Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εφ` όλης της ύλης συνέντευξη του Δημήτρη Δράκου στο περιοδικό Όριον


Πως τοποθετείται το πολιτικό, οικονομικοκοινωνικό και αυτοδιοικητικό πλαίσιο, εντός του οποίου λαμβάνουν χώρα οι Περιφερειακές Εκλογές και ποιο είναι το δικό σας στίγμα;

Εκ των πραγμάτων οι εκλογές έχουν έντονο πολιτικό χρώμα. Hίδια η κυβέρνηση μέσω του πρωθυπουργού, τοποθετεί την αναμέτρηση πολιτικά, λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι στήριξη στους υποψηφίους που υποδεικνύει, σημαίνει λευκή επιταγή για περαιτέρω συνέχιση και σε σκληρότερη μορφή ακόμη, της πολιτικής του Μνημονίου. Μίας πολιτικής, που προκαλεί οικονομική ασφυξία και κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Ο τόπος χρειάζεται μία άλλη πολιτική και πάνω απ’ όλα, στροφή προς την Ανάπτυξη. Η Πελοπόννησος έχει τεράστια πλεονεκτήματα: Ιστορία, παράδοση, φύση, πόρους, ομορφιά, αξεπέραστα προϊόντα, σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό. Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, τα συνθέτει σε ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο, που θα καταστήσει την Περιφέρειά μας πρωτοπόρα σε μία επανάσταση προόδου και δημιουργίας.

Στις εκλογές αυτές κρίνεται επίσης και ένα μεγάλο στοίχημα για την Αυτοδιοίκηση. Για να αντιμετωπισθούν οι αδυναμίες του «Καλλικράτη», αλλά και για να γίνουν καίριες παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες και την ισχύ της Περιφέρειας, είναι αναγκαίο να εκλεγούν άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, που έχουν καταθέσει στο λαό διαπιστευτήρια αγωνιστικότητας και διεκδικητικότητας και όχι αυτόκλητοι Μεσσίες που αποζητούν ευκαιριακούς ρόλους για να επιβιώσουν πολιτικά. Η ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ έχει αυτά ακριβώς τα στελέχη.

Στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες ο συνδυασμός μας έχει ως υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες στην Αργολίδα το νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλο, στην Κορινθία το νομάρχη Νίκο Ταγαρά, στη Λακωνία τον αντινομάρχη Παναγιώτη Φαρλέκα, στην Μεσσηνία τον αντινομάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο και στην Αρκαδία, έδρα της Περιφέρειάς μας, το δημοτικό σύμβουλο της Τρίπολης Κώστα Μανδρώνη, ενώ είναι τιμή μου να προσθέσω και τη δική μου πείρα και γνώση ως νομάρχης Μεσσηνίας επί δεκατρία χρόνια και πρόεδρος των Ελλήνων νομαρχών στην ΕΝΑΕ τα τελευταία τέσσερα, στα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι πέντε άξιοι και καταξιωμένοι συνάδελφοί μου. Από την Αυτοδιοίκηση προέρχονται επίσης οι περισσότεροι από τους υποψηφίους περιφερειακούς μας συμβούλους.



Νομίζετε πως έχετε ισχυρές πιθανότητες έναντι ενός αντιπάλου που παρουσιάζεται ως ανεξάρτητος και μάλιστα, σε μία εποχή που τα κόμματα και τα χρίσματα, αμφισβητούνται όλο και πιο έντονα;

Ο αντίπαλός μας είναι ο επίσημος υποψήφιος της κυβέρνησης. Μίας κυβέρνησης, που είναι υπεύθυνη για την πρόσκληση και εγκατάσταση του ΔΝΤ στη χώρα μας και για την πολιτική του Μνημονίου. Συνιστά προσπάθεια σκόπιμου αποπροσανατολισμού του Πελοποννησιακού Λαού ο ισχυρισμός ότι ο κ. Τατούλης είναι ανεξάρτητος υποψήφιος. Όχι φυσικά από εσάς, αλλά από εκείνον τον ίδιο. Καταλαβαίνουμε φυσικά το λόγο για τον οποίο επιμένει να παρουσιάζεται ως ανεξάρτητος. Αποσκοπεί να συλλέξει ψήφους από παντού, κάτι το οποίο δεν είναι δυνατό να συμβεί διότι ο κόσμος έχει κρίση και καταλαβαίνει τα παιχνίδια χειραγώγησης που γίνονται σε βάρος του. Κυρίως όμως, έγκειται στην αμηχανία του να πείσει τους φίλους της ΝΔ ότι δεν έγινε ΠΑΣΟΚ, να πείσει τους φίλους του ΠΑΣΟΚ ότι δεν ντρέπεται να βρίσκεται στο κόμμα τους και το δυσκολότερο από τα δύο προηγούμενα, να πείσει όλους τους ψηφοφόρους μαζί, ότι δεν είναι ο υποψήφιος της κυβέρνησης του Μνημονίου.

Από την άλλη πλευρά, εμείς δεν υποκρινόμαστε ότι είμαστε προϊόντα πολιτικής παρθενογένεσης. Παρότι έχουμε υποψηφίους που προέρχονται από διάφορες ιδεολογικές αφετηρίες, λάβαμε την πολιτική στήριξη της ΝΔ, του κόμματος της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν έχουμε ούτε εμμονές, ούτε αγκυλώσεις. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας με αγάπη σε κάθε συμπατριώτισσα και συμπατριώτη από όλα τα μήκη και πλάτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τους ζητούμε να έρθουν μαζί μας στον αγώνα για τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Εμείς καλούμε κάθε πολίτη να δουλέψουμε μαζί για μια Περιφέρεια Πελοποννήσου ανοικτή στη κοινωνία. Η δική μας διοίκηση πρόκειται να είναι ένα σπίτι ανοικτό για κάθε Πελοποννήσια και Πελοποννήσιο, που θα μπορούν να θέτουν ελεύθερα τα ζητήματα, τα αιτήματα, τις σκέψεις και τις προτάσεις τους και όχι ένα απροσπέλαστο κάστρο εξουσίας.



Αυτά που λέτε ανταποκρίνονται στο πολιτικό κομμάτι αυτής της εκλογικής αντιπαράθεσης. Σε ότι αφορά το αυτοδιοικητικό όμως;

Εκεί νομίζω ότι τα πράγματα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα. Ο συνδυασμός μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ απαρτίζεται από ανθρώπους που ξέρουν καλά την Αυτοδιοίκηση. Για την ακρίβεια, ανθρώπους που είναι η ίδια η Αυτοδιοίκηση. Εμείς δεν είμαστε περαστικοί από το χώρο, ούτε επισκέπτες. Δεν προσανατολιζόμαστε στα μεγάλα σαλόνια της κεντρικής πολιτικής σκηνής, γιατί αν μας ενδιέφερε κάτι τέτοιο, θα το ‘χαμε κάνει από καιρό. Ούτε και μπορούμε να ζήσουμε στα γυάλινα κτίρια που αποξενώνουν τον πολιτικό από τον πολίτη. Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε ταγμένοι στην υπηρεσία του πολίτη, μέσα στο πλαίσιο της καθημερινότητάς του, κάτι που μόνο μέσα από την Αυτοδιοίκηση επιτυγχάνεται. Ας λάβει οποιοσδήποτε άλλος μπορεί την ίδια ακριβώς δέσμευση, δηλαδή ότι θέλει να μπει στην Αυτοδιοίκηση για να παραμείνει σε αυτή και όχι για να την χρησιμοποιήσει ως γέφυρα μετάβασης, ή επιστροφής, σε άλλο επίπεδο φιλοδοξιών.

Το δεύτερο σημείο που θέλω να υπογραμμίσω, είναι ότι ο συνδυασμός μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ παρουσιάζει ένα πλήρες πρόγραμμα, που διακρίνεται για τον αυτοδιοικητικό του χαρακτήρα, αλλά πάνω απ’ όλα, για το ολοκληρωμένο σχέδιο Ανάπτυξης που αναπτύσσει.



Μπορεί η Ανάπτυξη να επιτευχθεί μέσα από την Περιφέρεια; Ή, αν προτιμάτε, τι κενό έρχεται η Περιφέρεια να καλύψει στο θέμα της Ανάπτυξης;

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι μεγάλες δυνατότητες Ανάπτυξης, οικονομικής και κοινωνικής, παρουσιάζουν στη χώρα μας κυρίως οι Περιφέρειες. Πολλές από αυτές, διαθέτουν στρατηγικά πλεονεκτήματα που δύσκολα συναντιούνται στην Ευρώπη και στον κόσμο. Ήδη σας είπα πόσο ξεχωριστή είναι η δική μας Περιφέρεια σε ιστορία και παράδοση, φύση και πόρους, ομορφιά και ποικιλία, ανθρώπινο δυναμικό και προϊόντα. Κανονικά, θα έπρεπε η Πελοπόννησος, όπως και άλλες Περιφέρειές μας, να βρίσκονται πολύ μπροστά. Πολύ πιο πάνω από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Γιατί έχουν μείνει ανεκμετάλλευτες αυτές οι δυνατότητες και προοπτικές; Κυρίως, λόγω της δυσκαμψίας και της αβελτηρίας του κεντρικού κράτους, το οποίο, δε διαθέτει το οπτικό βεληνεκές να διακρίνει πως πρέπει να επενδύσει σε μία Περιφέρεια, ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες και ποιες είναι οι σωστές προτεραιότητες. Σίγουρα έχει παραχθεί έργο, σίγουρα έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, ειδικά στην Πελοπόννησο. Αλλά ας μην γελιόμαστε, κατά ένα μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο μέρος, ήταν ο δυναμισμός και η διεκδικητικότητα των Νομαρχιακών μας Αυτοδιοικήσεων που έφεραν στην Περιφέρειά μας κονδύλια και προγράμματα. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στη συνέχεια. Μάλιστα, δεδομένου ότι με πρόφαση την πολιτική του Μνημονίου υπάρχει τρομερή μείωση στα χρήματα που δίνονται στην Αυτοδιοίκηση, αλλά παράλληλα και «πάγωμα» των προγραμμάτων, καθίσταται ακόμη επιτακτικότερη η ανάγκη να έχουμε μαχητές και αγωνιστές της Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια. Ανθρώπους, σαν τους δικούς μας στο συνδυασμό ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.



Στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας στην Περιφέρεια, πως ορίζεται το αναπτυξιακό σας σχέδιο; Ξεκινώντας από την Οικονομία.

Για μας, ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει Οικονομική Ανάπτυξη.

Ως Περιφερειακή Διοίκηση θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με συνέχεια και συνέπεια τους πόρους που μας αναλογούν από τα κρατικά ταμεία, πιέζοντας παράλληλα για ένα νέο κοινοτικό πακέτο το οποίο και εμείς και οι άλλες περιφέρειες, έχουμε ανάγκη. Παράλληλα, θα βρούμε νέους πόρους από την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Πελοπόννησο.

Η Περιφέρεια μας διαθέτει ανθρώπους ικανούς, πλούτο φυσικών πόρων, ποιοτικά προϊόντα πέραν κάθε σύγκρισης, πλούσια ιστορία και πολιτιστική παράδοση. Όλα αυτά, έχουμε το σχέδιο να τα συνθέσουμε σε ένα αναπτυξιακό master plan, που θα προσελκύσει επενδύσεις σε όλους τους τομείς της Οικονομίας μας, με προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα, την -αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία, την αλιεία- και τον τουρισμό, αλλά με ολοκληρωμένα πλαίσια δράσεων και στη βιομηχανία, τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες.

Στόχος μας να δημιουργήσουμε ευκαιρίες απασχόλησης σε σύγχρονες επιχειρηματικές μονάδες, να μπορέσουμε να παράγουμε πλούτο, έσοδα, να βάλουμε τις βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Τότε θα μιλάμε για μία Πελοπόννησο της άνθησης και της ευημερίας. Μία Πελοπόννησο πρωτοπόρα, ανάμεσα στις ελληνικές, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές Περιφέρειες.



Αυτοί οι κεντρικοί άξονες, πως αναλύονται σε προτάσεις, ή μέτρα;

Το πλήρες πρόγραμμά μας, βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας www.ddrakos.gr, ανοικτό μάλιστα για δημόσια διαβούλευση. Περιληπτικά, θα σας αναφέρω κάποια από τα μέτρα μας, υπό τη μορφή τίτλων.

Για τα αγροτικά: Τοπικό σήμα πιστοποίησης για τα προϊόντα μας, ενίσχυση των έργων εγγείων βελτιώσεων, κίνητρα και στήριξη σε νέους τύπους παραγωγών, δημιουργία οργανισμού προβολής αγροτικών προϊόντων, σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τις αγορές, δημιουργία του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Αγροτών, δημοπρατήρια προϊόντων ανά νομό.

Για τον τουρισμό: προώθηση της Πελοποννήσου ως προορισμού, με ένα κεντρικό πλάνο προβολής του προϊόντος που συνολικά προσφέρει, επέκταση της περιόδου σε δώδεκα μήνες και σε όλη την έκταση της Περιφέρειας, με ενίσχυση της πολυθεματικότητας. Επίσης, ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, διαμόρφωση θεματικών ιστορικών τοπίων, φροντίδα των μνημείων, των κάστρων, των μουσείων, των μοναστηριών. Βελτίωση των τουριστικών υποδομών και καθιέρωση δείκτη ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου τουριστικής υπηρεσίας, ούτως ώστε όταν έρχεται στην Πελοπόννησο ο επισκέπτης, Έλληνας και ξένος, να γνωρίζει προκαταβολικά τι δικαιούται να περιμένει.

Για τις υποδομές, σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, συντήρηση, βελτίωση και επέκταση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, που είναι το δίκτυο της καθημερινότητας πάνω στην οποία κινείται κάθε Πελοποννήσιος, καθιέρωση σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο, θα διεκδικήσουμε και θα επιβάλλουμε, διερεύνηση των δυνατοτήτων για ενίσχυση της πρόσβασης από αέρος και ενίσχυση των θαλασσίων συγκοινωνιών και των λιμένων. Για το εμπόριο, καθιέρωση διαμετακομιστικών, εμπορευματικών σταθμών σε στρατηγικά σημεία των κεντρικών αξόνων, για να διασφαλίζεται η ταχύτητα στη διακίνηση προϊόντων και η τήρηση των τιμών σε αποδεκτά ύψη.

Σε ότι αφορά την προστασία και τόνωση της επιχειρηματικότητας, θα έχουμε σταθερότητα στις πράξεις Διοίκησης και ενιαία εικόνα της σε ολόκληρη την Περιφέρεια, Κέντρο Επιχειρηματικότητας με εκπαίδευση των νέων επιχειρηματιών, απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, ενίσχυση των νέων τεχνολογιών, θέσπιση κανόνων του επιχειρείν εντός της Περιφέρειας για ίση πρόσβαση, ίσες ευκαιρίες, ίση αντιμετώπιση κάθε επιχειρηματία, διεκδίκηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, διεκδίκηση αναθεώρησης του αναπτυξιακού νόμου για μεγαλύτερες δυνατότητες αυτονομίας στην Περιφέρεια, προσέλκυση μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων σε βραχύ χρόνο.



Πέρα από τα θέματα της Οικονομίας στην Περιφέρειά μας την Πελοπόννησο, σε ποιους άλλους κεντρικούς άξονες αναπτύσσεται το υπόλοιπο πρόγραμμά σας;

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στα θέματα του περιβάλλοντος. Στόχος και προτεραιότητα μας, ως Περιφερειακή Διοίκηση είναι να αποκαταστήσουμε τη σχέση του πολίτη με το περιβάλλον που ζει. Να αναδείξουμε τη φροντίδα για το περιβάλλον σε διαδικασία αναπτυξιακή, που θα δημιουργεί πλούτο και θα βελτιώνει τη ζωή μας.
Δίνουμε βάρος στην ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος, με σχέδιο πρώτης προτεραιότητας για να λυθεί οριστικά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με οικολογική διαχείριση και ανακύκλωση, με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με δράσεις και έργα για την προστασία της παραλιακής ζώνης, του υδάτινου δυναμικού, των εδαφών, των φυσικών οικοσυστημάτων και του δασικού πλούτου, με διαμόρφωση ενιαίου χωρικού προτύπου που θα βάζει τέλος στη χωροταξική αναρχία, με επενδύσεις σε σύγχρονες και αποτελεσματικές δομές πολιτικής προστασίας.
Για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεσμεύομαι προσωπικά για αυστηρή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του σχεδίου στο οποίο θα καταλήξουν τα επιστημονικά σχέδια και οι προτάσεις, αφότου περάσουν μέσα από μία χρονικά προσδιορισμένη ως προς το πέρας της, δημόσια διαβούλευση.
Επιπλέον, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής. Γιατί πιστεύουμε ότι ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, σημαίνει πρωτίστως, Δυνατή Κοινωνία.
Ποιες είναι οι προτεραιότητές μας;
Επενδύουμε οικονομικούς και κοινωνικούς πόρους σε μια κοινωνία πολιτών που θα λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς, που θα δημιουργεί ευκαιρίες ισότιμα για όλους, που θα ενσωματώνει τους νόμιμους μετανάστες κάτω από τα ιδεώδη και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.
Στοχεύουμε στην πρόληψη της παραβατικότητας μέσα από αναπτυξιακές δράσεις, παράλληλα όμως αναπτύσσουμε ευέλικτες δομές προστασίας του πολίτη, που επεμβαίνουν άμεσα, εφαρμόζουν τους νόμους και ανακουφίζουν πολίτες και επισκέπτες.
Εξασφαλίζουμε σε όλους πρόσβαση σε ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας με αναβαθμισμένες, σύγχρονες και σωστά στελεχωμένες μονάδες περίθαλψης.
Αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε τις διαθέσιμες υποδομές παρέχοντας πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες παιδείας και αναδεικνύοντας την Πελοπόννησο σε Περιφέρεια Έρευνας και Τεχνολογίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αναδιοργανώνουμε τις διοικητικές μας δομές της περιφέρειας με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, αναβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση του πολίτη από τη δημόσια διοίκηση.
Με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών πετυχαίνουμε όμως και κάτι ακόμα σημαντικό, δίνουμε τη δυνατότητα στον νέο Πελοποννήσιο να ζει και να κινείται σε ένα διεθνές περιβάλλον γνώσης και πληροφορίας, να εμπλουτίζει την τεχνογνωσία του χωρίς να χρειάζεται να φύγει από τον τόπο του.
Τέλος, κάνουμε την Περιφέρεια ανοικτό σπίτι για κάθε Πελοποννήσιο και κάθε Πελοποννήσια, και ρίχνουμε τα τείχη των κάστρων της απροσπέλαστης εξουσίας. Αυτό, αποτελεί την κορυφαία μας δέσμευση. Είναι ένα μέτρο ήθους και αξιών που καθιερώνουμε στη σχέση της Περιφέρειας με το λαό της Πελοποννήσου.



Αν σας ζητούσε κάποιος μέσα σε ένα –μόλις- λεπτό, να πείσετε έναν πολίτη της Πελοποννήσου να ψηφίσει εσάς, τι θα του λέγατε;

Να εμπιστευτούν την πείρα και τη γνώση μας στην Αυτοδιοίκηση. Με αυτές θα χτίσουμε τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Να εμπιστευτούν, την συνέπειά μας σε αρχές και αξίες, που δεν μας επέτρεψαν ποτέ να ακολουθήσουμε αταίριαστες πολιτικές διαδρομές, ούτε και να προσπαθήσουμε να αποπροσανατολίσουμε τον κόσμο, με παραμύθια για δήθεν ανεξαρτησίες. Με αυτό το ήθος, θα χτίσουμε τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Να εμπιστευτούν τη μεγάλη αγκαλιά που ανοίγουμε σε όλες τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες, για να προχωρήσουμε ενωμένοι και μονιασμένοι, δίχως διαχωρισμούς και διακρίσεις, δίχως ιδεολογικά συμπλέγματα και κομματικά συρματοπλέγματα, σε μία πορεία Ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Μαζί, όλοι, θα χτίσουμε το Αύριο του Τόπου μας. Μαζί θα δημιουργήσουμε τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΗ ΝΕΤ 105,8
Ακούστε την τηλεφωνική συνέντευξη του υπ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δ. Δράκου, που έδωσε σήμερα, Παρασκευή 29/10/2010, στην εκπομπή "Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο" των κ. Π. Σαράντη και Π. Τσιούτσια, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105.8 ΕΔΩ