Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κίνδυνοι για τους οδηγούς στην Πατρών - Κορίνθου

Εξαιτίας των κονβόι των ξένων φορτηγών που κινούνται με τη συνοδεία περιπολικών


Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για όσους οδηγούς κινούνται στην Πάτρών - Κορίνθου. Σε πολλά σημεία του δρόμου κονβόι φορτηγών με ξένες πινακίδες, με την συνοδεία περιπολικών, δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων καθώς κινούνται όλα μαζί και υποχρεώνουν τους οδηγούς σε επικίνδυνα και παρατεταμένα προσπεράσματα.
Στο μεταξύ, στα διόδια Ελευσίνας αλλά και στα διόδια της Κορίνθου εξακολουθούν να παραμένουν ακινητοποιημένα πολλά φορτηγά, με έντονη την παρουσία της Αστυνομίας που έχει επιστρατεύσει ακόμη και μονάδες των ΜΑΤ.
Με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών συνελήφθησαν δυο ιδιοκτήτες φορτηγών σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Κουρτέσι επί της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου. Πρόκειται για τον πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης ν.Ηλείας Νίκο Κορδαλή και το μέλος του Δ.Σ. Σάκης Μυλωνάς.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών είχαν κλείσει την Εθνική Οδό επί είκοσι περίπου λεπτά από τη 1 έως τη 1 και 20 το μεσημέρι απαγορεύοντας τη διέλευση στα φορτηγά που μετέφεραν τρόφιμα και καύσιμα. Η σύλληψη των δύο φορτηγατζήδων έγινε ενώ παρέδωσαν πάλι τον δρόμο στην κυκλοφορία, χωρίς μάλιστα να δημιουργηθούν εντάσεις. Με εντολή του εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και θα οριστεί τακτική δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης.
Σήμερα επί μιάμιση ώρα η Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου είχε κλείσει και στην περιοχή της Κάτω Αχαϊας, από τους αγρότες αυτή τη φορά, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ότι σαπίζουν τα προϊόντα τους εξαιτίας της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών.
Επίσης το μεσημέρι στο 26,7 χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου συνελήφθη 35χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και αντίστασης κατά της αρχής.