Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Από την Σολυγεία το ξεκίνημα του Νίκου Ταγαρά

Από τη Σολυγεία ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010 ο Νομάρχης Κορινθίας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νομού Κορινθίας με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του Δημήτρη Δράκου, Νίκος Ταγαράς.
Ο ενθουσιασμός, η μαζική παρουσία και η αγάπη του κόσμου, που για μια ακόμη φορά βρέθηκε δίπλα στον Νίκο Ταγαρά, κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ρητό, στον Κόρφο, το Αγγελόκαστρο και το Σοφικό.
Ο Νίκος Ταγαράς επέλεξε συνειδητά η Σολυγεία να είναι ο πρώτος σταθμός στην προεκλογική του διαδρομή, γιατί είναι ο τόπος που σηματοδότησε τη νικηφόρα πορεία του προς τις εκλογές και αγαπήθηκε και αυτή όπως όλη η Κορινθία.
Ο Νίκος Ταγαράς αναφέρθηκε στο Δήμο Σολυγείας επισημαίνοντας, πως έχει πολλές ιδιαιτερότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα, γεγονός που δημιουργεί υποχρεώσεις αξιοποίησης, προστασίας και ανάπτυξης.
Τα έργα και οι παρεμβάσεις που έγιναν στο Δήμο Σολυγείας την οκταετία που πέρασε, υπήρξαν πολλά και σημαντικά και ο συνολικός προϋπολογισμός τους, αγγίζει τα 2.612 173 ευρώ.
Εκτενής υπήρξε η αναφορά από το Νομάρχη και Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Νίκο Ταγαρά, στους οδικούς άξονες που οδηγούν προς τον Δήμο, στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, στις βελτιώσεις, διανοίξεις ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις. Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη αναβάθμισης του Εθνικού Οδικού δικτύου στην Κορινθία και πιο συγκεκριμένα οι παρακάμψεις Εξαμιλίων, Ξυλοκέριζας, Σοφικού και ο κόμβος της Επιδαύρου, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Σημαντικές υπήρξαν και οι παρεμβάσεις που έγιναν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας και στο τομέα της συντήρησης των Οδικών Αξόνων. Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στους πολίτες της Σολυγείας τα τμήματα: Σοφικό- Ρητό με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ, Σοφικό – Αγγελόκαστρο με προϋπολογισμό 470.000 ευρώ, Κόρφος – Παναγία Στείρι με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ, Εθνική Οδός Επιδαύρου – Κόρφου με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, Σοφικό- Αγγελόκαστρο με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ και ο δρόμος του θεάτρου του Σοφικού με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ.
Οι υποδομές περιβάλλοντος και κυρίως η ύδρευση στη Σολυγεία, αποτέλεσαν προτεραιότητα για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας. Ο Νίκος Ταγαράς τόνισε, πως πρέπει να αξιοποιηθούν τα νερά που υπάρχουν και να βρεθούν τρόποι ώστε να μεταφερθούν από εκεί που υπάρχουν και περισσεύουν. Στο Δήμο Σολυγείας κατασκευάστηκαν τρία μικρά ανασχετικά φράγματα προϋπολογισμού 127.500 ευρώ,  από τα 36 σε όλο το νομό, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, προκειμένου να αξιοποιηθούν και να διασφαλιστούν τα επιφανειακά νερά. Πέρα απ΄ αυτά, βαρύτητα δόθηκε και στον τομέα της επιστημονικής έρευνας, αφού επί Νομαρχίας Νίκου Ταγαρά πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π) ερευνητικές γεωτρήσεις στην ανατολική Κορινθία, στις περιοχές του Σοφικού, του Σπαθοβουνίου, του Σολωμού και των Εξαμιλίων με προϋπολογισμό 144.673 ευρώ. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η προμήθεια και τοποθέτηση αντηλιακού συγκροτήματος στην ερευνητική γεώτρηση του Σοφικού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και τον τομέα της εκπαίδευσης, με 192 νέες αίθουσες διδασκαλίας και 95 βοηθητικές σε όλο το νομό Κορινθίας συνολικού προϋπολογισμού 32.008.787 ευρώ. Στο δήμο Σολυγείας εγκαταστήσαμε όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Νϊκος Ταγαράς, κεντρική θέρμανση στο δημοτικό σχολείο του Σοφικού, συνολικού προϋπολογισμού 14.000 ευρώ και τοποθετήσαμε για την κάλυψη επιπλέον αναγκών στο ίδιο σχολείο, προκατασκευασμένη αίθουσα συνολικού προϋπολογισμού 26.000 ευρώ. Το σύνολο του προϋπολογισμού των έργων για τους οδικούς άξονες την εκπαίδευση και τα εγγειοβελτιωτικά έργα στη Σολυγεία είναι 872.173 ευρώ, ενώ για τις συντηρήσεις των Οδικών αξόνων, ο προϋπολογισμός είναι 1.290.000 ευρώ. Οι πολίτες της Σολυγείας για μια ακόμη φορά, έδειξαν την αγάπη τους στο Νομάρχη και Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη στο Νομό Κορινθίας με το συνδυασμό ΄΄ Δυνατή Πελοπόννησος΄΄ του Δημήτρη Δράκου Νίκο Ταγαρά και τον διαβεβαίωσαν, πως θα είναι μαζί του και σε αυτόν τον αγώνα, γιατί θέλουν να είναι εκείνος που θα συνεχίσει να οδηγεί την Κορινθία και τον τόπο τους στην ανάπτυξη και την ευημερία, δημιουργώντας μεγάλα έργα, που θα την ανεβάσουν ακόμα ψηλότερα και θα συντελέσουν στην περαιτέρω αναβάθμισή της.