Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

“Οι νέοι δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς”


Δεν μπορούμε μόνο να κατηγορούμε τους γονείς μας για το «χάλι της πόλης» αλλά να παλέψουμε για να αλλάξουμε την εικόνα και την μοίρας μας. Θέλουμε να μείνουμε στο Ξυλόκαστρο και να του δώσουμε όλη την δημιουργικότητα μας.Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα οι νέοι του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση

Της ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΑΡΚΟΥ


Είναι μία πολύ νεαρή επιστήμονας που για πρώτη φορά θα μπει στο καμίνι της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής. Κατάγεται από μία οικογένεια με παράδοση προσφοράς στο Ξυλόκαστρο και νοιώθει την ανάγκη να την συνεχίσει.
Αν και πρωτάρα στα δημοτικά μας έκανε μία πολύ σπουδαία δήλωση όταν της ζητήσαμε την γνώμη της για το Ξυλόκαστρο και τα πρόσωπα που διεκδικούν τον νέο διευρυμένο δήμο.
«Ανήκω σε μία γενιά που ενώ η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν κουβαλά και πληρώνει τα λάθη των περασμένων γενεών. Οι φίλοι μου αγωνιούν για το μέλλον και της πατρίδας μας αλλά και του τόπου μας. Μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία και τα ίδια όνειρα. Θέλουμε να μείνουμε στο Ξυλόκαστρο και να του δώσουμε όλη την δημιουργικότητα μας.
Θέλουμε ένα άλλο Ξυλόκαστρο όμως που θα έχει ίσες ευκαιρίες για όλους, θα έχει ανάπτυξη για να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς και θα καλύπτει τις ανάγκες μας σε όλους τους τομείς. Πολλές φορές οι νέοι μοιραζόμαστε την ίδια ελπίδα ανεξάρτητα από το κόμμα του ο καθένας μας υπερασπίζεται.
Το Ξυλόκαστρο σήμερα έχει μείνει πίσω και πρέπει να κάνει το άλμα στο μέλλον του. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα οι νέοι του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση. Δεν μπορούμε μόνο να κατηγορούμε τους γονείς μας για το «χάλι της πόλης» αλλά να παλέψουμε για να αλλάξουμε την εικόνα και την μοίρας μας. Είναι πρώτα δική μας ευθύνη γιατί αυτή την περιοχή θα την ζήσουμε εμείς τις επόμενες δεκαετίες.
Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του κ. Δημητρίου Σκούρα να συνεισφέρω τις γνώσεις μου και το μεράκι μου στην προσπάθεια για κάτι καλύτερο. Εκτίμησα ότι ο κ. Σκούρας είναι ο άνθρωπος που στο παρελθόν έκανε μικρά θαύματα ως δήμαρχος και μπορεί να χαράξει την νέα πορεία. Είναι ο δήμαρχος που έκανε ένα χωριό πολιτεία και μάλιστα πολύγνωστή σε όλη την Ελλάδα.
Είδα ως χρέος μου να είμαι παρούσα σε αυτή την μάχη και καλώ όλους τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν. Ο δήμος μας είναι το σπίτι μας και ανήκει σε όλους μας. Αν δεν πάει καλά θα έχουμε ΟΛΟΙ την ίδια ευθύνη γιατί δεν κάναμε ότι έπρεπε και δεν προσπαθήσαμε όσο έπρεπε
»..!!!
Σοφά λόγια από μία νεαρή πολιτικό μηχανικό που θα πάρει το εκλογικό βάπτισμα του πυρός…
Της ευχόμαστε καλή επιτυχία..!!!__

ΠΗΓΗ : Η Σφήκα