Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ: «Βρόγχος για τη δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση η μετατάξη προσωπικού»

Υπό την προεδρεία του Δημήτρη Δράκου συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβουλίο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος. Βασικά θέματα στην ατζέντα της συνεδρίασης ήταν η Κατάρτιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Περιφερειών και το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση και λειτουργία της «Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας».
Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε. κ. Δημήτρης Δράκος, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με θέμα: «Σχέδια προεδρικών διαταγμάτων για τους Οργανισμούς των Περιφερειών». ¨
Σε ένα από πιο χαρακτηριστικά σημεία της επιστολής του ο Δ. Δράκος αναφέρει συγκεκριμένα:
«Μια σειρά από λάθη που ξεκίνησαν με από και προς τις Περιφέρειες κινδυνεύει να εξελιχθεί σε βρόγχο για τη δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία, από 1.1.2011, φαίνεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών λόγω της παράλυσης των υπηρεσιών μας και του υδροκεφαλισμού που τείνει να παγιωθεί με τους οργανισμούς αυτούς.
Κύριε Υπουργέ, οι Οργανισμοί των 13 Περιφερειών μας διαβιβάσθηκαν σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία έχουν ολοκληρωθεί οι εκούσιες μετατάξεις, από τις 8.8.2010 - οι οποίες, ελλείψει οργανισμών, έγιναν στα «τυφλά» – ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν οι αναγκαστικές μετατάξεις, για τις οποίες ουδείς γνωρίζει ποια κριτήρια θα ακολουθηθούν και τι ανατροπές στη ζωή των υπαλλήλων θα επιφέρουν.
Οι Ν.Α. πάσχουν ήδη από έλλειψη προσωπικού και μάλιστα εξειδικευμένου. Με τον «Καλλικράτη», δυστυχώς, επισφραγίζεται η στελεχιακή τους αφαίμαξη και κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο περιθώριο της νέας διοικητικής πραγματικότητας».
το πλήρες κείμενο της επιστολής στη διεύθυνση: http://www.enae.gr/nea.asp?NewsYear=2010&id=1130