Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχρισε τους πρώτους υποψηφίους του στην Πελοπόννησο

ΧΩΡΕΜΗΣ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ , ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΣ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ


Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:
Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει – με όχημα τον Καλλικράτη – τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας μας. Να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους της ελληνικής κοινωνίας. Αξιόπιστο και με διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους, βιώσιμη ανάπτυξη, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.
Το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ορίζει τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες το Κίνημα δηλώνει τη στήριξή του σε υποψηφίους Δημάρχους και αυτοδιοικητικές παρατάξεις.
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε και μέσα από συνεχή διαδικασία αξιολόγησης και διαβούλευσης, ανακοινώνει σήμερα τμήμα της πρότασής της προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι την Κυριακή, όπου έχει ορισθεί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα αποφασιστεί η στήριξη που παρέχει το ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή θα προχωρήσει και σε άλλη ανακοίνωση.
Στην Πελοπόννησο το ΠΑ.ΣΟ.Κ ανακοίνωσε τους υποψηφίους Δημάρχους που στηρίζει για τους εξής δήμους:

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΜΕΑΣ Βαγγέλης Ανδριανάκος
ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ Αναστάσιος Χωρέμης

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ Γιώργος Αναγνώστου

ΑΡΚΑΔΙΑ

ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Σπύρος Τσιριγώτης

ΛΑΚΩΝΙΑ

ΕΥΡΩΤΑ Δημήτρης Νταλιάνης

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ Αναστάσιος Τσορώνης

ΗΛΕΙΑ

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ Γιώργος Παναγιωτόπουλος
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Θύμιος Κοτζιάς
ΠΥΡΓΟΥ Μάκης Παρασκευόπουλος


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΕΜΗ

Ο Τάσος Χωρέμης, όπως άλλωστε αναμενόταν μετά το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που έκανε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στον Δήμο Σικυωνίων, έλαβε και επίσημα, τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος για την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Δημάρχου. Φανερά ικανοποιημένος από την ανακοίνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο κ. Χωρέμης προέβη σε μια λιτή ανακοίνωση – κάλεσμα προς τους συμπολίτες του της Σικυώνας, του Φενεού και της Στυμφαλίας για κοινή πορεία ώστε να υπάρξει εξυπηρέτηση των πολιτών στα απλά και καθημερινά τους προβλήματα, αλλά και ανάπτυξη του «ευλογημένου» τύπου και ολόκληρης της περιοχής του νέου Δήμου Σικυωνίων.
Ενοχλημένος από την ανακοίνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. φάνηκε ο Θ. Γεώργας με μια λιτή ανακοίνωση που άφησε να εννοηθεί ότι τις επόμενες μέρες «θα πει πολλά» σχετικά με τη στήριξη του κόμματος για τον Δήμο. Καμία ανακοίνωση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής από τον πρώην Δήμαρχο Α. Παπαγγελόπουλο και τον Νομαρχιακό σύμβουλο Κ. Σπανό