Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τα εγκαίνια της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Τα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου κτηρίου της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έγιναν χθες το απόγευμα από την αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Φώφη Γεννηματά αντί του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας που αδυνατούσε να βρεθεί χθες στην Τρίπολη.
Στα εγκαίνια, που έγιναν και με την ευκαιρία των 8 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, και την βράβευση/αναγνώριση του ομότιμου καθηγητή της Ιατρικής και πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,Κωνσταντίνου Δημόπουλου, για την προσφορά του στην ανάπτυξη του Ιδρύματος όλα αυτά τα χρόνια. όπου αναγορεύτηκε σε επίτιμο καθηγητή του Ιδρύματος.
Ο πρώτος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παπαθεοδώρου, στάθηκε περισσότερο στη φιλοσοφία του Ιδρύματος που δεν είναι άλλη απ΄ την επένδυση στη γνώση και την καινοτομία, την ανάδειξη του διαλόγου και την ταχύτατη ανάπτυξη του Ιδρύματος. Ανέφερε τους τέσσερις στόχους (Ολοκληρωμένη ηλεκτρονική και τηλεματική διαχείριση, λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας, Διεθνοποίηση Ιδρύματος, Οργανική σύνδεση ΑΕΙ με Περιφέρεια Πελοποννήσου) και ζήτησε απ’ την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, όπως εξαιρεθεί απ’ τις επιταγές του μνημονίου η παιδεία. Ο τιμώμενος και βαθιά συγκινημένος, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ζήτησε να υπάρξει κοινή προσπάθεια, ενωτικός αγώνας απ’ όλους, ώστε το Πανεπιστήμιο να συνεχίσει απρόσκοπτα την ανοδική του πορεία.
Προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση όπως προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση όλων των σχεδιασμένων κτιριακών έργων μέσω της σύμπραξης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ώστε να μην απωλεσθεί το προγραμματισμένο και άκρως φιλόδοξο κτιριακό πρόγραμμα του Ιδρύματος.
Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, συνοδευόμενος από το νομάρχη Κορινθίας και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Ταγαρά. Οι Δ. Δράκος και Ν. Ταγαράς συνομίλησαν με τα μέλη της Συγκλήτου αλλά και με τον πρώτο πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνο Δημόπουλο. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνεχάρη τον κ. Δημόπουλο για την προσπάθεια και το έργο που έχει επιτελέσει στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας και σύγκλισης νέων απόψεων, προκειμένου η Παιδεία να αποκτήσει μία πιο πλούσια προοπτική, υπό το νέο διοικητικό καθεστώς που φέρνει ο θεσμός του «Καλλικράτη».