Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ο Αντώνης Σαμαράς από τη Σπάρτη : «Πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης του Μωριά, θα είναι ο Δημήτρης Δράκος»


«Καμιά φορά, το αποτέλεσμα των εκλογών έχει κριθεί από πριν. Πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης του Μωριά, θα είναι ο Δημήτρης Δράκος και Αντιπεριφερειάρχης στη Λακωνία, ο δικός σας άνθρωπος, ο Παναγιώτης Φαρλέκας». Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος κατοίκων της Σπάρτης που είχαν κατακλύσει το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» στην πρωτεύουσα της Λακωνίας, το βράδυ της Παρασκευής 8/10.
Η Λακωνία, ήταν ο τέταρτος κατά σειρά σταθμός, μετά από Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία, της κοινής περιοδείας που πραγματοποίησαν στην Πελοπόννησο οι Αντ. Σαμαράς και Δ. Δράκος, συνοδευόμενοι από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο και εκεί, τους υποδέχτηκαν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και νυν αντινομάρχης Παναγιώτης Φαρλέκας, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι βουλευτές Θνάσης Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, οι πολιτευτές Παναγιώτης Σκανδαλάκης και Φεβρωνία Πατριανάκου, δήμαρχοι και του νομού και διάφοροι άλλοι θεσμικοί παράγοντες.
Στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, ο Αντ. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με έναν μεγάλο αριθμό Σπαρτιατών που δήλωναν την στήριξή τους στους Δ. Δράκο και Παν. Φαρλέκα, ενώ μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και ολόκληρη τη συνοδεία στελεχών, επισκέφθηκαν καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης.
Επίσκεψη πραγματοποίησαν και στη δημαρχείο της πόλης, όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Καραχάλιος με το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί, ο Αντ. Σαμαράς έπλεξε το εγκώμιο του Δημήτρη Δράκου, περιγράφοντάς τον ως «έναν άνθρωπο αυτοδημιούργητο και μαχητή, έμπειρο και έμπειρο», ενώ τόνισε την μακρόχρονη παρουσία και εμπειρία του στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, που έχει ως κορυφαίο σημείο της την εκλογή του ως προέδρου των Ελλήνων Νομαρχών, στην ένωσή τους, την ΕΝΑΕ. Επιπλέον, ο Αντ. Σαμαράς παρότρυνε τους Λάκωνες να στηρίξουν τους Δ. Δράκο και Παν. Φαρλέκα με την ψήφο τους. Μία ψήφο, για την οποία είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «πως δεν την ζητά για τον ίδιο, ή για το κόμμα του, αλλά για τους Πελοποννησίους και τις οικογένειές τους».
Τέλος, επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο νυν νομάρχη Λακωνίας και υποψήφιο για το Δήμο Σπάρτης Κώστα Φούρκα.