Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Τρίτη σερί ήττα του Αστέρα Δερβενίου , έχασε με 2 – 0 στο Σοφικό από τον Πανσολυγειακό


Με ένα τέρμα στο 5ο λεπτό και ένα στο 89ο ο Αστέρας Δερβενίου ηττήθηκε στο Σοφικό από τον Πανσολυγειακό με 2 – 0. Η τρίτη συνεχόμενη ήττα στην αρχή του πρωταθλήματος προβλημάτισε πολύ την οικογένεια του Αστέρα, μιας και η ομάδα φαίνεται ότι χρειάζεται κάποιο σοκ για να συνέλθει.
Κάτι το δύσκολο πρόγραμμα, κάτι οι απουσίες παικτών για διάφορους λόγους, κάτι οι άτυχες στιγμές σε συγκεκριμένες φάσεις (δύο τέρματα από φάουλ σε δύο αγώνες) έφεραν τον Αστέρα στην ουρά της βαθμολογίας. Χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό από όλους για τη συνέχεια. Και ο προπονητής κ. Καρυώτης πρέπει να προβληματιστεί με το υλικό που έχει στα χέρια του.
Στο 5ο λεπτό ο Σ. Στέφας σούταρε ανενόχλητος έξω από την περιοχή του Αστέρα και η μπάλα, παρά την εκτίναξη του τερματοφύλακα Ρουμελιώτη, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Η μπάλα αναπήδησε στην περιοχή του Αστέρα και πήρε ύψος. Οι αμυντικοί του Αστέρα απουσίαζαν και ο Ρουμελιώτης άργησε να σηκωθεί από έδαφος από την προηγούμενη προσπάθειά του στο σουτ. Τότε ο Κούτρας ανενόχλητος πήδησε και με σιγανή κεφαλιά-λόμπα πέτυχε το 1 – 0. Άλλο ένα φθηνό τέρμα που δέχεται ο Αστέρας.
Ο Αστέρας αντέδρασε και παίζοντας τεχνικό ποδόσφαιρο ανέλαβε τα ηνία του αγώνα. Δημιούργησε τρείς καλές φάσεις, αλλά ο Δάνης και ο Τσιπάς τις σπατάλησαν. Ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας, έφθανε έξω από την περιοχή του Πανσολυγειακού, αλλά υστερούσε στο τελείωμα των φάσεων.
Στο β’ ημίχρονο ο Πανσολυγειακός έσφιξε την άμυνά του, και οι παίκτες του Αστέρα δυσκολεύονταν περισσότερο στο να περάσουν μπαλιές στους επιθετικούς. Κέρδιζαν τις μάχες στο κέντρο, αλλά παραγωγικά ήταν φλύαροι. Ο δε Ρουμελιώτης, παίζοντας πολύ έξω από την εστία του, δύο φορές πήρε την μπουκιά από το στόμα του Τσίγκου και του Κούτρα σταματώντας τους με ηρωικές εξόδους. Η προώθηση του Ζήση στην επίθεση στο τελευταίο 10λεπτο δεν έφερε αποτέλεσμα. Στο 89ο λεπτό ο Κούτρας με απευθείας κτύπημα φάουλ (πέρασε την μπάλα από το τείχος) πέτυχε το 2 – 0. Στο 91ο λεπτό ο διαιτητής κ. Ρούσσος έδωσε πέναλτι σε βάρος του Πανσολυγειακού σε χέρι μέσα στην περιοχή του Τζάνι, αποβάλλοντάς τον ταυτόχρονα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Όμως ο τερματοφύλακας Μπάνος πέφτοντας στην αριστερή του γωνία, απέκρουσε το πέναλτι που κτύπησε ο Δάνης. Συμπερασματικά ο Πανσολυγειακός κέρδισε δίκαια, χωρίς να είναι καλύτερος του Αστέρα που βλέπει δύσκολα το τέρμα. Με την κατοχή της μπάλας δεν κερδίζονται αγώνες. Ο διαιτητής Ρούσσος καθώς και οι βοηθοί του Μπουρτζοβίτης και Σπηλιώτης ήσαν καλοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης, Μερκούρης, Μετεβελής, Λαφαζάνος, Βορινιώτης, Πιλιαφάς, Ψυχογιός (λ.τ. 34’ Τοτώνης, 80’ Πεθαίνος), Ζήσης, Πετρόπουλος (64’ Γώγος), Τσιπάς, Δάνης.