπάτησαν στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Γυθείου, κάτι που είχαν πραγματοποιήσει και στην προηγούμενη περιοδεία τους. Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης, επισκέφθηκαν καταστήματα, συζήτησαν με τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους τους για τα προβλήματα της Οικονομίας καιτου Εμπορίου κάτω από τη σκιά της πολιτικής του Μνημονίου, ενώ το ίδιο θέμα κυριάρχησε και στις συζητήσεις που είχαν με εκατοντάδες κατοίκους του Γυθείου.
Το απόγευμα ο Δ. Δράκος πραγματοποιεί συνάντηση στο Επιμελητήριο Λακωνίας και στη συνέχεια μεταβαίνει στην Αερόπολη, όπου πραγματοποιεί προγραμματισμένη ομιλία. Αμέσως μετά θα επιστρέψει στο Γύθειο, για να μιλήσει στην κεντρική πλατεία.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΤο Σάββατο 23/10 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Δημήτρης Δράκος, μαζί με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτή Αρκαδίας Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Κώστα Μανδρώνη, καθώς και και υποψήφιους συμβούλους του, θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στην Κάτω Αγορά της Τρίπολης.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι Δ. Δράκος, Κ. Μανδρώνης και υποψήφιοι σύμβουλοι, θα περιοδεύσουν στην Κυνουρία και συγκεκριμένα στα χωριά Ξηροπήγαδο, Βέρβενα, Μελιγού, Κούτρουφα, Κορακοβούνι, Αγ. Ανδρέας και στις 7 μ.μ. ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Παράλιο Άστρος.