Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πολύ μεγάλο το έργο του Νίκου Ταγαρά στα Σχολεία



Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παραθέτουμε στοιχεία για τα έργα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας, στον τομέα των σχολικών κτιρίων, καθώς είναι αρμόδια για την κατασκευή τους και τη συντήρηση τους . Τα στοιχεία αυτά είναι εντυπωσιακά :
15 νέα σχολεία, προσθήκες αιθουσών και επισκευές σε υφιστάμενα κτίρια. Συνολικά κατασκευάσθηκαν 205 νέες αίθουσες διδασκαλίας και 99 βοηθητικές, με τον προϋπολογισμό των έργων να ξεπερνά τα 27.000.000€.
Τα νέα σχολεία που κατασκευάσθηκαν είναι το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Περαχώρας, το 2ο Δημοτικό και το 3ο Νηπιαγωγείο Αγίων Θεοδώρων, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Φενεού, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Πύργου, τα Νηπιαγωγεία Αλμυρής, Κρυονερίου και Αγίου Βασιλείου, το 3ο Δημοτικό Λουτρακίου και το Λύκειο Νεμέας.
Επίσης έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση και αναμένεται η κατασκευή του νέου Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου της Αρχαίας Κορίνθου.
Ακόμα αναμένεται άμεσα η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για τρία νέα σχολεία, συνολικού προϋπολογισμού 3.800.000€. Πρόκειται για τη νέα πτέρυγα του συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Κορίνθου, για το Δημοτικό Δερβενίου και το Νηπιαγωγείο Λουτρακίου.
Ιδιαίτερη αναφορά όμως θα πρέπει να γίνει για τις νέες σχολικές υποδομές, που κατασκευάσθηκαν για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και δείχνουν την ευαισθησία του Νομάρχη Νίκου Ταγαρά. Το Ειδικό Δημοτικό σχολείο, που κατασκευάσθηκε στην Κόρινθο και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, που κατασκευάσθηκε στα Ίσθμια προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες εκπαίδευσης στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Παράλληλα θα πρέπει να αναφερθούμε στις προσθήκες αιθουσών σε υφιστάμενα σχολεία με τις κυριότερες από αυτές να έχουν πραγματοποιηθεί στο 4ο Δημοτικό Κορίνθου, στο 3ο Δημοτικό Κιάτου, στο Δημοτικό Βραχατίου και στο Δημοτικό Χιλιομοδίου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η τοποθέτηση 16 προκατασκευασμένων αιθουσών σε σχολεία του Νομού, που ολοκληρώνεται εντός του προσεχούς Οκτωβρίου. Όπως φαίνεται λοιπόν ο Νομάρχης Κορινθίας κ. Νίκος Ταγαράς έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση της νέας γενιάς, υλοποιώντας ένα πραγματικά σπουδαίο πρόγραμμα για τις σχολικές υποδομές της Κορινθίας.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ