Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Την «μέθυσε» με ούζο Τυρνάβου

Όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος

Ματς για γερά νεύρα στην Κόρινθο, ο Τύρναβος πέρασε στα πέναλτι. 6 – 7Ματς για γερά νεύρα σήμερα στην Κόρινθο, όπου χρειάστηκαν 16 πέναλτι προκειμένου ο Τύρναβος
να πάρει σπουδαία πρόκριση στα πέναλτι από τον τοπικό ΠΑΣ. Ο κανονικός αγώνας έληξε 0-0, με τον Μουρατίδης στο 13' να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο 50’ ο διαιτητής Ρατσιάτος από την Αργολίδα απόβαλε τον παράγοντα της Κορίνθου. Καρσιώτη λόγω διαμαρτυριών. Την άγουσα προς τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη πήραν στο 56’ ο Αθ. Μάγγος,στο 61’ ο Καλογιαννίδης και στο 90’ ο Β. Σκούπρας του Τυρνάβου. Στην παράταση οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 99' με σουτ του Μουρατίδη ,αν και αγωωνιζόντουσαν με 9 έναντι. 10 της Κορίνθου που ισοφάρισε στο 107’ με κεφαλιά του Δημητριάδη. Στο 110’ η ομάδα της Θεσσαλίας έμεινε με 8 ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκε και ο Γρηγορίου. Στο 115’ ο Φίλης σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Καρανασταση. Έτσι με ισόπαλη παράταση (1-1) οι ομάδες οδηγήθηκαν στη? ρώσικη ρουλέταστα (πέναλτι). Η εκτέλεση των πέναλτι καθυστέρησε για περίπου 30 λεπτά λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης του γηπέδου που επήλθε από πτώση κεραυνού, και καταιγίδας. Στα πέναλτι η ομάδα της Κορίνθου στάθηκε άτυχη καθώς ο τερματοφύλακάς της Δημαράκης ενώ απέκρουσε το πέναλτι του Μάγγου αστόχησε στο κρισιμότερο πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος αφού έστειλε την μπάλα ψιλά άουτ με αποτέλεσμα η ομάδα του Τυρνάβου να περάσει με 7 - 6 στην επόμενη φάση του κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την Δόξα Δράμας.Η σειρά των πέναλτι Σκούπρας Κ.: 0-1, Δημητριάδης: 1-1, Γεωργαντζιάς: 1-2, Παπάς Χ.: 2-2, Σιάτρας: 2-3, Ιακωβάκης: απόκρουση, Κράβαρης: 2-4, Παυλίδης: 3-4, Μάγγος Κ.: απόκρουση, Γιαννούλης: 4-4, Αθανασούλης: 4-5, Φίλης: 5-5, Χριστοδούλου: 5-6, Φραγκάκης: 6-6, Καραναστάσης: 6-7, Δημαράκης: άουτ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας του ΠΣΑΠ στα κρούσματα βίας.
*Πριν ξεκινήσει ο αγώνας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Μπαχράμη, του οποίου το νήμα της ζωής κόπηκε άδικα το Καλοκαίρι στη θάλασσα του Κυπαρισσιακού.

ΠΑΣ Κόρινθος (Νίκος Κουρμπανάς): Δημαράκης, Φραγκάκης, Φίλης, Σπυρόπουλος, Καλογιαννίδης, Δημητριάδης, Γιαννούλης, Ιακωβάκης, Παπαευθυμίου (46' Παυλίδης), Ντόμας (75' Ζάρκος), Καφαντάρης (65' Χ. Παππάς).
Τύρναβος (Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Αθανασούλης, Κ. Σκούπρας, Γεωργαντζιάς, Β. Σκούπρας, Αθ. Μάγγος, Μουρατίδης (104' Κράβαρης), Γρηγορίου, Κ. Μάγγος, Κούβελας (70' Χριστοδούλου), Σιάτρας.


ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-2Η Παναχαϊκή ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Βύζαντα. Οι Αχαιοί επικράτησαν εύκολα με 2-0 στα Μέγαρα και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι φιλοξενούμενοι... καθάρισαν από το πρώτο μέρος όταν και σημείωσαν και τα δύο γκολ με σκόρερ τον Ντίνα στο 32’ και τον Κυβελίδη στο 37. Η ομάδα της Πάτρας στον επόμενο γύρο θα υποδεχθεί τον Λεβαδειακό.
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Σταυριανός, Καραμπλάκας (59′ Παγώνης), Ντούνης, Ιωάννου, Μπελεγρίνης, Γκούμας, Όκουε, Μουστάκης, Ρούσσος (66′ Κυριακίδης), Μωυσίδης (46′ Δήμου), Ατματζίδης.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Χάχαλης, Κορδονούρης, Αποστολίδης, Πάνος, Κοιλιάρας, Ουρτάδο (57′ Ζαχαράτος), Γεννιτσαρίδης, Ντίνας, Χρυσάφης Κυβελίδης, Καραγιάννης (74′ Δαμιανίδης).



ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 1-2

Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, ο Παναιγιάλειος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πέτυχε την ολική ανατροπή στην Κατερινή επικρατώντας 2-1 της ΑΕ Ποντίων και πήρε την πρόκριση για την 2η φάση του Κυπέλλου εκεί όπου περιμένουν τα Τρίκαλα. Ο Σταφίδας στο 3’ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, για να ισοφαρίσει στο 20΄ ο Πελέκης. Στο 70΄ ο Κοζανίδης με πέναλτι που κέρδισε ο Κοροβέσης διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
ΑΕ Ποντίων (Καμπερίδης): Ίτσιος, Τροϊρης (75΄ Γιόντσεφ), Νάιντος, Παπαγιαννόπουλος, Κεστελίδης (75΄ Διαμαντής), Λιόλιος, Μποταϊτης, Μιχαηλίδης, Σταφίδας, Τσιπλακίδης (55΄ Σαββίδης), Βελώνης
Παναιγιάλειος (Σπανός): Ανδρούτσος, Λίτσος, Μαλλιάκας, Λιόσης, Πελέκης, Κοροβέσης, Γκοτσούλιας, Στάικος (83΄ Τρούλλης), Γκάτσης (46΄ Σκαρτσίλας), Κοζανίδης (90+ Σιώκος), Βίκμαε


Μέγας Αλέξανδρος - Πανηλειακός 1-1 (3-0 πέναλτι)

Μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι κατάφερε και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας με αντίπαλο τον Πανηλειακό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 20' με σουτ του Γεωργόπουλου, ενώ την ισοφάριση πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 73' με το πέναλτι του Μουτίδη.Οι δύο νεοφώτιστες ομάδες τελείωσαν το ματς ισόπαλες με σκορ 1-1 και έτσι οδήγηθηκε η αναμέτρηση στα πέναλτι: Κύρου 1-0, Αντωνόπουλος δοκάρι, Μαντζουράκης 2-0, Θωνιάτης απέκρουσε ο Βοζίκης, Τσεμπερίδης 3-0. Μπρης απέκρουσε ο Βοζίκης


ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ - ΦΩΚΙΚΟΣ 0-0 (4-3 ΠΕΝΑΛΤΙ).

Η Δόξα Κρανούλας που απέκλεισε με 4-3 τον Φωκικό στα πέναλτι σε ένα ματς στο γήπεδο της Ηγουμενίτσας που δεν υπήρχαν γκολ στην κανονική διάρκεια και στην παράταση. Τέσσερα πέναλτι έπιασε ο Βασιλειάδης! Για την Δόξα έχασαν πέναλτι οι Γιάκος , Παπαβασιλείου και Τασιούλας ενώ δύο φορές ο Φωκικός βρέθηκε κοντά στην πρόκριση ωστόσο ο τερματοφύλακας της Κρανούλας , Βασιλειάδης έχει άλλη γνώμη αποκρούοντας ΤΕΣΣΕΡΑ πέναλτι των φιλοξενούμενων. Έτσι δια χειρός Βασιλειάδη η Κρανούλα πέρασε στην επόμενη φάση όπου θα υποδεχτεί τον Εθνικό Πειραιώς στην έδρα της.Η Κρανούλα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες αφού στο 115΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γκαρόζης

Οι άλλοι αγώνες

Νίκη Βόλου - ΠΑΟ ΡΟΥΦ 3-2 στην παραταση (71' , 87΄ πεν. Βακουφτσής - 13' Καφές , 81’ Χαλιμούρδας , 104’ Σουλελές)
Κεραυνός Κερατέας - Απόλλων Σμύρνης 0-1 (Βέρμπης)
Καλλονή - Αετός Σκύδρας 0-1 (81' Σαμαρόπουλος)
Ρόδος - Ναυπακτιακός 1-0 (Μαραγκουδάκης)
ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 1-0 (88' Παπατζίκος σουτ).
ΕΘΝ. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-1 (2' Σωτηρόπουλος φάουλ) Οι φιλοξενούμενοι από το 47’ αγωνίστηκαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αργέντη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓ. - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 1-0 (52' Θ. Χουρουζίδης σουτ)
ΚΟΖΑΝΗ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 1-0 (34' Γκόβας σουτ)
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΑΟ ΧΑΝΙΑ 3-2 (50' Μιχελής σουτ, 51' Σαπαλίδης σουτ, 68' Μακρής σουτ - 16' Ανδρεάδης σουτ, 90+4' Τριχιάς σουτ)
ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1-0 (99' Ραπτόπουλος κεφ)
* Χωρίς αγώνα προκρίθηκαν στη Β΄ φάση η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο Εορδαϊκός και ο Ολυμπιακός Χερσονήσου.

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, τα ζευγάρια που έχουν προκύψει είναι:

Μ. Αλέξανδρος - Βέροια
ΠΑΟ Ρουφ - Αγροτικός Αστέρας
Απόλλων Σμύρνης - Πανθρακικός
Ρόδος - Διαγόρας
Αετός Σκύδρας - Αναγέννηση Καρδίτσας
Παναχαϊκή - Λεβαδειακός
Πλατανιάς-Ηλιούπολη
Αναγγένηση Επανωμής - Παναιτωλικός
Οδυσσέας Αναγέννησης - ΠΑΣ Γιάννενα
Αίας- Πιερικός
Δόξα Κρανούλας- Εθνικός Πειραιά
Αγ. Παρασκευή-Εθνικός Αστέρας
Κοζάνη - Θρασύβουλος
Παναιγιάλειος - Τρίκαλα
Τύρναβος - Δόξα Δράμας