Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα αντίδραση Βουλευτή Πα.Σο.Κ για τη στήριξη σε Τατούλη.

Άνω-κάτω το Πα.Σο.Κ στο Μοριά !

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για την επιλογή υποστήριξης της υποψηφιότητας Τατούλη στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
Μέρα με τη μέρα, ο ένας μετά τον άλλον, στελέχη και βουλευτές του Πα.Σο.Κ , με δημόσιες μάλιστα δηλώσεις εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους σχετικά με την επιλογή της ηγεσίας του κόμματός τους..
Μετά λοιπόν την αντίδραση του πρώην υποψηφίου Νομάρχη Λακωνίας υποστηριζόμενου από το Πα.Σο.Κ , κ. Χρόνη Πολυχρονίου , ο οποίος με επιστολή (διαβασε κειμενο πιο κατω ) προς τον τύπο εξέφραζε την έντονη δυσαρέσκεια του ως προς την επιλογή Τατούλη και την άρνηση του να τον ψηφίσει , σειρά πήρε ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σε επιστολή του λοιπόν προς το Γραμματέα του κόμματος, κ.Μ.Καρχιμάκη και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου αναφέρει τα εξής :

«Σ’ ένα κόμμα που υπερασπιζόμαστε τη διαβούλευση και τη συμμετοχική δημοκρατία, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, ως βουλευτής εκλεγμένος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν κλήθηκα να εκφράσω την άποψή μου για την υποψηφιότητα που θα στήριζε το Κίνημά μας στις εκλογές για την Περιφέρεια. Όπως επίσης, είναι εύλογο απορίας ότι δεν κλήθηκαν οι Βουλευτές που εκλέγονται στις αφορούσες περιοχές σε συζήτηση – διαβούλευση για το θέμα, κάτι το οποίο είχα προτείνει στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων. Το αποτέλεσμα ήταν να ανακοινωθεί η απόφαση της Επιτροπής και οι βουλευτές να ενημερωθούμε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Δεδομένων των όσων μόλις περιέγραψα, της πολιτικής ιστορίας και διαδρομής της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, καθώς και των αντιδράσεων των στελεχών μας για την απόφαση αυτή που διασπά την πολιτική βάση της παράταξης, και στέλνει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία, θα ήθελα η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του κόμματος να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τους λόγους για τους οποίους κατέληξε στην απόφαση και ποιοι πρότειναν την υποψηφιότητα αυτή».

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες τις επόμενες μέρες αναμένεται νέα αντίδραση στην περιφέρεια Πελοποννήσου και να φανταστεί κανείς πως ακόμα είμαστε 1,5 μήνα πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου !!!


«Τσουνάμι» οι αντιδράσεις …






Δεν το φανταζόμουνα, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα, ότι το ΠΑΣΟΚ θα επέλεγε, τελικά, ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Πέτρο Τατούλη.
Εγώ που διαμαρτύρομαι, και μάλιστα με έντονο τρόπο, επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν κατεβάζει υποψήφιο Δήμαρχο Σπάρτης, να βλέπω το ΠΑΣΟΚ, Κυβέρνηση της Χώρας, να μην έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έναν δικό του υποψήφιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα μπορεί να εφαρμόζει τις δικές του πολιτικές και δεν θα μπερδεύει τους πολίτες – ψηφοφόρους.
Τόση ένδεια πια σε στελέχη υπάρχει σ’ αυτή την Περιφέρεια ή μήπως πρόκειται για απαξίωση του πολιτικού Χώρου και του θεσμού σε σημείο μάλιστα που να εισπράξει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρωτοφανή άρνηση από τα ίδια του τα Κυβερνητικά στελέχη για μη συμμετοχή τους στον Καλλικράτη.
Πόσο καλύτερος τελικά είναι ο Τατούλης από την Κανελλοπούλου και το Τζάκα για τη Λακωνία, από τον Μπένο για την Μεσσηνία ή τον Σαλεσιώτη για την Αργολίδα; Πόσο καλύτερος είναι ο Τατούλης από τους Βουλευτές και Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο τους οποίους δεν υποχρέωσε ο Πρωθυπουργός να το κάνουν;
Ή μήπως όλοι αυτοί επέλεξαν να υπηρετούν τη σιγουριά της επαγγελματικής στέγης της Βουλής, με την Ελλάδα όμως μέσα στην περιδίνηση μιας βαθιάς κρίσης που την βιώνει τελικά μόνον ο Λαός. Πλάκα μας κάνουν.
Ε, λοιπόν σας δηλώνω πως δεν πρόκειται να ψηφίσω Τατούλη. Μια ψήφο έχω, δεν επηρεάζω καμία άλλη, αλλά αυτή η μία ψήφος δεν είναι για πέταμα. Εννοείται πως πολύ περισσότερο δεν ψηφίζω Δράκο. Και να με συγχωρήσουν οι φίλοι και σύντροφοι που, μέσα από το ψηφοδέλτιό του Τατούλη, ανακατεμένοι με άλλους της απέναντι πολιτικής όχθης και του ΛΑΟΣ, θα ανέμεναν φυσικά και την ψήφο μου αυτή. Δεν θα την έχουν. Λυπάμαι.
Ποιος είναι τελικά ο Τατούλης; Ένας γιατρός που εκμεταλλευόμενος το υψηλό λειτούργημά του εισπράττει τις ψήφους των πατριωτών του. Ένας πολιτικός, με σταθερές τις δεξιές πολιτικές του αρχές, υφυπουργός Πολιτισμού της ΝΔ, που μπορεί να διαφώνησε και να ήταν συνεπής με τον εαυτό του αλλά τελικά πρόδωσε το κόμμα του και τον αρχηγό του.
Είναι άσχετος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από την εικόνα του στην τηλεόραση εμφανίζεται άνθρωπος μπερδεμένος και ανερμάτιστος. Αυτοπροσδιορίζεται ως ανεξάρτητος, λευκή περιστερά δηλαδή, χωρίς ευθύνες για το παρελθόν.
Επιδιώκει τις ισορροπίες και την σύγχυση για την σημερινή Κυβερνητική πολιτική, ενώ ο ίδιος δεν έχει ταυτότητα, ή μάλλον είχε και την έχασε και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ρόλους  και αξιώματα, σαν απλός άνθρωπος, σαν απλός γιατρός. Θέλει να είναι πάντα στο προσκήνιο. Ε, λοιπόν γι’ αυτό δεν τον ψηφίζω, γιατί λέει πως τάχα δεν έχει ταυτότητα.
Τελικά, παρόμοιες επιλογές επιβεβαιώνουν την υποβάθμιση των θεσμών και την κρίση του πολιτικού συστήματος, στη βάση κυρίως της επιλογής και εκλογής των προσώπων. Επιβεβαιώνεται ο επαγγελματισμός και η αναξιοκρατία της πολιτικής με όλα τα συνεπακόλουθα που αυτό έχει.
Μας αποκαλύπτουν οι τύποι αυτοί, ότι μόνο για πάρτη τους ενδιαφέρονται για καρέκλες και αξιώματα και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι της πλάκας.
Τελικά πλάκα μας κάνουν. Ε, και εγώ πλάκα θα τους κάνω. Όχι μόνον δεν θα με υποχρεώσουν να ψηφίσω Τατούλη αλλά την ημέρα εκείνη εγώ θα πάω για ψάρεμα. Πλάκα αυτοί, πλάκα κι εγώ.
ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
Πρώην Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας


.politis-gr.com