Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Αυστηρή απάντηση Δημήτρη Σκούρα στον Α. Κλαδούχο για τις οφειλές



Απάντηση στην ανακοίνωση του Δημάρχου Ξυλοκάστρου Α. Κλαδούχου για τις οφειλές του Δήμου προς τη ΔΕΗ έδωσε ο πρ. Δήμαρχος Ξυλοκάστρου και υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Σκούρας, αναφέροντας ότι τα επιχειρήματα που επικαλείται ο Δήμαρχος στην ανακοίνωσή του «είναι ανακριβή και αυθαίρετα». Συγκεκριμένα ο κ. Σκούρας αναφέρει τα εξής:
«Τα νούμερα και τα επιχειρήματα που επικαλείστε στην ανακοίνωσή σας για τα χρέη της ΔΕΥΑΞ στη ΔΕΗ είναι ανακριβή και αυθαίρετα.
ΟΧΙ κ. Δήμαρχε, δεν χρωστάτε 73.000€ στη ΔΕΗ όπως αναληθώς ισχυρίζεστε τώρα, ούτε πρόκειται για οφειλές που έχουν ρυθμιστεί. Η ΔΕΗ απειλούσε να σας κόψει το ρεύμα στις αρχές Αυγούστου γιατί χρωστούσατε 150.000€ και αδυνατούσατε να πληρώσετε. Αν στη συνέχεια κάνατε ρύθμιση αυτό είναι άλλο θέμα και δεν αναιρεί την καταγγελία μας.
ΟΧΙ κ. Δήμαρχε, δε φταίει η οικονομική κρίση ούτε οι πολίτες που αργούν όπως λέτε, να πληρώσουν τα υπέρογκα τέλη ύδρευσης. Φταίει η κακή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Φταίνε οι αλόγιστες σπατάλες που για χρόνια σας καταγγέλλουμε και το διαχρονικό πάρτυ των εργολάβων με τις απευθείας αναθέσεις σας. Ακόμη, αποτελεί προσβολή στη νοημοσύνη όλων να επιχειρείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, αναφερόμενος στην αύξηση του ρεύματος από το 2002 κατά 100% και να αποκρύπτετε το γεγονός ότι εσείς αυξήσατε την τιμή του νερού περίπου κατά 300%.
Τα οικονομικά στοιχεία δεν πάνε αλα καρτ και όπως βολεύουν. Υπάρχουν κανόνες, υπάρχουν όρια ακόμη και στην παραπληροφόρηση. Άλλωστε, το γεγονός ότι αναζητάτε άλλοθι με ψευδεπίγραφα επιχειρήματα και πλαστά στοιχεία από το 2002 επί δημαρχίας Δ. Σκούρα αποδεικνύει την αδυναμία σας και το πρόβλημά σας.
Κύριε απερχόμενε Δήμαρχε, το θέμα βεβαίως δεν είναι ότι η ΔΕΗ κατέφυγε στην απειλή διακοπής του ρεύματος λόγω οφειλών. Το θέμα είναι ότι βουλιάξατε οικονομικά το Δήμο στα 8 χρόνια της θητείας σας, χρωστάτε τεράστια ποσά και καταντήσατε το Δήμο μας αφερέγγυο κακοπληρωτή. Η προσπάθειά σας να αποκρύψετε την πραγματικότητα και να μεταφέρετε σε άλλους τις ευθύνες σας δε γίνεται πλέον πιστευτή. Εάν έχετε αντίρρηση δώστε επιτέλους τα οικονομικά στοιχεία διαχείρισης των έργων που επιμελώς και παράνομα αποκρύπτετε. Αυτή είναι η πραγματικότητα
».