Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ … ”ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ”


Άρθρο : της Μαριλένας Σούκουλη
Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου
με τον Συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος»

Σήμερα περισσότερο από ποτέ καλούμαστε, ως ενεργοί πολίτες να αναλάβουμε με τόλμη το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στο καθένα μας, ώστε όλοι μαζί να αντιπαρέλθουμε αποτελεσματικά τα φαινόμενα αδράνειας και ιδιοτέλειας που κατατρέχουν την καθημερινότητας μας και μας οδήγησαν ως Έθνος σε ένα ιστορικό αδιέξοδο.

Οφείλουμε Τώρα να σταθούμε αποτελεσματικά δίπλα στις ανάγκες της Κοινωνία της Εργασίας, η οποία αισθάνεται Μόνη ότι αντιμάχεται επί χρόνια μια μικρή αλλά ισχυρή σκιώδη Κοινωνία του Παρασιτισμού, η οποία, φορώντας τα προσωπεία του Παραγοντισμού και του Οπαδισμού κατάφερε να παρασύρει στο πάτο του Βαρελιού το Σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας .Συμμετοχή, Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα αποτελούν πλέον, για τη πλειονότητα των πολιτών, τις βασικές παραμέτρους διεξόδου από τα προβλήματα που επιδεινώνουν καθημερινά την ποιότητα της ζωής τους. Ήρθε να Ώρα να Ενισχύσουμε τον ουσιαστικό διάλογο και τη συνεργασία ως τη μοναδική αξιόπιστη οδό για την παρουσίαση ενός πλέγματος πολιτικών για την ανάπτυξη και την ευημερία του Τόπου μας.
Η νέα Μεταρρύθμιση αποτελεί μια ευκαιρία να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να καταστούν οι Περιφέρειες από απλές διοικητικές ενότητες
σε Αναπτυξιακούς Πυλώνες ενός Νέου Παραγωγικού Προτύπου για τη Χώρα έξω από κοντόφθαλμες λογικές αποκλειστικής εξυπηρέτησης δημοσιονομικών προβλημάτων. Παρουσιάζεται επιτακτική η ανάγκη διασύνδεσης της Διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» και ιδιαίτερα της Νέας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με τη ανάκτηση της Ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας.
Στο κέντρο του Στρατηγικού μας σχεδιασμού πρέπει να τοποθετήσουμε ένα σύγχρονο Όραμα για τη Πελοπόννησο της Δημιουργίας, για μια
«Δυνατή Πελοπόννησο», ικανό να εμπνεύσει τους Πολίτες της που ασφυκτιούν από την αναποτελεσματικότητα αποσπασματικών δράσεων δίχως κατεύθυνση και τελικά χωρίς αποτέλεσμα .
Η
Δυνατή Πελοπόννησος που οραματιζόμαστε θέτει ως βασική προτεραιότητα την ενίσχυση της «Ποιοτικής Εργασίας» που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο για την ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και αντιπαραβάλλεται στη κρατούσα επιλογή της «Φθηνής Εργασίας».
Η
Δυνατή Πελοπόννησος που οραματιζόμαστε αξιοποιεί ως ενιαία θεσμική ενότητα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα κυρίαρχα στον Αγροτικό, Πολιτιστικό και Τουριστικό Τομέα.
Η
Δυνατή Πελοπόννησος που οραματιζόμαστε αναδεικνύει και ενισχύει την Επιχειρηματική Δράση δημιουργώντας ζωτικό χώρο για τους ανθρώπους που μετατρέπουν καινοτόμες ιδέες σε παραγωγικές δράσεις.
Η
Δυνατή Πελοπόννησος που οραματιζόμαστε απλώνει Δίχτυ Προστασίας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που πλήττονται ιδιαίτερα το τελευταίο καιρό από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο .
Η
Δυνατή Πελοπόννησος που οραματιζόμαστε σέβεται το Περιβάλλον ως βασικό χαρακτηριστικό Αρμονικής Διαβίωσης και Ανάπτυξης τόσο για τους πολίτες της περιοχής μας όσο και τους επισκέπτες της .
Η
Δυνατή Πελοπόννησος που οραματιζόμαστε αντιλαμβάνεται τη παρουσία της ως ενεργού μέλους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με εξωστρέφεια και διάθεση συνεργασίας που προκύπτει από τη μοναδικότητα της Πολιτιστικής της ταυτότητας.
Στην
Δυνατή Πελοπόννησο, την Πελοπόννησο της Δημιουργίας που οραματιζόμαστε, η Κορινθία μας ως Αναπτυξιακή Πύλη θα αποτελεί μια ξεχωριστή δίοδο συνάντησης με μια κοινωνία των πολιτών που στο κεντρικό πυρήνα του αξιακού της συστήματος θα έχει το Σεβασμό στον Άνθρωπο.
Μοναδικά μου Εφόδια στη Διεκδίκηση της ευθύνης εκπροσώπησης της Κοινωνίας της Εργασίας στο πλευρό του
Δημήτρη Δράκου και του Νίκου Ταγαρά αποτελούν η Τεχνογνωσία επίλυσης των θεμάτων που απορρέουν από τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης αλλά και η Εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου για την υλοποίηση του Οράματος μας, για την Δυνατή Πελοπόννησο.

Μαριλένα Σούκουλη
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
Με τον Συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος»